Select your language

Papier- en glasreproducties Citroën ID/DS

Superprints op glas en fotopapier van ansichtkaarten, publiciteitsfabrieksfoto’s en remakes van brochures van de Citroën ID/DS. De foto’s zijn met zorg bewerkt en perfect gerestaureerd door Fotosouvenirs.

Klik hier voor alle verkrijgbare prints op glas. Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid.
Klik hier voor reproducties van ansichtkaarten op fotopapier.

Reproducties die op glas aangeboden worden, kunnen ook op fotopapier geleverd worden en andersom. Ook zijn aangepaste formaten mogelijk.
Neem daarvoor contact op met
Rob Hoen
info@fotosouvenirs.nl
06 1159 4040

Reproducties op fotopapier

Glos la Ferièrre

Haarscherpe reproductie van superieure kwaliteit, verkrijgbaar als print in A1- (841 x 594mm), A2-formaat (594 x 420mm) en A0 (1189 x 841mm).

Een straatbeeld met een alledaags tafereel van het leven in een dorp. De foto zou in ieder willekeurig Frans dorp gemaakt kunnen zijn. De ansichtkaartenfotograaf heeft de tijd even stil gezet op een doordeweekse dag in Glos-la-Ferrière. Hier gebeurt nooit veel; de dagelijkse werkelijkheid sleept zich voort. Traag, maar ook veilig. Quatorze julliet is het jaarlijkse hoogtepunt. Dit is La France Profonde. Dat is alles wat zich buiten Parijs bevindt. Dit is Glos-la-Ferrière. Een gewone en bijna besloten gemeenschap. ligt in het oosten van Laag-Normandië. Het ligt grofweg in het midden tussen Caen en Chartres. Er is geen grote stad in de buurt. Het is een plattelandsgemeenschap met nauwelijks 500 inwoners. Het is een lintdorp, alle huizen zijn om de hoofdstraat heen gebouwd. Iedereen wil aan de doorgaande weg wonen. Daar buiten is er niets dan landbouwgrond met opvallend veel bomen, zonder een bos te zijn. Eindeloze ruimte zover het oog reikt. Het is een plek waar je niet gauw komt. Alle wegen lopen er langs, behalve de D919. Die neem je alleen als je geen haast hebt. En verder niks nodig hebt. Klik hier om te bestellen. Ook op glas leverbaar. Klik hier om te bestellen in het gewenste formaat.

Villerville-sur-Mer

Als de schilder Pieter Breugel in de 16e eeuw een fototoestel had gehad, dan had hij zeker deze ansichtkaart kunnen maken in plaats van een schilderij. Dit is Villerville-sur-Mer in de Calvados (Bas-Normandie), einde jaren vijftig. Overal is er wat te zien op deze ansichtkaart. Even een ijsje kopen bij de Citroën HY, twee jonge dames verlaten keuvelend het strand, even verderop lopen twee mannen met waterski’s langs een Parijse Traction Avant. Links kijken mensen vanaf de reling over het strand uit. Op de betonnen balustrade ligt een verliefd stel. De wijzers van de klok zijn van het gebouw rechts gevallen. De tijd staat even stil in Villerville-sur-Mer. Het is een dag om nooit te vergeten! Superkaart met veel leuke details.
Deze reproductie op fotopapier (ook op glas verkrijgbaar) is van uitmuntende kwaliteit; heel in de verte kun je zelfs de krijtrotsen van de Haute-Normandie zien. Deze kaart is fantastisch op zowel A1- (841 x 594mm) als A2-formaat (594 x 420mm).  Klik hier om te bestellen.

Saintes-Maries-de-la-Mer (Bouches-du-Rhône)

Saintes-Maries-de-la-Mer, Hotel-Restaurant ‘Le Delta’, begin jaren zestig met een fraaie Blanc Carrare Citroën ID19 op de voorgrond. Heeft de fotograaf de auto of het terras gefotografeerd? Deze ansichtkaart is ooit in opdracht gemaakt van de hoteleigenaar voor klanten om naar huis te sturen. Het hotel bestaat nog steeds aan de Avenue d’Arles in Saintes-Maries-de-la-Mer (Camarque).
De serveerster staat in de deuropening en houdt het vliegengordijn opzij. Ze kijkt of haar klanten nog iets nodig hebben. Geniet van de sfeer van dit visrestaurant en ga in gedachten naar die heerlijke bouillabaisse met een knapperig stuk stokbrood en een glas rosé in de hand.
Saintes-Maries-de-la-Mer is een prachtig pelgrimsoord waar de heilige Maria vandaag de dag nog steeds vereerd wordt aan de Middellandse Zee.
Deze kaart is hard gefotografeerd, iets overbelicht met een grove korrel. Dat komt de uitstraling ten goede. Zo werden foto’s voor ansichtkaarten in die jaren nooit gemaakt. Deze zeldzame ansicht is met zorg digitaal gerestaureerd met behoud van patina en geschikt gemaakt voor print  op A1 (841 x 594mm of A2 (594 x 420mm). Klik hier om te bestellen.

Les Petites Dalles (Haute Normandie)

Les Petites Dalles in de Haute Normandie (76) is een prachtig dorp, bekend om zijn schitterende ligging bij een kleine onderbreking van de krijtrotsen. In de 19e eeuw maakte de Franse impressionistische schilder Claude Monet (1840-1926) hier verschillende schitterende schilderijen rond 1880. Ooit was Les Petites Dalles een voetvissersdorpje. Sinds einde 19e eeuw hebben Parijzenaars bezit genomen van dit dorp en de oorspronkelijke bewoners verdreven. En dan staat daar natuurlijk een mooie Citroën DS19 op de parkeerplaats. Zeer fraaie ansicht, tot in het kleinste detail digitaal bewerkt en zeker een goede tweede keuze als je geen Monet kunt betalen voor thuis aan de muur. Geen Monet, maar wel hele mooie zachte grijstinten. Verkrijgbaar als print in A1- (841 x 594mm) als A2-formaat (594 x 420mm). A-0 (1189 x 841mm) is ook mogelijk in overleg. Ook schitterend als glasreproductie! Neem contact op voor de mogelijkheden. Klik hier om de papierprint te bestellen.

La Previère (Maine-et-Loire)

Fraai ingekleurd landschap met een vergezicht op het gehucht La Previère. Alleen heeft de retoucheur de Citroën ID19 vergeten in te kleuren.  De kerktoren fungeert als een baken: van welke kant je La Previère ook nadert, je ziet de kerk als eerste. Het is bijna een schilderij. Verkrijgbaar op zowel A1- (841 x 594mm) als A2-formaat (594 x 420mm) en natuurlijk ook als glasreproductie. Neem contact op voor een print op glas of anders hier bestellen voor een print op fotopapier.

Glasreproducties

New York DS19 Eenstemmig

State-of-the-Art fotografie uit de brochure Unamimité (Eenstemmig) uit 1965. Deze brochure is gemaakt door Bureau Delpire, het reclamebureau die veel brochures voor Citroën ontworpen heeft. Prachtige straat- en modefotografie gemaakt door William Klein in New York, die twee Citroëns DS19 in de grootstedelijke context van de dynamische stad tussen hoge gebouwen van New York laat zien. De voorruit dient als spiegel voor het moderne leven. Heel wat anders dan de gebruikelijke statiekiekjes van een Citroën DS: het is gewoon kunst. Zeer fraaie reproductie op glas. Klik hier om te bestellen.

Citroën DS19 Cabriolet

Een mooi sfeerbeeld uit het Parijs van 1961 met een Citroën DS19 cabriolet met dame en hond in de auto. De foto komt uit een serie publiciteitsdia’s uit een reclamecampagne voor de nieuwe DS19 cabriolet gebouwd door carrossier Chapron. De serie is gemaakt door de Amerikaans-Franse fotograaf William Klein. Hij was zowel straat- als modefotograaf en dat is te zien aan deze persfoto. In de tijd dat hij voor Vogue in Parijs werkte, fotografeerde Klein modellen in de Parijse straten. Zijn foto’s onderscheidden zich door hun gebruik van groothoeklenzen, sterke composities en onconventionele camerahoeken, wat resulteerde in opvallende beelden. Hij was een pionier op het gebied van het gebruik van straatbeelden en de architectuur van de stad als achtergrond voor modefotografie. Prachtige print op glas, verkrijgbaar in drie formaten. Klik hier om te bestellen.

Publiciteitsposter Citroën DS19

Publiciteitsposter van Bureau Delpire met een rode Citroën DS. Dit bureau verzorgde in de jaren 60 de publiciteit voor Citroën. Deze posters hingen bij dealers van dit merk.  De letters Citroën zijn verplaatst om deze poster op het formaat in verhouding te houden. Zeer strakke en modern ogende reproductie op glas voor in modern interieur. Klik hier om te bestellen.

Citroën ID19 aan het strand

Een leeg strand, een eenzame gele parasol, een even eenzame Citroën ID19 in de kleur Blanc Paros (AC102) die goed past bij de kleur van strandzand. In de verte loopt een man of vrouw richting de branding van de Atlantische Oceaan. Deze foto roept allerlei vragen op, maar biedt ook ruimte voor allerlei interpretaties die persoonsgebonden zijn. Een bijna lege foto, waar je toch naar blijft kijken! Kortom: een publiciteitsfoto van Citroën om bij weg te mijmeren en autofotografie te ervaren als een vorm van kunst. Het is niet van belang wat de auto allemaal kan; hoeveel pk’s hij heeft en welke accessoires er allemaal opzitten. Het is de emotie die de ID19 oproept. Zeer mooie print op glas. Klik hier om te bestellen. In drie formaten leverbaar.

Citroën DS – 1972

De beste plek voor een Citroën DS op de snelweg is op de linkerbaan. Dat moet Citroën’s huisfotograaf André Martin gedacht hebben toen hij een serie foto’s ging maken voor de brochure van de Citroën DS voor het modeljaar 1972. De auto is een Pallas in de kleur Beige Albatros (AC087). Dat was destijds de populairste kleur. In 1972 was 22 procent van de verkochte DS’en in deze kleurstelling. De foto suggereert snelheid en comfort. Het logo van Citroën is verwijderd uit het beeld, om het niet al te zeer een reclamefoto te laten zijn. Dit is de cover van de brochure van 1972.

De foto is volledig digitaal gerestaureerd en ontrasterd om hem geschikt te maken voor print op groot formaat op glas. Klik hier om te bestellen. In drie formaten leverbaar.

Familie met Citroën ID19 – 1959

Uit het leven gegrepen! Reproductie geprint op glas van een gezin op stap met de auto, in dit geval een fonkelnieuwe Citroën ID19. Iconische amateurfoto die de nieuwe naoorlogse welvaart en vrijheid laat zien. Daar kan geen publiciteits- of reclamefoto van Citroën mee concurreren!
Het is een gezin met drie babyboomers. Oma en de hond mogen mee. Opa ook, hij heeft waarschijnlijk de foto gemaakt. Hij is door de knieën gegaan om de foto op gelijke hoogte te maken. De Citroën ID19 is de verbeelding van de nieuwe vrijheid: met de auto wordt de wereld bereikbaar. En je past er met z’n zessen in. De wereld houdt niet meer op bij het tuinhek.
Prachtige reproductie op glas. Zorgvuldig bewerkt en digitaal gerestaureerd en geschikt gemaakt voor print op groot formaat. De foto is in duotone. Dat is de algemene naam voor multitone afdrukken die gemaakt worden met twee, drie of vier kleuren. Klik hier om te bestellen. Leverbaar in drie formaten.

Citroën DS19 cabriolet bij kasteel Dampierre (1961)

Reproductie op glas van een foto die in 1961 de beroemde brochure van de Citroën DS19 cabriolet niet gehaald heeft. De foto is een duplicaat van het originele 6 x 6 negatief en gemaakt door de Amerikaans-Franse mode- en straatfotograaf William Klein. De kasteelheer gaat met zijn vrouw op een mooie herfstdag op vakantie. Het personeel brengt de bagage naar de auto. De foto is gemaakt bij kasteel Dampierre in Yvelines.
In de tijd dat hij voor Vogue in Parijs werkte, fotografeerde Klein modellen in de Parijse straten. Zijn foto’s onderscheidden zich door hun gebruik van groothoeklenzen, sterke composities en onconventionele camerahoeken, wat resulteerde in opvallende beelden. Hij was een pionier op het gebied van het gebruik van straatbeelden en de architectuur van de stad als achtergrond voor modefotografie. Klik hier om te bestellen.

Make-over brochure Citroën ID19 – 1957

Nieuwe versie (remake) van de cover van een brochure van de Citroën ID19 uit 1957. Grafisch juweeltje als print op glas aan de muur! De fijne, met de hand gemaakte dunne lijntjes zorgen voor diepte in het beeld. Diezelfde horizontale lijnen benadrukken de aerodynamische vorm van de Citroën ID19. De ovale wielen en de gestileerde horizontale double chevrons suggereren snelheid en comfort. De originele brochure is opnieuw ontworpen voor glasprint. Er is ook een blauwe variant verkrijgbaar als print op glas met minder tekst in het witte vlak. Een heel modern grafisch ontwerp anno 1957 van Citroën. Klik hier om te bestellen. Leverbaar in drie formaten.

Citroën DSuper fabrieksfoto – 1970 – Beige Albatros

Zeer strakke print op glas van een Citroën DSuper in de kleur Beige Albatros. Mooi belichte plaat, die het erg goed doet als print op glas. Beige Albatros (AC087) was in de jaren 70 de populairste kleur onder het DS-kopend publiek. De Franse autojournalist Daniel Puiboube schreef in een van zijn boeken dat 22 procent van de verkochte Citroëns ID en DS beige waren. Vandaag de dag is dat een minder gewilde kleur; veel liefhebbers spuiten hun gerestaureerde DS over in Gris Palladium. Dat is jammer, want Beige Albatros is een onderschatte kleur. Maar gelukkig is beige bezig met een comeback! Het is een grafisch fraaie print op glas. Omdat de auto geen strips heeft, wordt het beeld extra strak. Klik hier om te bestellen. Leverbaar in drie formaten.

Citroën DS fabrieksfoto – 1970 – Bleu Platiné

Nog zo’n strakke foto van een Citroën DS uit dezelfde serie als hierboven. Citroën DS modeljaar 1970 in Bleu Platiné (AC623). Deze kleur is maar één jaar geleverd. Zeer strakke en grafisch sterke fabrieksfoto van Citroën. Klik hier om te bestellen. Leverbaar in drie formaten.

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue