Nieuwsbrief regio Zeeland

Harry Hutjens heeft een nieuwe locatie!

Het lijkt een eeuw geleden! Maar er is licht aan de horizon. Het komend najaar hopen we onze technische avonden weer op te starten. Dan moet je niet meer op ons vertrouwde stekkie aan de Middelburgsestraatweg zijn. Het is een woonhuis geworden.

Harry zou Harry niet zijn of hij loopt weer tegen een nieuwe ruimte aan die uitermate geschikt is voor onze clubbijeenkomsten. Op de Albert Joachimkade 33 Goes (achter de Praxis) kocht hij een loods van maar liefst 400 vierkante meter. Groot genoeg om al zijn liefhebberij, inclusief onze club een plek te geven. Anderhalf jaar geleden zag de loods er als een lege reuzen schoenendoos uit. Harry heeft de afgelopen tijd 20 tot 30 uur per week gewerkt om van deze doos een fraaie, functionele ruimte te maken. Een foto vanaf diezelfde plaats ziet er nu heel anders uit.
Kijken we richting toegangsdeur dan zien we links en rechts een verdiepingsvloer. Via een stevige trap kun je de rechter vloer op en vandaar over een brug naar de linkerkant. Die verdiepingsvloeren worden het domein van ID/DS en SM-onderdelen. Noem het maar een magazijn, met de nodige documentatie en de muren aangekleed met Citroen-wandversieringen. Er is ook een keuken. Onder de linker verdiepingsvloer. Kom je die binnen schuif je gelijk aan bij Harry’s keukentafel. Voor hem een plek om even bij te komen van al dat geklus en voor ons regiobestuur wellicht het walhalla om de clubzaken te regelen. In de pauze van onze technische avonden was altijd ruim plaats voor een natje en een droogje.
De sanitaire voorziening zijn dik voor elkaar. Je hoeft er vast niet naar te zoeken als dit geel-omrande bord boven de deur is bevestigd. Onder de verdiepingsvloer zijn twee cabines gerealiseerd. Ze zijn af te sluiten met de garagedeuren. De eerste cabine is ingericht voor alle klussen die stof maken. Handig om voor de rest van de loods de stofdoek in de kast te houden. In de tweede afgesloten cabine komt een oldtimer waaromheen Harry veel interessante documentatie kan laten zien. We kijken vanuit het midden naar de achterkant van de loods. Ook daar is een verdiepingsvloer, afgeschermd door een balustrade. De bovenkant daarvan is glas waar doorheen je de gehele loods overziet en de op zichzelf al grote vloer nog ruimtelijker aandoet. Een ideale ruimte voor het houden van onze clubpresentaties. Alle spullen op deze vloer staan op wielen. Je rijdt ze in een hoek en zeker 40 personen kunnen er een plek vinden.
Tegen de achterwand en een stuk zijkant van de loods kun je zien hoe Harry bedreven is in het systematisch onderbrengen van gereedschap, materialen en kleine onderdelen. Het is allemaal keurig opgeborgen in laden, kasten en vitrines. Een magazijnhoek om als hobbyist jaloers op te worden. Op de vorige locatie hadden we op de technische avonden geen brug ter beschikking. Dat was wel eens lastig. Nu staan er zelfs meerdere. Prima stallingen voor oldtimers, maar ze vrijmaken voor uitleg, demonstratie of werk onder de auto kost weinig moeite. Dat geeft mogelijkheden voor nieuwe plannen. Het organiseren van bepaalde sleutelafspraken voor clubleden kan zeker werkelijkheid worden.
Harry Hutjens is bijzonder productief geweest. Hij heeft veel geïnvesteerd in het  nieuwe onderkomen voor zijn liefhebberij. Natuurlijk realiseer je zoiets niet in je eentje. Vrienden, familie en vaklui hadden ook hun aandeel. En reken maar dat Harry bij zoiets ogen en oren goed de kost geeft. Aanschaffen van dure metalen liggers haal je voor de oudijzerprijs bij de sloop van de Gammawinkel. Kasten, laden, vitrines: de Hema vernieuwt het interieur en het oude is voor het meenemen. Bij dit alles is hij de faciliteiten voor een bloeiend clubleven beslist niet vergeten. Als technische commissie hopen we daaraan een interessante invulling te geven.

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue