Select your language

Algemene informatie

De Citroën DS is een mythische auto, een bewuste keuze. Uit passie, uit overtuiging, omdat er geen mooiere, fijnere of technisch meer interessante auto is. Bij de Citroën ID/DS Club Nederland begrijpen wij dat. Graag verwelkomen wij je bij de ’s werelds grootste vereniging van DS-liefhebbers, een grote vereniging die een uitgebreide dienstverlening naar de leden mogelijk maakt.

De Citroën DS en alle aanverwante typen, zoals de Citroën ID, DS, Break en Cabriolet met allerlei varianten met als basis de Citroën DS, is een auto die zijn functie overstijgt. Dat is zeldzaam.
Het is een aantrekkingskracht die een zeer diverse groep mensen bij elkaar brengt. Dat zie je ook aan ons ledenbestand, mensen van alle leeftijden en levenspaden. Als club bieden wij graag een platform om al die liefhebbers met elkaar te verbinden. Dat doen we op een aantal manieren.

La Bombe Citroën

Je ontvangt tien keer per jaar een exemplaar van ons prijswinnende clubblad La Bombe Citroën. Uitgevoerd in full colour en bevat artikelen over de Citroën DS, de mens achter deze auto; verhalen met human interest. Maar ook techniek, historie, informatie over de landelijke en buitenlandse evenementen komen aan de orde, met daarnaast natuurlijk wetenswaardigheden en advertenties van zowel leden als van bedrijven. Het clubblad biedt bovendien nieuws over regio-activiteiten, contactpersonen, het onderdelenmagazijn en de clubwinkel.

Website

Wil je nog meer weten over de auto, de club of de op stapel staande evenementen? Dan kan je 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, terecht op de uitgebreide website van de club. Hier vind je onder meer de meest recente informatie rond clubbijeenkomsten maar ook allerlei weetjes over de auto.
Op het afgeschermde gedeelte van de site kunnen leden beschikken over het archief, brochures en veel extra informatie over de Citroën ID/DS. Je vindt daar onder meer technische artikelen en uitleg over de meest uiteenlopende onderwerpen, zodat je nooit met de handen in het haar hoeft te staan. maar je kunt er ook heerlijk rustig rondstruinen in nostalgische artikelen over het goede Franse leven in tijden van weleer.

Evenementen

Per jaar zijn er twee grote clubmeetings, het voor- en najaarsevenement. Op deze meetings komen enkele honderden DS’en in alle soorten en maten bij elkaar. Traditioneel wordt er door de organisatie veel werk gemaakt om het evenement op een locatie te organiseren waar veel te beleven is. De Citroën ID/DS Club Nederland is onderverdeeld in een flink aantal regio’s. Maandelijks wordt er wel een evenement georganiseerd: sleuteldagen, lezingen, toertochten en bijeenkomsten. Iedere regio-activiteit is toegankelijk voor alle leden (dus ook als je in een andere regio woont). In ieder clubblad en in de agenda op de website staan de plannen van de regio’s met hun contactpersonen vermeld.

Onderdelenmagazijn

Als club zijn we trots op ons zeer uitgebreide magazijn. Als lid kan je terecht voor de aankoop van onderdelen en verhuur van speciaal gereedschap voor uw Citroën ID/DS en je hebt de wetenschap dat de club zich ook actief richt op een ongestoorde verkrijgbaarheid van (schaarse) onderdelen op de lange termijn door inkoop van nieuw aangemaakte, tweedehands of New Old Stock-onderdelen voor de Citroën ID en DS. Tevens kan je de veerbollen laten testen en indien nodig laten bijvullen, of hydraulische leidingen op maat na laten maken. Naast de onderdelen is er ook altijd technisch advies te verkrijgen.

Clubwinkel

Het assortiment van de clubwinkel omvat reparatiehandboeken, vraagbaak voor alle types en onderdelenboeken van alle jaargangen en types, alsook instructieboekjes. Daarnaast vind je er ingebonden jaargangen van het clubblad, leesboeken over de Citroën ID/DS, vele soorten miniatuurauto’s, diverse soorten DS-kleding, sieraden, et cetera.

Technische ondersteuning

Binnen de Citroën ID/DS Club Nederland wordt veel aandacht besteed aan het vastleggen, beschikbaar stellen, doorgeven en het delen van technische informatie. De club beschikt over een technische commissie die je onder meer kan bijstaan met technische informatie. Daarnaast is er een en een eigen instructielokaal waar cursussen (hydraulique en électrique) gegeven worden. Tweemaal per jaar wordt er een workshop 10.000km-beurt ergens in Nederland georganiseerd. Ook kan je bij de technische commissie terecht voor het verkrijgen van een onafhankelijk advies over technische problemen of een aankoopadvies.

Partnergarages

De Citroën ID/DS Club Nederland heeft een voor de klassiekerwereld uniek systeem. Met een aantal garagebedrijven dat zich heeft gespecialiseerd in het onderhoud van de Citroën DS, heeft de Stichting Partnergarage Citroën ID/DS Club Nederland afspraken gemaakt over hun dienstverlening aan de leden van de Citroën ID/DS Club Nederland.

Belangenbehartiging

Om zeker te zijn dat de Citroën ID en DS op de langere termijn kan blijven rijden is de Citroën ID/DS Club Nederland lid van de FEHAC, de federatie van klassieke automobiel- en motorfietsclubs. Onder meer op het gebied van milieuregelgeving en de verkrijgbaarheid van geschikte brandstoffen. Daarnaast is de Citroën ID/DS Club Nederland ook vriendenlid van de KNAC. (Koninklijke Nederlandsche Automobielclub)

Lid worden?

Dank voor je belangstelling in de Citroën ID/DS Club Nederland. Ben je enthousiast over onze club? Word dan lid! Woon je in Nederland, dan kan je via het formulier op de website je aanmelden als lid of via een email aan de ledenadministratie: ledenadministratie@citroeniddsclub.nl

De jaarcontributie van de Citroën ID/DS Club Nederland bedraagt € 60,-. Afgifte van een machtiging voor automatische incasso geeft € 5,- korting. Foreign members: € 75,-

Ledenadministratie

Zuidland 57
2408 BM Alphen aan de Rijn
e-mail: ledenadministratie@citroeniddsclub.nl

Loading…
Loading…

Bienvenue