Clubblad

La Bombe Citroën nr. 367 – april 2017

Clubwinkel zoekt nieuwe beheerder

Beheerder van de clubwinkel, is dat iets voor jou? Wil jij iets voor de DS-club betekenen? Wil jij je inzetten voor je mede clubleden? Wil jij in fijne sfeer je bezighouden met leuke DS-spullen en enthousiaste DS-rijders? Meld je dan aan als beheerder van de clubwinkel. Na jarenlange ondersteuning van deze clubwinkel nemen Jan en Trude Petersen afscheid hiervan. Daarom zoekt het bestuur nieuwe enthousiastelingen, die samen met Hans Groeneveld het beheer van de clubwinkel op zich willen nemen. Meer informatie of aanmelden kan via e-mail: clubwinkel@citroeniddsclub.nl Of bij: secretaris@citroeniddsclub.nl

Bestuur zoekt nieuwe penningmeester

Binnen het bestuur is een vacature ontstaan voor een penningmeester. Bent u bekend met boekhouden en lijkt het u leuk om uzelf in te zetten voor de Citroën ID/DS Club Nederland? Meld u zich via e-mail: voorzitter@citroeniddsclub.nl Het bestuur laat u graag kennismaken met de ins en outs van de financiële kant van onze mooie club.

Workshop 10.000 km-beurt

De Technische Commissie organiseert ook dit jaar een aantal workshops 10.000 km beurt. Het onderhoud aan uw ID of DS is een klus die in principe goed zelf te doen is. Al het specifiek benodigde materiaal is verkrijgbaar bij ons magazijn, zo ook de nodige tips en adviezen. Maar wilt u vaste grond onder de voeten dan volgt u één van de workshops die gaan komen. Op zaterdag 20 mei aanstaande verzorgt de Technische Commissie de eerste ronde. Die dag kun je onder deskundige begeleiding leren hoe jij er zelf voor kunt zorgen dat jouw auto weer tiptop in orde is voor de volgende 10.000 probleemloze kilometers. Wil je dus leren kleppen stellen, contactpuntjes vervangen, olie verversen, doorsmeren et cetera, meld je dan aan op onderstaand emailadres. De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen e 50,- inclusief lunch. Onze magazijncommissie levert de materialen die je hierbij nodig hebt. Deze worden ter plekke afgerekend apart van de cursuskosten. De eerste locatie van dit jaar is Almelo. Inschrijven of meer informatie? Stuur een mailtje naar: technischecommissie@citroeniddsclub.nl —

Voorjaarsrit: 9 april!

Dit jaar gaat de voorjaarsrit op zondag 9 april naar de Bataviawerf in Lelystad. Beleef de 17de eeuw op de Bataviawerf! Bezoek de authentieke reconstructie van VOC-schip de Batavia en luister naar de verhalen over het leven aan boord, de VOC en zeeheld Michiel de Ruyter. Maak een rondleiding over de Batavia, vol wetenswaardigheden, achtergronden en grappige details uit vroeger tijden. De vele kanonnen die de Batavia rijk is, de kombuis, de Grote Kajuit voor de elite aan boord en ‘het gemak’ waartoe het scheepsvolk veroordeeld was. Slechts een greep uit de te bezichtigen onderdelen van het schip waarmee het zeemansbestaan tot leven komt. Op de werf wordt in verschillende ambachtelijke werkplaatsen gewerkt aan het onderhoud en de bouw van de schepen. Beeldsnijders maken de zo belangrijke ornamenten en snijwerken met de hand. Alle spijkers, scharnieren, lantaarns worden op ambachtelijke wijze vervaardigd in de smederij. De zeilmakerij zorgt voor de zeilen van de Batavia en in de tuigerij repareren ambachtslieden de tuigage voor het schip. Je hoeft dit jaar niet alleen in de auto te reizen, want er bestaat ook de mogelijkheid echtgote of familie in de aan grenzende outlet shoppingmall BATAVIASTAD af te zetten. Voor het bezoek aan de Bataviawerf geldt een gereduceerde entreeprijs van e 5,00 p.p. Je mag dan het schip bezoeken en is er koffie! Er zijn vier begeleidde rondleidingen. Wil jij je hiervoor alvast opgeven doe dan een mail aan: vice-voorzitter@citroeniddsclub.nl. Voor het parkeren van onze DS’en is een aparte plek bij de werf
gereserveerd. Kijk in de kalender op pagina 4 waar en of er in uw regio het startpunt van de gezamenlijke rit naar De Bataviawerf is. De aankomst op de werf tussen 12.00 en 13.00 uur.

Najaarsrit: 10 september

Regio Zuid pakt de handschoen op en organiseert het najaarsevenement dit jaar. De organisatie heeft zojuist de locatie vastgelegd. Dit jaar vindt het grootste jaarlijkse Citroën ID/DS Club evenement plaats op het voormalig CHV-terrein aan de Noordkade in het Brabantse Veghel. Het thema is DS Club Centrale; we gaan het verenigingsleven centraal stellen!

Veel moois, maar weinig Citroën op Retromobile 2017

Eind februari vond weer één van Europa’s grootste klassiekerbeurzen plaats. Rétromobile in Paris. Milan van Lange en Ingo Herminghaus legden fraaie beelden vast. Het Citroën-gehalte was matig, ondanks het feit dat Rétromobile in de Citroën-hoofdstad plaatsvond. Kijk voor foto’s Ingo Herminghaus van RetroMobile 2017 HIER.

Dealer Francois, verkooptopper in de jaren ‘60

In Agent-Citroen 28 uit 1965 stelt de fabriek de Agent in Nesle, G. Francois als voorbeeld. Zijn contractuele verplichting om 90 nieuwe Citroëns te verkopen wist hij te overtreffen door maar liefst 126 Citroëns en 14 Panhards te verkopen. Daarbij kwamen nog 60 gebruikte ID en DS-modellen en vreemde merken. Commercieel actief en wellicht daardoor bestaat de dealer die al in de jaren ‘20 startte nog steeds. Momenteel heeft zij zes vestigingen in het departement Somme.

Dankzij de mobiele telefoon

In 1993 verkocht ik aan ene meneer Bob Vlaskamp uit Vlaardingen een DS23 Pallas van ’73 via een advertentie. Hij had het besluit genomen om zijn een paar jaar daarvoor nieuw aangeschafte Mercury stationcar te verruilen voor een goede DS. Zijn lat lag hoog maar de door mij aangeboden auto voldeed aan iedere eis. 78.000 Originele kilometers, van de tweede eigenaar, keihard en roestvrij in de eerste lak plus getint glas. Door Ton Lohman.

En verder nog veel meer DS- en clubnieuws! Veel leesplezier.

Lid worden?