Clubblad

La Bombe Citroën nr. 369 – juni 2017

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief nieuwe stijl

In het najaar wordt onze fantastische website nóg completer. Het nieuws uit uw eigen regio, bijvoorbeeld over op stapel staande regio-avonden, lezingen, sleuteldagen en was dies meer zij, moet u nu vaak vernemen via la Bombe Citroën of via regionale mailings en nieuwsbrieven. Vanaf 1 oktober aanstaande krijgt ook het regionieuws een eigen plaatsje op de website, zodat u altijd snel toegang heeft tot de laatste informatie over activiteiten in uw eigen streek.

Het wordt u zelfs nog makkelijker gemaakt om op de hoogte te blijven, want zodra er in uw regio iets te gebeuren staat, krijgen de leden waarvan het e-mailadres bij ons bekend is automatisch een herinnering in hun mailbox, dat er voor u interessante, nieuwe informatie op de website staat. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws en van de activiteiten van de club in uw meest nabije omgeving. Stelt u geen prijs op een e-mailalert uit uw eigen regio, dan kunt u zich te allen tijde ook heel gemakkelijk weer afmelden.

Algemene ledenvergadering zaterdag 24 juni 2017 om 11:00 uur

De algemene ledenvergadering (ALV) is het orgaan dat de bestuursopdracht aan het bestuur vaststelt. Wil je invloed uitoefenen op het reilen en zeilen van de club? Dan is dit de uitgelezen gelegenheid. Alle leden zijn van harte uitgenodigd. De Algemene ledenvergadering wordt gehouden op zaterdag 24 juni 2017 op onze locatie ‘Le Salon’ bij het magazijn in Tull en ’t Waal. Aanvang is 11:00 uur.

DS Club Centrale: zondag 10 september 2017 najaarsevenement 2017: de lijnen staan, helpen jullie inkleuren?

Met veel plezier geven we een update over het aanstaande najaarsevenement en willen we jullie input vragen om het helemaal compleet te maken. Zoals jullie weten is het dit jaar op 10 september in Veghel. In de agenda op de club-website kun je een beschrijving lezen. Het laatste nieuws vind je op de Facebookpagina van de DS-club. Op het moment dat we deze update schrijven, bereiden we ons voor op de CitroMobile. Het framewerk staat: een hal met een expositie, handelaren en een speciale parkeerplaats voor onze auto’s. Een camping voor bezoekers die eerder willen komen met een eigen veldje. Een kinderprogramma met in ieder geval een springkussen en waarschijnlijk ook knutselen. Een gratis toegankelijk industriemuseum. Diverse horeca, ateliers en winkels met oude ambachten. Genoeg voor iedereen! Voor echt succes hebben we natuurlijk jullie nodig.
Ten eerste, bezoek het evenement! Verder willen we iedereen vragen, die denkt dit verenigingsevenement te kunnen verrijken, zich bij ons te melden. Dat kan gaan over het programma, over handelaren, over sponsoring en andere creatieve input. En last but not least, willen we bij dezen een oproep doen aan mensen die op de dag zelf vrijwilliger willen zijn. We denken zelf aan diensten van een uur of twee (of meer als je wilt). We verheugen ons op het evenement en hopen je er te zien. Je kan ons bereiken via e-mail: najaarsevenement@citroeniddsclub.nl.

Wedstrijd: win een magazijnbon van 40 euro!

Bent u al gewend aan de covers van dit jaar, waar geen auto’s op staan, maar enkel de karakteristieke onderdelen die een DS maken tot wat zij is? De reacties zijn gemengd: van heel enthousiast tot zeer afkeurend. We hebben al mensen gesproken die gromden dat we weer gewoon een Snoek op de cover moeten zetten: je zou haast vergeten dat we dat al zo’n 36 jaar hebben gedaan. Maar okee, voor de mensen die onderdelen niet mooi vinden maakt Maarten Bokslag één foto met een DS er op. Die verschijnt na de zomer, als goedmakertje. Begin dit jaar hadden we een wedstrijd en omdat dat zo leuk was doen we dat nog een keer. De vraag is weer gelijk: welk onderdeel staat er precies op de coverfoto? Wie het meest complete en meest juiste antwoord instuurt wint een waardebon voor het magazijn van onze club, ter waarde van 40 euro. Dat is de moeite, toch? Om u een beetje te helpen (en omdat het zo’n leuk plaatje is) plaatsen we hier een foto van de andere zijde van dit vreemde onderdeel. Stuur uw oplossing vóór 1 augustus 2017 per e-mail naar labombe@citroeniddsclub.nl. Zet duidelijk uw naam en adres erbij.

Op de achterbank Rob Oudshoorn: DS-wereld met een knipoog

Sinds enkele maanden is la Bombe Citroën een rubriek rijker. De Cartoon. Hoe groot moet de liefde voor de DS zijn om daarvan maandelijks een geintje te schetsen? Rob Oudshoorn is de man achter deze maandelijks getekende knipoog. Zijn herboren herinnering aan de DS, de Austin Healey als rode draad in zijn leven en een werkveld achter de schermen van de automobielbranche zorgen voor voldoende inspiratie om de Citroën DS weg te zetten tegen de actualiteit. Rob Oudshoorn: “Aan de tekentafel kan ik mijn perfectionisme relativeren.”

Sporen van verdwijnend Frans cultureel erfgoed: TRACES & TRACÉS

Wat hebben Franse muurreclames, gedichten, verhalen, aquarellen en twee Citroën Traction Avants met elkaar gemeen? Op zich niet zoveel, maar met een goede wijn erbij blijkt het toch allemaal met elkaar verband te houden. Samengevoegd in een boek levert het aangenaam lees- en kijkmateriaal op waarbij je je tijdens het lezen al snel in Frankrijk waant.

Uitgelicht: partnergarages

Onze vereniging kent vele facetten. Stuk voor stuk unieke vormen van dienstverlening waar u als lid van kunt profiteren. Van een fantastisch clubblad tot een fraaie en informatieve website, een omvangrijk onderdelenmagazijn, actieve regio’s, jaarlijkse evenementen, een kundige technische commissie, vele cursussen en workshops en een leuke clubshop, tot een 800 m2 grote clubruimte waarin heel veel van die verschillende facetten van de club samenkomen. Te veel om op te noemen dus. In de komende maanden zetten wij telkens weer een ander stukje van de club in de schijnwerpers. Dit keer kijken we naar de Partnergarages.

Tijdsgenoten: Citroën ID19 B versus Mercedes-Benz 190 c Franse Snoek met Duits vinnetje

Citroën en Mercedes, Mercedes en Citroën. Grotere tegenstelling dan tussen deze twee oude, gerenommeerde automerken bestaat er haast niet. Mercedes noemt zichzelf de uitvinder van de automobiel en staat voor Gründlichkeit, kwaliteit en veiligheid, terwijl Citroën vooral het merk is van innovatieve techniek en van een, meer dan eens, zeer gedurfd design. Vooral in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw was het raak en waren die verschillen overduidelijk. Oh la la!
En verder nog veel meer moois, comme d’habitude! Regionieuws, magazijnnieuws, DS miniatuurnieuws, de garagecolumn, de annonces… en dat uiteraard allemaal in uw geweldige clubblad.