Select your language

Info M- en Z-Limburg

Regio Midden- en Zuid-Limburg is een actieve en gezellige regio met een grote variatie aan activiteiten. We zijn per 1 maart 2022 een afsplitsing van regio Zuid. Voor veel leden was de regio Zuid te groot, even naar bijvoorbeeld een clubavond in Brabant gaan is voor mensen in Zuid en Midden Limburg niet te doen, zeker niet doordeweeks. In goed overleg met het bestuur is dan ook besloten een aparte regio op te richten.
De regio Limburg bestond in 1983 al, met mensen als Richard Reijnders, Hans Moes, Matt van Kruisbergen, Jan Lenarts en Marc Hermans. Na een aantal jaren is die opgegaan in regio Zuid.

Omdat de afstand van Eijsden in het Zuiden tot Mook in het Noorden 140kilometer bedraagt zou Limburg een té grote regio worden. We hebben dan ook gekozen voor Midden- en Zuid-Limburg, met als bovengrens ongeveer de lijn Weert, Leudal en Roermond. Dat betekent uiteraard niet dat leden van andere regio’s niet welkom zijn, integendeel! Maar mensen in Noord-Limburg zullen eerder aansluiten bij activiteiten bij hun in de buurt. De nieuwe regio telde voorjaar 2022 82 leden.
Regiocoördinator
 is Frits Hoff, lid van de Citroën ID/DS Club Nederland sinds 2010 en dagelijks met zijn DS onderweg van maart tot en met november. Daartoe is zijn Citroën DS gereviseerd waarbij meteen een modern motormanagement en LPG-injectie in zijn Citroën gemonteerd heeft. Af en toe rijdt hij nog met zijn DAF 30 uit 1962. Hij is tevens lid van de (met name) vooroorlogse Franse Club Lucien Rosengart. Rosengart was onderdelenleverancier van Citroën en degene die dit merk als eerste van een faillissement redde.
Frits organiseerde al lezingen voor regio Zuid, schrijft soms in het clubblad en is ook actief bij de Snoekenvrienden. Een vriendenkring van 63 DS liefhebbers in dezelfde regio die sinds 2013 informeel activiteiten organiseert die elkaar deels overlappen.

Wil je ook actief worden in deze nieuwe regio, laat het me weten via onderstaand e-mailadres!

Sleuteldagen

We proberen elk jaar minimaal één sleuteldag te organiseren. Met de beschikbaarheid van bruggen en (gratis) parkeergelegenheid bieden deze dagen je de ideale gelegenheid om die klussen te klaren die thuis moeilijk zijn uit te voeren. Bovendien bieden de sleuteldagen de mogelijkheid tot het uitwisselen van technische kennis en ervaringen met anderen. Voor de juiste adressen, tijden en dergelijke, zie onze agenda.

Lezingen

Lezingen worden gegeven door gastsprekers of leden van de technische commissie. Zie onze agenda voor de  juiste data, adressen en tijden.

Toerritten

Elk jaar wordt minimaal een rit georganiseerd, hetzij in de regio, hetzij als gezamenlijke rit naar een activiteit elders in het land.

Contact

Wil je meer weten over Midden en Zuid-Limburg, heb je vragen of heb je op- of aanmerkingen? Stuur ons dan een e-mail: regio-midden-en-zuid-limburg@citroeniddsclub.nl

Regiocoördinator

Frits Hoff
Tel. 06 – 5269 2094
e-mail: regio-midden-en-zuid-limburg@citroeniddsclub.nl

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue