Select your language

Info M- en Z-Limburg

We zijn per 1 maart 2022 een eigen regio geworden als afsplitsing van regio Zuid. Voor veel leden waren de afstanden binnen de regio Zuid te groot. Bijvoorbeeld een clubavond bezoeken in Brabant gaan is voor mensen in Zuid- en Midden-Limburg te ver, zeker niet doordeweeks. In goed overleg met het bestuur is dan ook besloten een aparte regio op te richten. De regio Limburg bestond in 1983 al, met mensen als Richard Reijnders, Hans Moes, Matt van Kruisbergen, Jan Lenarts en Marc Hermans. Na een aantal jaren is die opgegaan in regio Zuid.

Omdat de afstand van Eijsden in het Zuiden tot Mook in het Noorden 140 kilometer bedraagt zou Limburg een té grote regio worden. Er is dan ook gekozen voor Midden- en Zuid-Limburg, met als bovengrens ongeveer de lijn Weert, Leudal en Roermond. Dat betekent uiteraard niet dat leden van andere regio’s niet welkom zijn, integendeel! Maar mensen in Noord-Limburg zullen eerder aansluiten bij activiteiten bij hun in de buurt. Onze regio telt voorjaar 2024 94 leden.

We zijn bezig met de jeugd te stimuleren om ook in een DS te rijden, en eraan te sleutelen. Natuurlijk is een DS tegenwoordig een dure auto in aanschaf maar als je zelf zoveel mogelijk het onderhoud doet, geen belasting betaald, een goedkope verzekering hebt en geen afschrijving maar opschrijving (waardevermeerdering) dan blijkt dat toch nog mee te vallen. En natuurlijk kun je met familie of goede vrienden een DS delen. We zien dan ook langzamerhand weer meer jeugd achter het stuur!Activiteiten

Activiteiten

Regio Midden- en Zuid-Limburg is een actieve en gezellige regio met een grote variatie aan activiteiten.

Lezingen

Lezingen worden gegeven door gastsprekers of leden van de technische commissie. Zie onze agenda voor de  juiste data, adressen en tijden. Gemiddeld zijn er vier lezingen per jaar in Ut Gäöls Heukske in Geulle vlak bij de A2 bij Maastricht, met vooraf voor wie dat wil een gezellig en betaalbaar heerlijk diner.

Toerritten

We streven naar een (Euregionale) voor- en najaarsrit in samenwerking met de Snoekenvrienden Limburg, een vriendengroep waarvan een groot aantal ook lid is van de Citroën ID/DS Club Nederland en onze regio. Daarnaast organiseren we ritten naar landelijke of zelfs internationale bijeenkomsten met DS’en of Franse oldtimers, zoals bijvoorbeeld de Salon Champenois du Véhicule de Collection in Reims. Op 14 juli viert Maastricht Quatorze Juillet, de nationale Franse feestdag, waarbij we ook een toertocht organiseren waarbij ook andere Franse oldtimers meerijden.

Sleuteldagen

We proberen elk jaar minimaal één sleuteldag te organiseren samen met de Snoekenvrienden. Vooraf kunnen leden aangeven welke klus ze willen uitvoeren. Er is bij Autobedrijf Ridorff in Stein één hefbrug beschikbaar. Dus de organisator kiest welke klus(sen) er uitgevoerd wordt/worden. Onder deskundig toezicht van de beste stuurlui aan de wal. Er is plek voor ongeveer 10/15 mensen. Voor de juiste adressen, tijden en dergelijke, zie onze agenda.

Contact

Wil je meer weten over Midden en Zuid-Limburg, heb je vragen of heb je op- of aanmerkingen? Stuur ons dan een e-mail: regio-midden-en-zuid-limburg@citroeniddsclub.nl

Regiocoördinator

Huub Reulen
tel. 06 1274 6522
e-mail: regio-midden-en-zuid-limburg@citroeniddsclub.nl

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue