Select your language

Test Citroën DS21 Der Sport-Spiegel

In de jaren zestig maakte de Duitse journalist en presentator Rainer Günzler  (1927-1977) autotests voor het programma Der Sport-Spiegel van het ZDF. Daarnaast was hij ook nog eens autocoureur.

Vanaf 1963 was Günzler een van de eerste presentatoren van de huidige Sportstudio. Zijn interview met de professionele bokser Norbert Grupe die geen vragen beantwoordde is legendarisch. Daarnaast maakte Günzler naam als motorjournalist.  Meestal kondigde hij tijdens het rijden de laatste opmerking aan via het open zijraam. Zo ook in de onderstaande test van de nieuwe Citroën DS21.

In 1985 werd bekend dat Günzler tijdens zijn werk als autotester voor ZDF samen met de latere Bild-hoofdredacteur en regeringswoordvoerder van bondskanselier Helmuth Kohl, Peter Bönisch, meer dan een miljoen Duitse mark ontving van de autofabrikant Daimler-Benz. Of de autotests van met name Mercedessen daarmee erg objectief waren is maar de vraag. In ieder geval is Günzler kritisch over de Citroën die hij getest heeft in deze bijna 17 minuten durende rij-impressie uit 1965.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue