Select your language

Nieuwsbrief regio Noord-Holland

Foto Nico Hartog

Nieuwsbrief regio Noord-Holland 01/23

Terugblik: een coole plek

Zaterdag 17 december was regio Noord-Holland op bezoek bij het Nederlands Transport Museum in Nieuw Vennep. Een prima locatie voor onze eindejaarbijeenkomst. Het was een coole plek want het museum heeft geen verwarming. Het was buiten zo ongeveer rond nul maar binnen was het gelukkig toch nog ietsje warmer. Ook buiten stond het een en ander opgesteld aan treinen maar daar hebben we niet zoveel aandacht aan besteed. Het was spekglad, dus het was opletten geblazen dat je niet horizontaal ging. En ondanks dat het een Citroën DS-feestje was, was er geen enkele DS op het parkeerterrein te bekennen, best wel logisch overigens met zoveel pekel op de weg.
Na een warme ontvangst met koffie/thee en een heerlijk stuk appeltaart gingen we in twee groepen met een gids op pad door dit bijzondere museum. Het bevat een bonte verzameling transportmiddelen. De tijdlijn loopt van de Romeinse tijd (een soort koetsje) tot de superlange futuristische elektrische bus van Wubbo Ockels. Er staat ook een vrachtwagentje van Berliet, toch mooi een linkje naar Citroën. Een fraaie blikvanger (van aluminium!) is een DC 2, de voorloper van de DC 3 (Dakota). Na de rondleiding tijd voor een drankje en een toespraak. Het was goed om elkaar voor de laatste keer in 2022 gezien en gesproken te hebben.
Tekst en foto’s Nico Hartog

Vooruitblik: pubquiz

Met trots kondigen we de pubquiz aan. Esther heeft de handschoen opgepakt en de volgende pubquiz in elkaar gezet. Alle vragen zijn klaar en wil je je eigen kennis toetsen, kom dan op donderdag 12 januari naar onze locatie in Stompetoren. Als huisgenoot van Esther heb ik al mogen ervaren dat er goed nagedacht is over de vragen. Als ik het over één van mijn plannen met de DS heb, krijg ik gelijk een wedervraag en blijkt zowel de vraag als het antwoord in de pubquiz verwerkt te zijn, inclusief de foute antwoorden. Ben je ook benieuwd, kom en speel het spel met ons mee. Het adres is Noordervaart 198 in Stompetoren. Inloop vanaf 19:45 uur. We starten om 20:00 uur.
Tekst Wilbert Eijsink

Kampeerweekend Texel

In het weekend van 24 en 25 juni 2023 organiseert regio Noord-Holland een kampeerweekend op Texel. De exacte invulling is nog niet bekend maar reserveer deze datum alvast in je agenda. Op het programma staat in ieder geval een toerrit en een BBQ.
Je kan je tot 31 maart opgeven voor dit weekend via regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl. Geef aan met hoeveel personen je wilt komen en of je wilt kamperen of liever in een trekkershut wilt overnachten (beperkt aantal beschikbaar). Nadere informatie volgt op de website van de club (nieuwsbrief) en natuurlijk na aanmelding.
Tekst Jessica Geertsma

Actuele informatie

Je kunt op twee manieren actuele informatie krijgen over onze activiteiten:

Sleutelwerkplaats Kudelstaart

Uiteraard is ook een bezoek aan de sleutelwerkplaats een aanrader. Elke eerste zaterdag van de maand kan je advies vragen, de bollen testen, of gewoon langskomen voor de gezelligheid. We starten 2023 traditiegetrouw op 7 januari met glühwein en erwtensoep.

Agenda

  • 7 januari 2023: sleutelen in de sleutelwerkplaats, van 11:00 uur tot 16:00 uur aan de Kudelstaartseweg 165 in Kudelstaart.
  • 12 januari 2023: pubquiz op herhaling!. Het adres is Noordervaart 198 in Stompetoren. Inloop vanaf 19:45 uur, we starten om 20:00 uur.
  • 9 februari 2023: inbouw injectie en motormanagementsysteem door Jan Bak. Het adres is Noordervaart 198 in Stompetoren. Inloop vanaf 19:45 uur, we starten om 20:00 uur.
  • Donderdag 9 maart 2023 fotowedstrijd en een DS-film. Het adres is Noordervaart 198 in Stompetoren. Inloop vanaf 19:45 uur, we starten om 20:00 uur.

Contactpersoon regio Noord-Holland

Nico Hartog, 06-29156239 of regio-noord-holland@Citroeniddsclub.nl

 

 

 

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue