Wat je van ver haalt is lekker!

Hebt u dat nu ook? Je bent in het buitenland en drinkt daar een heerlijk drankje. ,,Daar nemen we een paar flesjes van mee”, zeg je tegen elkaar. De flessen worden tussen de bagage in de auto gelegd, zodat ze niet kapot kunnen rammelen. Thuisgekomen neem je het lekkere drankje om de veilige thuiskomst te vieren. En dan blijkt het heel anders te smaken dan in het buitenland. Het drankje hoort bij vakantie en niet bij thuis.

Nu zijn auto’s wel wat anders dan een lekker vakantiedrankje en die passen dan weer wel uitstekend bij thuis. De verhalen over trouvailles worden steeds minder. Er zijn niet zoveel oude schuren meer in Frankrijk waar een prachtige DS verstopt staat onder een baal stro met de nodige kippen op de achterbank. Vandaar dat de vraag naar youngtimers steeds groter wordt, nu oldtimers minder vaak gevonden worden. In september, als we weer onze eerste bijeenkomst kunnen organiseren na de verplichte coronastop van de afgelopen maanden, staat er een lezing over het importeren van youngtimers op de planning.

Marcel Thomas van de Star Gallery in Enkhuizen heeft een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van young- en oldtimers. In zijn geval bijna altijd Mercedessen, die dikwijls uit Japan geïmporteerd worden. Hij laat op 10 september zijn licht schijnen over het wel en wee met de RDW. Hoe kan een auto geïmporteerd worden en welke weg moet dan bewandeld worden? Hoe werkt dat met een auto binnen Europa, maar vooral hoe gaat dat in zijn werk met auto’s van buiten Europa? Een auto kan ook en re-import zijn en daar zijn dan weer andere regels voor. Daar is dan een CVO (certificaat van oorsprong) voor nodig. Marcel geeft ook een toelichting over fiscale voordelen om een youngtimer te kopen voor de zaak. Al met al zullen termen als fiscaal voordeel, RDW, BPM, re-import en CVO de revue passeren. En uiteraard komen allerlei gekke anekdotes over de RDW aan bod. Dit zal dus weer eens een interactieve avond worden, kom maar op met de vragen!

Uiteraard is een bezoek aan de sleutelwerkplaats in Kudelstaart een aanrader. Een advies vragen, de bollen testen, of gewoon langskomen voor de gezelligheid, het kan allemaal. Kijk hier voor meer informatie.

Op de site van Citroën ID/DS Club Nederland zullen regelmatig terugblikken te zien zijn van activiteiten die in de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. Met uw mailadres en lidnummer kunt u inloggen als lid op de site.

Agenda

5 september: Sleutelen in de sleutelwerkplaats in Kudelstaart. Van 11:00 uur tot 16:00 uur aan de Kudelstaartseweg 165 in Kudelstaart.

10 september: Lezing over het importeren van youngtimers door Marcel Thomas van Star Gallery. Locatie: Noordervaart 198, 1841JH in Stompetoren. Aanvang 20:00 uur.

Tot ziens op een van de komende activiteiten!

Contactpersoon team evenementen
Bert Spuij
Telefoon: 0223 632 366
E-mail: regio-noord-holland@Citroeniddsclub.nl

Sleuteldagen

  • 5 september
  • 3 oktober
  • 7 november
  • 5 december
  • 2 januari 2021