Select your language

Nieuwsbrief regio Noord-Holland 02/24

Thijs van der Zanden (Foto Nico Hartog)

Februari 2024

Vooruitblik

Filmavond Les Choses de la Vie
Donderdag 15 februari

Heerlijke film van filmregisseur Claude Sautet uit 1970 met als hoofdrolspelers Michel Picoli en Romy Schneider. Een ondernemer van middelbare leeftijd krijgt een fataal auto-ongeluk op het moment dat hij eindelijk zijn keus heeft gemaakt tussen vriendin en echtgenote. In de laatste minuten voor zijn sterven trekt zijn leven aan hem voorbij… Na het verkeersongeval volgt een rit in een prachtige Citroën DS ambulance. Met fantastische flashbacks vanaf de brancard. De spectaculaire scène waarin de Alfa Romeo Giulietta Sprint crasht kostte tien dagen om te filmen. Aan het stuur zat stuntman Gérard Streiff.

 

Aanvang 20:00 uur
Inloop vanaf 19:45 uur

Locatie
Theater en Filmhuis De Cirkel
Anthonie Verherentstraat 1
Heemskerk

Let op! Vooraf aanmelden!

Lijkt het je wat om hier bij te zijn? Meld je dan aan door middel van een e-mail naar regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl. In deze e-mail graag aangeven met hoeveel personen je komt. Je mag familie, vrienden en huisgenoten meenemen tot een maximum van 4 per lid (vermits 16 jaar). We hebben voor deze bijeenkomst een maximum gesteld van 60 personen en de toegang is gratis.

Kampeerweekend 21 – 23 juni 2024

Na de vele positieve reacties afgelopen zomer, organiseren we in 2024 weer een kampeerweekend. Dit jaar samen met de regio Twente en het zal plaatsvinden in het weekend van 21 t/m 23 juni op Hoeve de Snippert, Groenlo. Ons medeclublid Michiel heeft hier een prachtige camping in het coulisselandschap van de Achterhoek. We zijn van plan een leuke toerrit uit te zetten, die op zaterdagmiddag o.a. leidt naar het mooie stadje Winterswijk.

Op deze camping zijn een aantal B&B appartementen beschikbaar. Als je niet wilt kamperen maar wel graag mee wilt, kun je deze rechtstreeks bij Hoeve de Snippert reserveren op basis van beschikbaarheid. Voor meer informatie bel je 06 2482 1281 of mail naar info@desnippert.nl

Je kunt je nu al aanmelden voor dit weekend via regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl.
Nadere informatie volgt op de website van de Club (nieuwsbrief) en natuurlijk na aanmelding.

Terugblik: Ik heb al een boek

Tekst Wilbert Eijsink

Ken je dat? Er liggen thuis al een paar boeken te wachten om gelezen te worden en zit je dan te wachten op een nieuw boek? Het antwoord is: jazeker! Thijs van der Zanden, uitgever van Citrovisie en schrijver van boeken, heeft op 11 januari 2024 in Stompetoren een lezing gehouden over twee onderwerpen met zoektochten.
Henry de Ségur Lauve & Citroën en de zoektocht van Citroën naar een geschikte middenklasser. Het verhaal van Henry de Ségur Lauve vertelt de pogingen van de directie van Citroën om met een Amerikaanse ontwerper voet aan de grond van de Verenigde Staten te krijgen. Die zoektocht gaat zelfs zo ver dat de Franse ontwerpers met argusogen deze invloed hebben gadegeslagen en geprobeerd om de ontwerpen van de Amerikaan op een Franse wijze in de prullenbak te krijgen. In het boek zijn de verhalen en ontwerpen kleurrijk opgenomen.
De zoektocht naar de juiste middenklasser gaat via “iets tussen een DS en 2CV”, een Roemeense autofabriek en kwelgeest Renault naar een finale in de jaren negentig. Thijs weet het nog mooier te vertellen dan een jongensboek. De aanwezigen hingen aan zijn lippen en de pauze voelde een beetje aan als een onwelkome inbreuk zoals je deze kent van de bioscoop. De afsluiting was gedenkwaardig, onze energiecoach Nico schakelt op zo’n avond één voor één de elektrische verwarmingen uit. Net nadat Thijs zijn lezing gegeven had trok hij de stekker van de laatste verwarming uit het stopcontact. Een korte flits en daarna was het donker in Stompetoren. Met het licht uit onze mobieltjes ging de bezichtiging en verkoop van de boeken gewoon door. Wel was een van de kopers toch een beetje van de leg, hij was zijn boek vergeten mee te nemen. Geen man over boord; de dag erop kwam hij het boek over Henry de Ségur Lauve & Citroën ophalen tijdens een vergadering met de regio’s Noord-Holland en West. Zo zie je maar weer dat een boek meer is dan alleen een boek.

Actuele informatie over regio Noord-Holland

Je kan op twee manieren actuele informatie krijgen over onze activiteiten:
– Je kan je abonneren op updates van de agenda en de nieuwsbrief. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda en nieuwsbrief regio Noord-Holland aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item toegevoegd wordt. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen.
– Je kan je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van regio Noord-Holland. Stuur daarvoor een e-mail naar regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl

Sleutelwerkplaats Kudelstaart

Uiteraard is ook een bezoek aan de sleutelwerkplaats een aanrader. Elke eerste zaterdag van de maand kan je advies vragen, de bollen testen, of gewoon langskomen voor de gezelligheid. Natuurlijk zijn ook leden van regio West van harte welkom.

Contactpersoon regio Noord-Holland

Nico Hartog
tel 06 2915 6239
e-mail regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue