De laatste loodjes van 2020

Ik stond in de supermarkt met mijn vrolijk gekleurd mondkapje voor mijn gezicht in de rij bij de kassa. Een grote winkelwagen met slechts drie boodschappen, omdat er geen mandjes zijn in verband met de telling van het aantal bezoekers in de winkel. De rij wordt dan ook erg lang en dan is er ruim de tijd om de andere wachtenden in de twee rijen voor de geopende kassa’s te bekijken. Voor me stond een vrouw met donker haar en een vormeloze jas een beetje droef over haar zwarte mondkapje door haar beslagen bril te kijken naar de berg boodschappen in de wagen. Ze had een groot gezin of kreeg veel kerstbezoek aan het vele eten te zien. Zo langs haar heen zag ik rollade, kalkoen, kerstbrood en luxe desserts. Ze had nog heel wat te doen de komende tijd. In de rij voor de andere kassa stond naast haar een blonde jonge vrouw met een mondkapje voor alsof het de onderkant van een schedel was. Het zag er een beetje clownesk uit. Haar kar was nogal gevuld met wat soorten wijn. Die ging er een gezellig feestje van maken met de Kerst.
Toen ze opzij keek, kregen haar ogen een vragende blik. “Ans, ben jij dat?” De donkere vrouw keek opzij en aan haar ogen zag je dat ze in eerste instantie ook twijfels had over de blonde vrouw naast haar. “He, Miranda, jij ook hier? Lekkere wijntjes heb je zeg.”

“Tja, je moet wat in deze tijd. Je kunt nergens heen, de oldtimer staat op blokken in de garage, restaurants zijn dicht. Dan moet je het zelf thuis maar gezellig maken, niet waar? Jij gaat veel koken, zie ik. Wij laten het brengen vanuit een restaurant, verdienen die ook nog wat in deze tijd”

De twee keuvelden nog een tijdje zo door, totdat ze aan de beurt waren bij de kassa. Maar het was wel helder wat ze uitstraalden. In deze periode van maatregelen om Corona tegen te gaan, kon er bijna niets meer. Bijeenkomsten zijn verboden, horeca is dicht en zelfs thuis kun je maar beperkt visite ontvangen. Datzelfde geldt ook voor de activiteiten die we als team evenementen gepland hadden voor december. Al een paar jaar organiseren we een eindejaarsborrel op een leuke locatie en ook voor dit jaar hadden we weer wat bijzonders gepland. Dat kan echter niet door gaan zoals u begrijpt, het is veel verstandiger om dit soort bijeenkomsten op te schorten tot volgend jaar. Hopelijk is dan het virus onder controle en kunnen we weer het gewoon doorgaan waar we voor de pandemie mee bezig waren.

Via deze weg wil het team evenementen en het team sleutelen u toch fijne feestdagen toe wensen. Vier Sint Nicolaas, Kerst en Oudjaar met een beperkte hoeveelheid gezellige mensen om u heen en doe voorzichtig met vuurwerk. Wij wensen u alle goeds voor 2021! We staan een paar maanden stil, maar zien u graag weer in het voorjaar op een van onze maandelijkse bijeenkomsten.

Uiteraard was een bezoek aan de sleutelwerkplaats in Kudelstaart een aanrader. Door Corona zijn dit soort activiteiten nu niet mogelijk. We hopen over een tijdje dat de sleutelwerkplaats weer geopend kan worden.

Op de site van IDDS-club zullen regelmatig terugblikken te zien zijn van activiteiten die in de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. Zie hiervoor https://Citroeniddsclub.nl/. Met uw mailadres en lidnummer kunt u inloggen als lid op de site.

Agenda

5 december: Sleutelen in de sleutelwerkplaats in Kudelstaart. Afgelast!

Om er zeker van te zijn dat u de juiste informatie krijgt, kunt u vlak voor de activiteit een herinnering krijgen. Het enige wat u moet doen is een mailtje te sturen naar: regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl

Tot ziens op een van de komende activiteiten!

Contactpersoon team evenementen
Bert Spuij
Telefoon:06 2737 9770
E-mail: regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl

Uiteraard is een bezoek aan de sleutelwerkplaats in Kudelstaart ook een aanrader. Een advies vragen, de bollen testen, of gewoon langskomen voor de gezelligheid, het kan allemaal. Zie voor meer informatie: https://citroeniddsclub.nl/info-regio-adamnh/.

Op de site van Citroën ID/DS Club Nederland zullen regelmatig terugblikken te zien zijn van activiteiten die in de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. Zie de website van de club. Met uw mailadres en lidnummer kunt u inloggen als lid op de site.

Bert Spuij
Telefoon:06 2737 9770
E-mail: regio-noord-holland@Citroeniddsclub.nl

Sleuteldagen

  • 5 december (afgelast)
  • 2 januari 2021