Select your language

Nieuwsbrief regio Noord-Holland

Foto’s Nico Hartog

Nieuwsbrief regio Noord-Holland 05/23

Terugblik

Voorjaarsevenement 16 april Toerrit naar Fort Vechten
Het bestuur van onze club had weer een mooie locatie gevonden voor het voorjaarsevenement 2023: Fort Vechten. Niet te ver weg vanaf Amsterdam, dus prima geschikt om er een leuke binnendoor route naar toe te bedenken. Het was wel even een zoektocht om de drukte rondom Utrecht te vermijden. Vanaf ons vaste vertrekpunt in Amsterdam rijden langs de Vecht en de Loosdrechtse Plassen richting het Fort. De opkomst was met 18 DS’en behoorlijk groot, tijdens het rijden gingen er vele duimpjes van omstanders omhoog. Het parkeren voor onze DS’en bij het Fort was prima geregeld. De auto’s stonden mooi uitgelijnd op het grasveld, dat levert altijd weer mooie plaatjes op. In het Fort was het een drukte van belang met al die DS-rijders. Het museum met heel veel informatie over de Hollandse Waterlinie was absoluut de moeite waard om ook te bekijken.

Toerrit naar Visscher Classique in Buren op 23 april
Het begint met een idee; we kijken eens over de grenzen van onze regio heen. De aanleiding daarvoor was onder andere dat we ‘onze’ leden rond Amsterdam ook wilden verleiden tot deelname aan een activiteit van Noord-Holland. We hebben daarom contact gezocht met regio West en in december 2022 hadden we een prettig overleg met de beide regiobesturen. Een van de eerste zaken die we op wilden pakken was een gezamenlijke toertocht. Na het afstemmen van de mogelijkheden kwam een bezoek aan Museum Visscher Classique in Buren in beeld. Starten konden we in Zoeterwoude bij Vlamings Houtwerk, een bedrijfsvestiging van een van de bestuursleden van regio West. Op zondag 23 april stonden daar 15 DS’en klaar, het weer was veelbelovend en we gingen op pad via het Groene Hart. Bij Schoonhoven alle DS’en weer verzamelen op de pont over de Lek en daarna de Lekdijk volgen. Dit leverde prachtige vergezichten op over de rivier, oude stadjes, fruitbomen en natuurlijk DS’en. Met het restaurant bij Fort Everdingen hadden we geregeld dat we met de gehele verzameling DS’en naast het terras mochten staan. Het zonnetje scheen en het was heel gezellig lunchen daar zo naast de DS’en. Een enkeling kreeg het zelfs voor elkaar om daar te tanken, maar dan wel uit een jerrycan natuurlijk. Daarna weer op pad richting Museum Visscher Classique. In het museum werden we ontvangen door Henk Visscher himself. Deze man kan boeiend vertellen, regelmatig was het lachen geblazen. De collectie in het museum is overdonderd groot, drie hallen vol met voornamelijk Franse auto’s die allemaal in uitmuntende en rijdende staat zijn. Na het bezoek aan het museum hebben enkelen ook nog het stadje prachtige Buren bezocht. Over een ding ben ik natuurlijk een beetje teleurgesteld; er reed niet een (groot)Amsterdamse DS mee. Daar moet meer lawaai over gemaakt worden dus.

Vooruitblik

In het weekend van 24 en 25 juni 2023 organiseert regio Noord-Holland een kampeerweekend op Texel. Op het programma staan onder andere een toerrit en een BBQ. De inschrijving voor dit evenement is inmiddels gesloten.

Donderdag 24 augustus 2023 hebben we een wankel verhaal. Je raadt het waarschijnlijk al; het verhaal is niet wankel, maar het gaat over wankelmotoren. In 1967 werd een samenwerkingsverband opgericht tussen NSU en Citroën voor de productie van de wankelmotor (Comotor). Citroën heeft een aantal prototypes van de GS Birotor en de M35 met deze motor uitgerust. Het bedrijf heeft maar kortstondig bestaan, de oliecrisis (de motor was niet bijzonder zuinig) en technische problemen zorgden ervoor dat de wankelmotor niet bijzonder populair werd. We hebben voor deze avond enkele eigenaren met auto’s weten te regelen die ons meenemen in dit stukje geschiedenis. Bovendien kunnen we in ons Clubhonk de auto’s ook bekijken.

Actuele informatie over regio Noord-Holland
Je kan op twee manieren actuele informatie krijgen over onze activiteiten:
– Je kan je abonneren op updates van de agenda en de nieuwsbrief. Ga hiervoor naar deze pagina van deze website, log in en vink agenda en nieuwsbrief regio Noord-Holland aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item toegevoegd wordt. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen.
– Aanmelden voor de nieuwsbrief van regio Noord-Holland. Stuur daarvoor een e-mail naar regio-noord-holland@Citroeniddsclub.nl

Sleutelwerkplaats Kudelstaart
Uiteraard is ook een bezoek aan de sleutelwerkplaats een aanrader. Elke eerste zaterdag van de maand kan je advies vragen, de bollen testen, of gewoon langskomen voor de gezelligheid. Natuurlijk zijn ook leden uit regio West van harte welkom.

Contactpersoon regio Noord-Holland
Nico Hartog, 06-29156239 of regio-noord-holland@Citroeniddsclub.nl

 

 

 

 

 

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue