Nieuwsbrief regio Noord-Holland

Nog steeds aan de wieg

In oktober stond onderstaand stukje al in La Bombe Citroën. Toen ging door de pandemie onze bijeenkomsten niet door. We hopen dat deze tweede poging wél doorgang kan vinden in september.

Ooit begint iets, er is leven. Overal is dat te zien: planten ontkiemen, dieren krijgen jongen, jonge mensen worden ouders en een club wordt opgericht. Dat laatste geldt uiteraard ook voor de Citroën ID/DS Club Nederland. Ooit heeft Dick Verschoor een oproep gedaan of er belangstelling was voor het oprichten van een DS-club. Die belangstelling was er en een van de eerste belangstellenden was destijds Bert Blacquière. Hij heeft de geboorte van onze club in 1979 van dichtbij meegemaakt en is niet alleen medeoprichter geweest, maar heeft ook ruim tien jaar een bestuursfunctie vervuld. Een aantal jaren heeft hij werk verricht in het magazijn. Bert is een echte DS-liefhebber. Na een zevental DS’en kocht hij een cabriolet uit 1973 en restaureerde die in eigen beheer. Aan elk detail werd gedacht en alles werd met foto’s vastgelegd. Daarnaast geeft hij zelf aan dat hij een cijfertik heeft na ruim 30 jaar bij ABN AMRO gewerkt te hebben.

Over dit alles kan hij veel vertellen en doet dat in september in onze regio. Bert omschrijft zich als autogek, francofiel, behept met het Citroën-virus en nauw betrokken bij de Citroën ID/DS Club Nederland en speciaal de cabriolet. Veel van deze omschrijvingen komen aan bod in zijn lezing met ongeveer een 150-tal foto’s.

Bert Blacquière

De ruimte waar we onze lezingen houden is aangepast aan de laatste corona-maatregelen, zodat u veilig de avond kunt bezoeken.

Uiteraard is een bezoek aan de sleutelwerkplaats in Kudelstaart een aanrader. Een advies vragen, de bollen testen, of gewoon langskomen voor de gezelligheid, het kan allemaal. Zie voor meer informatie: https://citroeniddsclub.nl/info-regio-adamnh/.

Op de site van ID/DS club zullen regelmatig terugblikken te zien zijn van activiteiten die in de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. Zie hiervoor https://citroeniddsclub.nl/info-regio-adamnh/verslag-regio-adamnh/. Met uw e-mailadres en lidnummer kunt u inloggen als lid op de site.

Agenda (onder voorbehoud van positief advies RIVM):

4 september: Sleutelen in de sleutelwerkplaats in Kudelstaart. Van 11.00 uur tot 16.00 uur aan de Kudelstaartseweg 165 in Kudelstaart
9 september: Lezing van Bert Blacquière over onder meer de oprichting van de club en restauratievan een cabriolet. Locatie: Noordervaart 198, 1841JH in Stompetoren. Aanvang 20:00 uur.

Om er zeker van te zijn dat u de juiste informatie krijgt, kunt u vlak voor de activiteit een herinnering krijgen. Het enige wat u moet doen is een mailtje te sturen naar: regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl

Tot ziens op een van de komende activiteiten!

Contactpersoon team evenementen
Nico Hartog
Telefoon: 06 2915 6239
e-mail: regio-noord-holland@Citroeniddsclub.nl

 

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue