Select your language

Nieuwsbrief M- en Z-Limburg

Beste DS-liefhebbers,
Als nieuw lid van de Citroën ID/DS Club Nederland wil ik mij even voorstellen. Mijn naam Is Rob Wijenbergh, 64 jaar oud en woonachtig in Bunde vlakbij Maastricht. Op dit moment nog niet in het bezit van een DS, maar heb de intentie er een te kopen, die ik dan zodra ik met pensioen ben dagelijks wil gebruiken. Nu rij ik nog in een auto van mijn werkgever. Waarom een Citroën DS?

Ik denk dat ik jullie dit niet hoef uit te leggen, maar in mijn jeugd was ik al gecharmeerd van dit uitzonderlijk mooie model die in mijn ogen niet rijdt maar glijdt. En die nu nog in het dagelijks verkeer goed te gebruiken is. Een tijdloze auto die in sommige aspecten qua design en techniek nog altijd vooruitloopt ten opzichte van de hedendaagse auto’s die ik meer als eenheidsworst beschouw. Ik hoop niet hier iemand mee te beledigen, maar het is gewoon zoals ik het ervaar. Zo’n twintig jaar geleden had ik er al eentje willen kopen die ik dan zelf zou gaan opknappen, maar eerlijkheidshalve heb ik dat toen nog niet aangedurfd. Samen met een vriend ben ik toen begonnen aan een heel ander – naar ik dacht eenvoudiger – restauratie, namelijk een Triumph TR3A van 1960 afkomstig uit de VS (Dallas). Ik had een restauratie nog nooit uitgevoerd en heb dit over een periode van 16 jaar met vallen en opstaan uiteindelijk volbracht. Nog nooit gelast en nog nooit een motor gereviseerd. Bij deze auto ontbraken de bodem platen, de dorpels waren rot, de achterkant helemaal verdwenen, de schermen geroest op de kenmerkende plaatsen. Verder was de motor in delen apart aanwezig. Ik had geen binnenbekleding en geen originele stoelen.

Daarnaast was ik ook vaak op reis en kon ik eigenlijk alleen maar in weekeinden wat lassen en sleutelen. Ik geloof dat ik wel ieder onderdeeltje minimaal 10 tot 20 keer in mijn handen heb gehad. Gelukkig zijn er voor de TR genoeg onderdelen te verkrijgen en genoeg documentatie voorhanden die ik wel tig keren heb geraadpleegd. Ik heb me destijds ook lid laten maken van de TR Club Holland en dat was een goede zet.

Gezien mijn leeftijd wil ik niet nog eens zo’n project aanvangen maar een beetje sleutelen zou geen probleem moeten zijn. Mijn ervaringen met een oldtimerclub heeft me dus doen besluiten, indien ik een DS ga kopen, ik dan toch gebruik zou willen maken van de ervaringen en expertise binnen de club en daarom heb ik me hier ook aangemeld. Mijn Triumph heb ik nog, maar die kun je niet dagelijks gebruiken. Zodra je op de snelweg komt waai je helemaal weg en kom je er na een tijdje geradbraakt uit. Maar op kleine landweggetjes en dergelijke is dit echter goed te doen en ook erg plezierig. Het doet je denken aan de oude tijd waarin er nog niet zoveel auto’s op de weg waren. Ik ben ervan overtuigd dat ik met de DS hetzelfde ga ervaren. Maar dan verdere reizen kan maken op een meer comfortabele manier.

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

 

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue