Select your language

Nieuwsbrief M- en Z-Limburg

Tekst Leo van Valen

Verslag najaarsrit regio Midden- en Zuid-Limburg

Na een interessante lezing door Victor Benschop met als thema het DNA van de DS werd besloten om de wegens omstandigheden de eerder uitgestelde najaarsrit alsnog enkele dagen later doorgang te laten vinden. Die rit was eerder wegens slecht weer en drukke agenda’s naar achteren geschoven, hopende op nog een mooi herfstweekend. Dat bleek achteraf een goede gok te zijn want zondag 13 november was een zeer geschikt moment om voor de laatste keer dit jaar gezamenlijk op stap te kunnen gaan. Alle ingrediënten waren aanwezig: mooi zonnig weer en de natuur in schitterende herfstkleuren.

De dag begon in de vroegte met ijs op de voorruit maar al snel begon de temperatuur op te lopen dankzij de zon. Vertrekpunt was dit keer eetcafé en camping ”De Bosrand” in Sint Geertruid, gelegen net onder Maastricht en niet ver van de Belgische grens. Hier verzamelde zich 25 Citroën-voitures waaronder 22 DS’en, twee Traction Avant’s en een CX serie 1 uit Keulen. Overigens waren er ook DS-liefhebbers uit Tilburg en Nijmegen gekomen. Na het genieten van een lekker bakkie koffie met of zonder een stuk Limburgse vlaai gingen de eerste equipes van start. De route is gemaakt door Dirk van de Weijer (waarvoor onze dank) die deze tocht eerder had gemaakt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Austin Seven club. Dat deze mensen van rust houden om rond te toeren was duidelijk te merken. Ditmaal niet door het altijd drukke zuidelijke heuvelland met veel fietsende Joop Zoetemelkjes en racende Boet van Dulmpjes op motoren. Maar nee het was een rustige toertocht “boven de rivieren” zoals Dirk dit noemde. En dat was heel duidelijk te merken, de tocht voerde door het iets noordelijker gedeelte van Zuid-Limburg grof gezegd boven de lijn Maastricht – Margraten. Alleen maar kleine en rustige binnenweggetjes met weinig tegenliggers soms afgewisseld met zandpaadjes.

Provinciale wegen werden helemaal gemeden maar weggetjes van drie meter breed waren vandaag de favoriet. De tocht voerde niet alleen door de glooiende heuvels en door diverse rivier- en beekdalen langs onder meer de overblijfselen van een Romeinse villa en zes prachtige historische kastelen. Onderweg waren er genoeg mooie locaties om met de picknickmand in de berm van het Limburgse landschap te genieten. Anderen kozen om ergens in bijvoorbeeld een kasteel de lunch te gebruiken op de ruime en zonovergoten binnenplaats. We vervolgden de tocht, steeds weer verbaasd over de prachtige Limburgse natuur in volle herfstkleuren. Na ongeveer 100 kilometer genieten kwam het eindpunt (tegen vijf uur) in zicht. Diverse deelnemers waren al naar huis en met een kleine groep hebben wij van een lekker diner genoten. Resumé, wij zijn blij dat op zeer korte termijn de tocht hebben kunnen houden en zijn blij met de ruime opkomst. We hebben kunnen genieten van het mooie Limburgse en het was fijn om bekenden weer te zien.

Inmiddels kijken wij alweer vooruit naar de volgende lezing op dinsdag 13 december met als thema Panhard et Citroën alvorens onze godinnen in het vet mogen.

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

 

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue