Select your language

Verslag M- en Z-Limburg

Tekst en foto’s Joost van Daal

Quatorze juillet toerrit

Afgelopen 14 juli waren we uitgenodigd om de Quatorze Juillet toerrit door Zuid-Limburg en omgeving van Luik te komen rijden. Omdat ik uit Steenwijk kom zijn we de avond ervoor al in een B&B in België (omgeving Tongeren) neergestreken om op vrijdag 14 juli fris en fruitig bij de start van deze toerrit aan te schuiven.

Om 10:30 uur reden we met onze DS via Maastricht en enkele steile haarspeldbochten het statige buiten Slevante binnen waar we Limburgse vlaai en koffie nuttigden. Maar niet in alle rust! Want al snel reed er een 58’er  Renault Domaine helemaal uit Den Haag gekomen het parkeerterrein op. Deze stond inmiddels al vrij vol met de nodige Snoeken (breaks, cabrio’s en vele soorten neuzen), een Citroën CX, een GS, SM’s, 2CV’s, Traction Avants, een Rosengart en een prachtige Renault R16TL. Want een prachtige zeldzame auto, deze Renault Domaine! (jammer genoeg kwamen we de Renault later in Luik tegen met vapour lock omdat we in een file terecht waren gekomen) met een aardig stel erin.
De organisatie trakteerde ons op meerdere Belgische musea en gaf ons de nodige prachtige uitzichten over de stad Luik . De lunch gebruikten we in een mooi Luiks eetcafé waar menigeen viel voor de lokale Luikse ballen! De mooie verhalen rolden al snel over tafel, wellicht gevoed door de lekkere Belgische biertjes voor diegenen die niet hoefden te rijden.

 

Bij de laatste klim omhoog naar de dinerlocatie op de golfclub Margraten strandde de Rosengart. De tank was leeg en kon gelukkig na bijgevuld te zijn de laatste klim omhoog voltooien. Daar stond de witte Duitse DS Cabrio als pièce de resistance al klaar om iedereen te verwelkomen.
Na ook hier weer de nodige anekdotes en verhalen te hebben uitgewisseld, vertrok een deel naar huis en zette een ander deel de mooie avond nog voort bij een Quatorze Juillet-feestje in Geulle aan de Maas, georganiseerd door Pascale en Pascal. Wat een prachtige afsluiting van deze 14e juli! Veel Franse wijnen, kaasjes en stokbrood verwisselden van eigenaar over de toonbank van een HY-bus. Dit alles niet alleen onder de tonen van Franse chansonniers zoals Brassens, Moustaki, Gréco, Brel en Montand, maar ook van Stromae.
Dank voor deze gedenkwaardige dag en avond!

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue