Select your language

Update 5e Editie Rally Routes D’S Ducs

Foto’s Rob Hoen

Na vijf lange jaren van wachten is het weer zover! De start van de langverwachte vijfde editie van de toer-rally Routes D’S Ducs in oktober. Mis deze unieke en inmiddels klassieke rally niet.
We hebben we minimaal 40 equipes nodig om dit evenement te laten plaatsvinden,
dus schrijf je in! Er is nog plek!

Twijfel je nog? Luister dan hier naar de DS Podcast over rally rijden met een DS met Mischa Bart en Hans Onkenhout.

Met het overweldigende succes van voorgaande edities mag deze rally simpelweg niet uitblijven! Op zaterdagochtend wordt het startschot gegeven voor twee dagen vol avontuur, langs prachtige wegen en pittoreske weggetjes in het glooiende landschap van Limburg, België en Duitsland. De route-instructies worden via diverse navigatiesystemen, waaronder bol/pijl, kaartfragmenten en wegnummers gepresenteerd. Gedurende de rit zullen bemande en onbemande passagecontroles uw snelheid en routekeuze testen op een DS-vriendelijke manier. Maar de ware magie van de Routes D’S Ducs komt pas echt tot leven in de avonduren, wanneer meer dan 100 gelijkgestemden samenkomen voor een avond vol citrofiele ontspanning. Dit alles vindt plaats in de indrukwekkende omgeving van de historische Abdij Rolduc, die al negenhonderd jaar zijn prachtige poorten opent voor gasten.

Op zaterdag- en zondagavond worden hier de diners geserveerd en kunnen deelnemers genieten van een eerlijke nachtrust te midden van de eeuwenoude muren van deze schitterende abdij.

De mobiele brigade van de TC Service Technique is aanwezig voor technische ondersteuning en noodreparaties

Dit voor het geval dat je ID of DS ‘sochtends vlak voor de start onverklaarbaar hapert of erger nog, niet meer start. Of bij pech onderweg. Gelukkig zijn de jongens van de Technische Commissie aanwezig om te helpen en soms de meest hopeloze pechgevallen weer op weg te helpen. Zij zullen er vanaf vrijdagavond zijn, zodat eventuele storingen zaterdagmorgen al vóór de start kunnen worden verholpen.

Kan de rally in een rustig tempo gereden worden?

De hele route kan en moet met een rustige snelheid toerend gereden worden. De gemiddelde snelheid is meestal 40 kilometer per uur en in sommige gevallen slechts 30 kilometer per uur. Scheuren is niet nodig en wordt niet gewaardeerd. Met name in de bebouwde kom wordt daarom van je verwacht dat je rustig rijdt. Mocht je de Polizei of Gendarmerie ontlopen, wij zullen in ieder geval wel controleren. 
Te hard rijden binnen de bebouwde kom zal tot diskwalificatie kunnen leiden!
Wil je enkele momenten genieten van een mooi uitzichtpunt of dorpje, doe dat (binnen redelijke grenzen) gerust, want tijdsoverschrijdingen tot 30 minuten bij normale tijdscontroles worden door ons niet bestraft. Maar kom je te snel bij een tijdscontrole aan dan zal dat door de organisatie juist wel beboet worden. Ook wordt verwacht dat je voldoende rust neemt.

Aanmelding kan tot en met 23 juni

Zorg ervoor dat je je tijdig inschrijft en betaalt, want om dit evenement te laten plaatsvinden hebben we zoals gezegd minimaal 40 equipes nodig. 
Let op: het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal vijftig equipes.

DOWNLOAD-HIER-HET-INSCHRIJFFORMULIER-1 en mail het naar vice-voorzitter@citroeniddsclub.nl
Nadere informatie bij Hans Bohlmeijer via e-mail: vice-voorzitter@citroeniddsclub.nl

Programma

Vrijdag 4 oktober
’s avonds aankomst in Rolduc,  kennismaking met de equipes in de bar met uitleg rally.

Zaterdag 5 oktober
08:00 uur melding equipes en documentencontrole
09:00 uur start eerste equipe (vervolgens om de eerste minuut)
13:00 uur lunch onderweg
16:30 uur aankomst eerste equipes
19:30 uur diner Rolduc

Zondag 5 oktober
08:30 uur start equipe nummer 1 (vervolgens om de eerste minuut)
13:00 uur lunch onderweg
15:00 uur aankomst eerste equipes
17:30 uur diner met prijsuitreiking in Rolduc

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue