Select your language

5e Editie Rally Routes D’S Ducs

Foto’s Rob Hoen

Stap in de wereld van een echte classic car-rally en beleef een onvergetelijke rit. Samen rijden we over schilderachtige weggetjes, waar elke bocht een nieuw adembenemend landschap onthult. Onderweg stoppen we voor heerlijke lunches en koffiebreaks op prachtige locaties, waar we volop kunnen genieten van de goede dingen des levens! En na het gezamenlijke diner  ‘s avonds in de bar de sterke verhalen. Kortom: laat je verrassen door de prachtige ervaring die deze rally te bieden heeft. De overnachtingen zijn in Abdij Rolduc.

De vijfde editie van Routes D’S Ducs wordt opnieuw uitgezet door de makers van Le Citron Pressé. Dat betekent dat de spanning en sensatie weer gegarandeerd zijn. Elke dag wacht er voor alle teams een routeboek, met routesystemen en kaartfragmenten van de omgeving. Deze routes voeren ons door het schitterende landschap van Limburg, België en Duitsland. Hier worden we getrakteerd op adembenemende vergezichten en geleid langs slaperige dorpjes en pittoreske stadjes, verscholen langs secundaire wegen die haast vergeten lijken. De Routes D’S Ducs beloven dus vooral gezelligheid, sportiviteit en ontspanning. Hoewel de routes prachtig zijn, opwindend en soms uitdagend, zijn ze altijd een plezier om te ervaren. Maar pas op! Toch wordt er een flinke dosis vaardigheid en navigatievermogen van zowel de auto, de bestuurder als de navigator gevraagd.

Hoe en wat precies?

Bij deze toerrit draait alles om het volgen van alle controlepunten, waarbij tijd geen rol speelt. Je rijdt altijd met een gemiddelde snelheid van onder de 50 km/u en te vroeg arriveren kan strafpunten opleveren. De echte winnaar is degene die precies op het juiste moment op de juiste bestemming aankomt, met een correct ingevulde wedstrijdkaart die de juiste controles in de juiste volgorde weergeeft. Dit betekent niet dat deze persoon de snelste was of de kortste route heeft genomen, maar dat hij het routeboek van deze rally nauwkeurig heeft bestudeerd en tot de letter heeft uitgevoerd. Met zowel bemande als onbemande passagecontroles wordt je snelheid en de nauwkeurigheid van de door jou gekozen route gecontroleerd.

Wij willen graag benadrukken dat dit veel complexer is dan het lijkt. Klassieke rally’s zijn vaak zo ingenieus ontworpen dat zelfs de meest ervaren coureurs moeite hebben om zonder strafpunten de finish te halen. Vertrouw niet op vorige prestaties, want zelfs de meest beruchte deelnemers hebben hun reputaties gebroken in eerdere edities. En er is geen ruimte voor discussie met de organisatie!

Wat heb je nodig om mee te doen?

Simpelweg een auto, een bestuurder en een navigator. Het maakt niet uit wie de auto levert. Het essentiële ingrediënt is dat jij en je teamgenoot goed kunnen samenwerken en er vooral veel plezier aan beleven. Als bestuurder moet je een goed paar oren hebben – en ze gebruiken wanneer je navigator aanwijzingen geeft! Een lichte voet op het gaspedaal en af en toe het rempedaal beroeren zijn ook vereisten. De navigator praat niet te veel, maar zegt precies de juiste dingen. Een sterke maag en blind vertrouwen in de stuurkunsten van de bestuurder zijn cruciaal.

Het succes ligt in jullie samenwerking, dus het is belangrijk dat jullie goed met elkaar overweg kunnen. Navigeren is een talent dat zich ontwikkelt terwijl je bezig bent. Er is een tijdschema dat zowel de bestuurder als de navigator voldoende tijd geeft om van het prachtige landschap te genieten. Voor de ervaren en ambitieuze equipes is er ook een gezonde competitie op het gebied van nauwkeurige interpretatie van het routeboek, kaartleesopdrachten en uitdagende regelmatigheidsproeven. De auto moet in goede technische staat verkeren, met een goed werkende dagteller. Een geldige WA-verzekering is verplicht, terwijl een all-risks verzekering wordt aanbevolen. Controleer van tevoren of je verzekering toeractiviteiten niet uitsluit.

Programma

Vrijdag 4 oktober
’s avonds aankomst in Rolduc,  kennismaking met de equipes in de bar met uitleg rally.

Zaterdag 5 oktober
08:00 uur melding equipes en documentencontrole
09:00 uur start eerste equipe (vervolgens om de eerste minuut)
13:00 uur lunch onderweg
16:30 uur aankomst eerste equipes
19:30 uur diner Rolduc

Zondag 5 oktober
08:30 uur start equipe numero1(vervolgens om de eerste minuut)
13:00 uur lunch onderweg
15:00 uur aankomst eerste equipes
17:30 uur diner met prijsuitreiking in Rolduc

Deelname

De Routes D’S Ducs is een jubileumevenement van de Citroën ID/DS Club Nederland voor en door clubleden. Deelname is alleen mogelijk voor clubleden en met een citroen ID/DS. Deelname kost € 835,- per équipe en is inclusief twee overnachtingen (vrijdag en zaterdag) en de diners zaterdag en zondag. Ook de lunches en koffie onderweg zitten in de prijs. Overige dranken, ook tijdens het diner zijn wel voor eigen rekening. De accommodatie is een simpele tweepersoonskamer. Luxere accommodatie is mogelijk tegen extra kosten zie website.

Aanmelden

Aanmelden kan via het formulier op de website van de Citroën ID/DS Club Nederland.

DOWNLOAD-HIER-HET-INSCHRIJFFORMULIER-1 en mail het naar vice-voorzitter@citroeniddsclub.nl

De aanmelding sluit op 23 juni. Schrijf je snel in en betaal tijdig want er zijn minimaal 40 equipes nodig om de Routes D’S Ducs door te laten gaan.
De aanmelding is beperkt tot maximaal vijftig equipes.
Nadere informatie bij Hans Bohlmeijer via e-mail: vice-voorzitter@citroeniddsclub.nl

Inschrijfgeld

In al onze voorgaande edities hebben we ons altijd ingezet om het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden, waarbij we eigenlijk alleen de werkelijke kosten doorberekenen. Zo ook dit jaar. Maar voor deze editie moeten we eerlijk zijn: we worden geconfronteerd met aanzienlijke prijsstijgingen voor 2024 vergeleken met 2019. Zowel de kosten voor horecadiensten als het organiseren van de rally zelf zijn aanzienlijk gestegen. Bij Abdij Rolduc, nog steeds een van de meest betaalbare locaties, liggen de prijzen nu 50 procent hoger dan in 2019. Daarnaast zijn de kosten voor de teams van Le Citron Pressé, die verantwoordelijk zijn voor het uitzetten van de rally en het bemannen van de controles en de rekenkamer, hierdoor ook bijna verdubbeld.

Dit betekent dat het inschrijfgeld voor deze editie uitkomt op € 835,-, zelfs met een eenvoudige accommodatie. We hebben even getwijfeld of wij het door moesten laten gaan, of bijvoorbeeld zonder bemande controles om kosten te besparen. Maar uiteindelijk gaan we voor de klassieke opzet en proberen we minimaal 40 equipes te krijgen. We begrijpen dat dit een aanzienlijke prijsstijging is, maar we verzekeren je dat we er alles aan hebben gedaan om de kosten zo laag mogelijk te houden zonder concessies te doen aan de kwaliteit èn veiligheid van het evenement!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue