Select your language

La Bombe Citroën 04/24

April 2024, nr. 438 (foto © Koen van der Lee)

Coverstory
‘Rij maar even met pa mee’

Het is nog vroeg op de donderdagmorgen als coverfotograaf Koen van der Lee zijn Berlingo aanslingert en de wijk uit rijdt. Althans, zo is het plan. Een harde klap klinkt uit het vooronder van zijn vierwielige Fransoos als hij over een drempel rijdt. Met veel geschraap en gegier komt de wagen tot stilstand. De rechter voorveer blijkt gebroken te zijn; nét als hij een 183 kilometer lange rit naar Drenthe voor de boeg heb!

DS Podcast
Aflevering 1: wat maakt de Citroën DS zo bijzonder?

Op 1 april is op de website van de Citroën ID/DS Club Nederland de eerste aflevering gepubliceerd van de nieuwe DS-Podcast. Dit is een initiatief van Hilversummer Hans Groenhuijsen. Het woord podcast is een samentrekking van iPod (de mp3-speler van Apple) en broadcast, dat uitzenden betekent. DS-Podcast gaat tweemaal per maand verschijnen. Hans Groenhuijsen voert hierin gesprekken met heel verschillende mensen, maar wel met een gemeenschappelijke passie: de Citroën DS. Allerlei onderwerpen zullen de revue passeren. Van schuurvondsten tot pech onderweg, van historie tot gewoon het genot om in een ID of DS te rijden. De cultuur rondom de Snoek, de techniek, enzovoorts. Ga hier naar de podcast.

5e editie van de iconische Citroën-rally
Schrijf je in voor Routes D’S Ducs

Stap in de wereld van een echte classic car rally en beleef een onvergetelijke rit. Samen rijden we over schilderachtige achterafwegen, waar elke bocht een nieuw adembenemend landschap onthult. Onderweg stoppen we voor heerlijke lunches en koffiebreaks op prachtige locaties, waar we volop kunnen genieten van de goede dingen des levens. En na het gezamenlijke diner ’s avonds, in de bar de sterke verhalen. Kortom, laat je verrassen door de prachtige ervaring die deze rally te bieden heeft. Schrijf je hier in.

Op de achterbank: Hans Kloos
Taxeren is geen exacte wetenschap

Het is dinsdagmiddag 27 februari, opnamedag voor de foto’s bij dit interview. Lage zon, mooie wolken maar tegelijk een ijzige oostenwind die het eigenlijk net even 20 graden te koud maakt op de boulevard van Bloemendaal aan Zee. Een ‘Poetin-windje’ volgens Hans en de toon is gezet. Hij manoeuvreert zijn witte DS23 Pallas naar de door Erik aangewezen plek. Je ziet aan de rust en behendigheid dat mens en Snoek al jarenlang met elkaar vergroeid zijn. “Dit jaar wordt ik 81”, aldus de krasse tachtiger die nota bene de tachtiger Willem Kloos als verre achteroom heeft.

CRM-systeem in ontwikkeling
De club slimmer maken

In nummer 435 van januari heeft Hans Bohlmeijer al iets verteld over de ontwikkeling van een nieuw CRM-systeem voor de club. Wat is dat en hoe staat het ermee? Wij zijn het groepje leden dat zich daarvoor inzet en we willen jullie graag informeren over de stand van zaken.

Afwijking of preventie voor ellende?
Zeven argumenten om de DS op bokken te zetten

Als ID Break-rijder heb ik al jaren een gewoonte waarbij ik na elke rit, vooral wanneer de auto een tijd stil zal gaan staan, de auto op vier blokken zet, die geplaatst kunnen worden met de handel op de middelste hoogte-stand (ca 35 cm hoogte). Hiervoor heb ik een veelheid aan redenen, sommige aantoonbaar juist en concreet andere wat vager. Op mijn leeftijd is de actie ook een heerlijke fysieke oefening, een contemplatief zen momentje pre en post de rit.

Loading…
Loading…

Bienvenue