Select your language

Toerrit regio Zuid

Zaterdag 9 september

Op zaterdag 9 september maken wij onze eerste toerrit van het jaar. Die van mei was in het water gevallen vanwege de matige opkomst. Niet vanwege het slechte weer, want dat viel uiteindelijk reuze mee.

We vertrekken in de plaats Megen bij Oss. Megen is een oud vestingstadje en heeft zelfs stadsrechten, net als Ravenstein, waar we ook door zullen rijden. We vertrekken ’s ochtends vanaf het sportpark aan de Maasdijk. Waarschijnlijk om 11:00 uur, maar als je jezelf opgeeft, dan krijg je dat via de mail of app een dag van te voren te horen.

Als je een uurtje eerder komt, kun je Megen even binnenlopen. Zeer de moeite waard met alle kasseien waar je met een normale auto nauwelijks kunt rijden. In Ravenstein is het ook de moeite waard om even uit te stappen in het stadscentrum. We rijden door plattelandsplaatsjes en via kasteel Hernen rijden we naar Appeltern. Bij Moeke Mooren is het eindpunt. Als extra aandachtspunt: hier krijgt iedereen een kop koffie of een kop thee aangeboden.

Voor de oplettende lezer: de rit loopt dus ongeveer voor de helft door Gelderland maar dat deert ons toch niet? De rit is volgens ons gemaakte protocol niet al te lang en er zijn veel plekjes waar je even kunt zitten. Om die reden is het dus ook leuk om partner en (klein)kinderen mee te nemen. We veranderen wel wat aan het idee van de rit: ben je voor een moderne navigatie met google of gewoon een rit met situatieschetsen van de wegen. Als je voor het eerste idee bent heb je een moderne navigatie nodig die exact de afstanden op meet. Je MOET je wel opgeven bij regio-zuid@citroeniddsclub.nl, zodat wij weten hoeveel routebeschrijvingen wij uit moeten draaien. En misschien nog wel belangrijk: als je alleen al het idee hebt om mee te rijden maar je weet nog niet met zekerheid dat je kunt, geef je dan toch op. Dat motiveert ons. Maar als je dan vervolgens onverhoopt niet kunt komen, door andere bezigheden of slecht weer, meld je dan ook op tijd weer af.

Abonneren op updates

Leden van de regio Zuid kunnen zich abonneren op updates van de agenda van deze regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Zuid aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Zuid. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

 

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue