Select your language

Samenkomen

Een krantenkop in een landelijk dagblad trok mijn aandacht. Festival organisatoren kopen stikstofrechten om de uitstoot van hun festivals te compenseren. Twee dingen vielen me op. De klimaataspecten rondom een te organiseren evenement en het woord festival, daarover later meer.

Het organiseren van evenementen is één van de kernactiviteiten van de club. Dat doen we al zolang we bestaan. Veel leden van het eerste uur kunnen zich misschien nog herinneren dat een van de eerste evenementen wat uit de hand liep. Het terrein en de catering waren niet berekend op de enorme toeloop van het aantal DS-rijders dat deelnam. Het is vast en zeker goed gekomen en tot op de dag van vandaag organiseren wij grotere en kleinere evenementen.
Wel komen bij het organiseren van evenementen steeds meer zaken kijken. We kunnen niet zomaar ergens iets organiseren. Alles moet nu van tevoren geregeld zijn en met de juiste papieren. Hans Bohlmeijer heeft inmiddels al ervaring met locaties die ons vragen hoe wij de uitstoot gaan compenseren. Met dat soort regels kan je straks niet meer op de bonnefooi naar een evenement komen. Het aantal auto’s en daarmee samenhangend de belasting van het evenement voor het milieu gaat een rol spelen en dat moet vooraf zijn vastgelegd. Dan is deelname slechts mogelijk bij inschrijving.
Het landschap van clubevenementen is sowieso aan het veranderen. Zo zie je dat we ons langzaam ontwikkelen van een grote onderdelenbeurs naar een meer familie gedreven festival-achtig evenement. De oorspronkelijke elementen blijven uiteraard bewaard maar worden meer onderdeel van een totaalbeleving. En die kan op zijn beurt een breder publiek aanspreken. Uiteraard blijft de Citroën DS het verbindende element waarbij een meer divers activiteitenpakket een breder publiek aanspreekt. En dat juichen wij als bestuur zeer toe.

Citro-Classica 2022

Op onze website hebben we kunnen lezen dat er een nieuw initiatief is, namelijk Kalkar-Classica in het komend najaar. Dat staat naast Citroëns open voor álle Franse merken. Een interessante insteek en we gaan zien hoe dat uitpakt. Het karakter van Kalkar-Classica en ook Citro-Classica heeft steeds meer een festival-achtige opzet. We kijken ook zelf steeds nadrukkelijker naar locaties die een toegevoegde waarde hebben. Zo kan het hele gezin mee en is er voor ieder wat te beleven.
Een goed voorbeeld is het afgelopen najaarsevenement op Neeltje Jans dat veel randvertier bood. Het komende najaarsevenement in september belooft ook veel extra’s te bieden. Voorlopig hebben we twee leuke evenementen in het vooruitzicht. Aan het einde van deze maand Citro-Classica in Twente. Maar eerst op 16 april ons eigen voorjaarsevenement bij Fort Vechten.

Ik hoop jullie op beide evenementen te mogen verwelkomen. Tot dan!
Corstiaan Sonneveld, voorzitter

Fort Vechten

Loading…
Loading…

Bienvenue