Select your language

Voorjaarsevenement Fort Vechten

Zondag 16 april organiseert de Citroën ID/DS Club Nederland de voorjaarsrit naar Fort Vechten bij Utrecht, onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

Unesco heeft in 2021 de Hollandse Waterlinie, waar Fort Vechten onderdeel van uitmaakt, op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Sindsdien prijkt de Hollandse Waterlinie in het rijtje naast ander bijzonder werelderfgoed, zoals de Chinese Muur en de piramides in Egypte. Fort Vechten bij Utrecht is een bijzondere en historische locatie en uitermate geschikt voor onze clubleden om elkaar weer op een informele manier te ontmoeten. Speciaal hiervoor hebben wij de beschikking over een aantal bomvrije ruimtes in de kazerne van het Fort. De hoogste tijd dat wij als Citroën ID/DS Club Nederland het fort gaan bezoeken!

Fort Vechten en de Hollandse Waterlinie

De Hollandse Waterlinie is een verdedigingssysteem dat zich over 200 kilometer uitstrekt. Het bestaat uit een netwerk van 96 forten, dijken, sluizen, gemalen, kanalen en inundatiepolders. Nederland is het enige land ter wereld dat een waterverdedigingslinie van zo’n omvang en in zo’n goede staat heeft. De strategische ligging op het snijpunt van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie maken het fort tot hét icoon van de Waterlinie.
Fort Vechten is gebouwd tussen 1867 en 1870. De grote bomvrije kazerne werd in 1880 toegevoegd. Het is 17 hectare groot en na Rhijnauwen de grootste fortificatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Mobilisatie van het fort was er in 1870, 1914-1918 en 1939-1940, maar bij oorlogshandelingen is dit fort nooit betrokken geweest. Het fort is gerestaureerd in 2016. Het gebied is geschikt gemaakt als openbaar toegankelijk recreatiegebied. Dit in combinatie met tal van mooie wandelingen door het gebied.

Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten

In Fort Vechten is ook het Waterliniemuseum gevestigd. Dit museum biedt het hele jaar door verschillende tentoonstellingen. Thema’s zoals oorlog, geschiedenis, forten, water- en natuurbeheer komen naar voren. Ook de hedendaagse kunst krijgt regelmatig een plekje in het museum. In het Waterliniemuseum wordt het unieke verhaal verteld over de verdediging van Nederland met de hulp van water.

Kijk op de website waar en of er in uw regio het startpunt van de gezamenlijke rit naar Fort Vechten wordt georganiseerd.
Het evenement start vanaf 12:00 uur en eindigt rond 16:00 uur.

Toegang en parkeren

De toegang tot het fort en het parkeren is gratis voor de DS-clubleden. Het Waterliniemuseum is los te bezoeken van het fort, de entree van het museum  is € 10,50 p.p. of gratis met een Museumkaart. Dit moeten leden zelf betalen.

Locatiegegevens
Fort bij Vechten
Achterdijk 12
3981 HB Bunnik

Gezellig lunchen in Fort Vechten

Omdat Fort Vechten over beperkte horecafaciliteiten beschikt heeft men gevraagd om vooraf de lunch te bestellen. De lunch bestaat uit:

  • Biologische appelsap of melk
  • Focaccia met boerenachterham, roomkaas en zoetzure komkommer
  • Pistolet met Utrechtse overjarige kaas, piccalilly, mayonaise en pomodori

Bestel de lunch à € 17,50 uiterlijk zondag 2 april via onderstaande button.
Nadat de lunch aan de winkelwagen is toegevoegd kunt u het aantal invoeren.

Gezocht

Vrijwilligers voor parkeerbegeleiding bij Fort Vechten. Maak veel vrienden en ontmoet veel ID’s en DS’en!
Geef je op bij vice-voorzitter@citroeniddsclub.nl

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue