Select your language

Lezing veiligheid Citroën DS

Op deze avond komt clubarchivaris Michel Coenen vertellen over de 50 veiligheidsaspecten van de Citroen DS. Hij zou eigenlijk in 2020 komen maar toen brak corona uit.  Daarom leek Het het ons gepast om Michel met zijn lezing nu als eerste weer van stal te halen.

Dinsdag 18 oktober 2022
Cafe Becoloth,
Rozemarijnstraat 2 te Boxtel
Aanvang 20:00 uur

De 50 veiligheidssystemen van de DS en een verklaring waarom de DS zo’n succesvolle klassieker is

Wij vinden dat onze DS eigenlijk de meest succesvolle klassieker is.  Daar heeft ieder van ons vast een eigen verklaring voor. Citroën heeft in april 1968 een uitleg gegeven via een bijzondere brochure met 50 voorbeelden van de eisen waaraan een veilige auto moet zou moeten voldoen. Die folder heeft een aparte vormgeving, afwijkend van andere DS-folders. Die 50 veiligheidseisen zorgen er voor dat de DS 67 jaar na haar introductie nog steeds zo goed bruikbaar is. Redenen om daar eens dieper in te duiken.

Die 50 eisen, welke zijn dat? En waarin onderscheidt de DS zich daarin op 50 punten van andere tijdgenoten? Michel Coenen neemt je mee met een interactieve presentatie over deze brochure. Verwacht dus geen verhaal waarbij je achterover kunt leunen, maar een avond waarin jullie je kennis en gedachtes over de veiligheid, de wegligging en het succes van de DS kunnen delen met de andere aanwezigen.

We leven inmiddels in 2022, tijd van digitalisering. Zelfs in onze club is een presentatie niet meer mechanisch, maar digitaal en interactief. Jouw mening gaat ook digitaal gevraagd worden. Neem daarom je smartphone, tablet of laptop met internetverbinding en internetbrowser mee!
Na de lezing zijn er reproducties te koop van deze folder als poster voor slechts € 20,-.

Abonneren op updates

Leden van de regio Zuid kunnen zich abonneren op updates van de agenda van deze regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Zuid aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Zuid. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

Loading…
Loading…

Bienvenue