Select your language

Lezing veilgheidssystemen van de DS

Donderdagavond 26 oktober

De 50 veiligheidssystemen van de DS – een verklaring waarom de DS zo’n succesvolle klassieker is.

Lezing clubarchivaris Michel Coenen

Wij weten allemaal dat onze DS eigenlijk de meest succesvolle klassieker is. Daar heeft ieder van ons vast een eigen verklaring voor. Citroën heeft in april 1968 een verklaring gegeven met een bijzondere folder met ’50 voorbeelden van de eisen waaraan een veilige auto moet voldoen’.  Deze brochure heeft een aparte vormgeving, afwijkend van alle andere DS-folders. De 50 eisen zorgen er voor dat de DS 67 jaar na haar introductie nog steeds zo goed bruikbaar is in het dagelijkse verkeer. Allemaal redenen om daar eens dieper in te duiken.
Vijftig eisen, hoe zit dat nou precies? Welke zijn dat? En waarom onderscheidt de DS zich op 50 punten? Hoeveel weet je daar al van en wat is misschien een verrassing voor je? Clubarchivaris Michel Coenen neemt je mee in een interactieve presentatie over die folder en die 50 veiligheidsaspecten. Verwacht dus geen verhaal waarbij je achterover kunt leunen, maar een avond waarin jullie je kennis en gedachtes over de veiligheid, de wegligging en het succes van de DS kunnen delen met de andere aanwezigen.
We leven inmiddels in 2022, tijd van digitalisering en elektrisch rijden. Zelfs in onze club is een presentatie niet meer mechanisch, maar digitaal en interactief. Jouw mening gaat ook digitaal gevraagd worden. Neem daarom je smartphone, tablet of laptop met internetverbinding en internetbrowser mee!

Misschien heel ouderwets, maar na de lezing zijn er herdrukken te koop van de folder als poster, voor slechts € 12,-, naderhand over te maken aan de clubwinkel.

Locatie: Museum Soest, gelegen aan de Steenhoffstraat 46 in Soest.
Aanvang 20:00 uur

Als je de linker oprit neemt (bordje Gildehuis) vind je parkeerruimte. We nodigen je uit om de prachtige zware deuren van de hoofdingang te nemen om vervolgens via de rechterkant naar onze ruimte te lopen. De deur van het museum sluit om 20:15 uur. Bel aan of klop op het raam, als je later aankomt.

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden  kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

Loading…
Loading…

Bienvenue