Select your language

Lezing: Het DNA van de Citroën DS

Woensdag 9 november

“Wat is er zoal gebeurd met het DNA van de Citroën DS?” (techniek en vormgeving, met een blik in de toekomst: wat is nu innovatief?). Deze lezing wordt georganiseerd door de DS Club en staat ook weer open voor de leden van de Snoekenvrienden.

Victor Benschop (ambulance-coördinator van de Citroën ID/DS Club Nederland) komt ons vermaken met een lezing over het DNA van de DS. Met de intrigerende en lange titel behandelt hij eerst het DNA van de DS, startend in 1934 met de voorloper van de Citroën DS, de Traction Avant. Over de technische architect André Lefèbvre en zijn vinding, de voorwielaandrijving. “Le pivot dans l’axe”, wat is dat? Dan pelt hij het DNA verder af en komen we op kenmerken die de DS niet van de Traction geërfd heeft zoals de hydraulica en kijken we naar concurrenten die luchtvering introduceerden, bijvoorbeeld Cadillac en Mercedes-Benz. Ook de elektromagnetische vering van Lexus passeert de revue.Met veel fotomateriaal en prachtige filmbeelden van de Aviations Voisin uit de jaren 20 en 30. Het geluid van een schuivenmotor. Ook Karel Suyling komt aan het woord, net als een Citroën monteur die uitlegt dat in 1956 klanten hun DS ‘even een week kwijt waren’ omdat de fabriek na aflevering andere rubbertjes wilde monteren.

We beginnen met voor wie dat wil een heerlijk twee gangen menu om 18:00 uur. Voor wie elders eet, zaal open: 19:00 uur, aanvang 19:30 uur.

Na een korte pauze kijken we naar mobiliteit in brede zin door de energietransitie. Batterij elektrisch, waterstof, auto’s, drones, et cetera..

Tweegangenmenu
Voorgerecht: Tomatensoep.
Hoofdgerecht: Licht gemarineerde varkensfilet, gegaard in de oven. Geserveerd met knoflooksaus, frites, warme groente en rauwkost.
Of
Pangasiusfilet met warme groente, frites en sla.
Prijs €18,50 p.p.
Bij binnenkomst en in de pauze gratis koffie of thee, overige drankjes op eigen rekening

Locatie
Wapen van Geulle
Hulserstraat 10, Geulle, 5 minuten van de A2 af.
Ruime parkeergelegenheid aan de overkant.

Aanmelden bij Frits Hoff via e-mail regio-midden-en-zuid-limburg@citroeniddsclub.nl of via WhatsApp: 06 52692094.
Wil je mee eten, meld dat dan uiterlijk zondag 6 november met je keuze voor het hoofdgerecht!

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue