Select your language

La Bombe Citroën, februari 2018

 

Voorjaarsevenement 15 april 2018: SS Rotterdam

Het voorjaarsevenement zal plaatsvinden op zondag 15 april 2018 in Rotterdam, waarbij het Stoomschip De Rotterdam ‘SS Rotterdam’ een hoofdrol zal spelen. Het Stoomschip Rotterdam is de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft SS Rotterdam sinds de bouw in 1958 vele wereldzeeën bevaren.
Een unieke gebeurtenis op een prachtige locatie buiten op de kade die speciaal voor ons en onze auto’s éénmalig toegankelijk zal worden gemaakt en vooral ook een unieke locatie op het schip. We hebben als Citroën ID/DS-club op het schip de beschikking over een van de prachtige gerestaureerde zalen en daarbij mogen we het hele schip, inclusief de machinekamer, bekijken, zonodig per rondleiding. Details volgen in het volgende clubblad.

Voor degenen die zich zorgen maken of hij of zij wel met de DS Rotterdam in mag de volgende geruststelling: onze snoeken zijn allemaal ouder dan 40 jaar. En klassieke benzineauto’s mogen sowieso weer de Coolsingel over. We zijn dan ook van harte welkom in Rotterdam en hebben ongehinderd toegang in de milieuzone. Onder deze link meer informatie.

Najaarsevenement 16 september 2018: Fort Wierickerschans

Het najaarsevenement zal plaatsvinden op 16 september 2018 in Nieuwerbrug, nabij Bodegraven. De locatie: Fort Wierickerschans! Dit fort is gebouwd in 1673 in opdracht van stadhouder Willem III. Het maakt deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie en is, om strategische redenen, gelegen op de splitsing van de Oude Rijn en de Enkele Wiericke. Het is beslist een unieke locatie met veel binnen- en buiten mogelijkheden die onze auto’s (en vice versa) zeker veel recht zal doen. Organisatie door Regio West De organisatie van het evenement is in handen van het kernteam Regio West, bestaande uit: Daan Leben, Hans Bohlmeijer, Peter van der Meijden en Kamiel Baerwaldt. Het kernteam kan het natuurlijk niet alleen af. We hebben beslist weer de noodzakelijk ondersteuning van een aantal vrijwilligers nodig. In oploop naar het evenement zal het kernteam meer gedetailleerde informatie verschaffen, ook over het aantal benodigde vrijwilligers. Mocht je je thans al willen aanmelden om te ondersteunen: stuur een mail aan regio-west@citroeniddsclub.nl en we nemen in oploop naar het evenement contact met je op om te overleggen wat je taak kan zijn. Voor nu, noteer graag 16 september 2018 alvast in je agenda voor een niet te missen najaarsevenement 2018! Onder deze link meer informatie

Kleur bekennen: AC408 Rouge Estérel

Rood is een opvallende kleur. En tegelijkertijd ook weer niet. Want rood kent veel toepassingen. Zo vanzelfsprekend dat we er niet meer over nadenken. Rood is stop. Rood is halt. Rood is gevaar. Rood is ook revolutionair. Rood is opmerkzaam. Rood is rechtvaardig. Rood is het Rode Kruis. Rood is zorgzaam. Rood is bloed. Rood is weelde. Rood is rijkdom. Rood is seks. Rood is liefde. Nee, dit is geen liedje van Marco Borsato, maar wel een nieuwe aflevering in de serie Kleur Bekennen. Over rood. Over Rouge Estérel. Geleverd op uitsluitend de DS19 Berline vanaf modeljaar 1960 tot en met 1962.

Histoires de Citroën DS en Asie

Over de zoektocht naar Citroëns tussen de rijstvelden: De Citroën DS werd al kort na zijn introductie gewild over de hele wereld. Gebouwd in Frankrijk en onder meer in België, Groot-Brittannië en vanuit daar geëxporteerd naar vele landen binnen Europa maar ook buiten Europa, zoals de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Maar het blijkt een grote uitdaging om een ID of DS in Azië tegen te komen…

En natuurlijk nog veel meer lezenswaardigs in ons heerlijke clubblad.

Loading…
Loading…

Bienvenue