Select your language

Nederlands Transport Museum Eindejaarbijeenkomst

Dit spreekwoord betekent dat je zó gelukkig bent dat je niet meer goed oplet. Daar moet je in je DS wel mee oppassen natuurlijk. Je kan het ook letterlijk nemen; opstijgen met een vliegtuig, maar dan wel het liefst in een perfect onderhouden propellervliegtuig met techniek die nog steeds uitstekend functioneert. Kortgeleden heb ik gevlogen met de Prinses Amalia, een Dakota (DC3) uit 1944, die door de Dutch Dakota Association (DDA) gestationeerd is op Schiphol Oost. Dit vliegtuig heeft twee 14 cilinder stermotoren van elk 1.200 pk, imposante techniek. De DC3’s werden voor allerlei transportklussen gebruikt. De voorloper van dit vliegtuig is de DC2, verrassend toch? En dat vliegtuig is te zien in het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep. En laat dat nou de plek zijn waar regio Noord-Holland op 17 december 2022 z’n eindejaarbijeenkomst houdt, hoe toevallig.
De inloop is vanaf 14:30 uur met koffie/thee/appelgebak. Daarna krijgen we om 15:00 uur een rondleiding in twee groepen. Dan drinken we nog wat samen en om 17:00 uur sluiten we af.

17 december 2022
14:30 uur
Nederlands Transport Museum
Lucas Bolsstraat 7
2152 CZ Nieuw-Vennep

Abonneren op regio updates

Leden van de regio Noord-Holland kunnen zich abonneren op updates van de agenda en de nieuwsbrief van deze regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Noord-Holland aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item toegevoegd wordt. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen.

Loading…
Loading…

Bienvenue