Select your language

Besturen juni 2019

Het nieuwe seizoen is weer goed van start gegaan. Op 14 april jongstleden hadden we ons traditiegetrouwe voorjaarsevenement. Deze keer op de toch wel bijzonder ID/DS-waardige locatie Paleis Het Loo in Apeldoorn. Deze bijeenkomst is uitstekend bezocht, met circa 250 auto’s en 650 mensen. Afhankelijk van de windstreek waaruit men kwam, moest er ‘s morgens soms zelfs wat sneeuwval getrotseerd worden. Maar dit werd de rest van de dag beloond met uitstekend weer.

2019 is een gedenkwaardig jaar. Enerzijds bestaat het automerk Citroën 100 jaar, anderzijds is het 40 jaar geleden dat de Citroën ID/DS Club Nederland is opgericht. Het gaat uitstekend met de 40-jarige; het ledenaantal is stabiel en hetgeen we binnen de club opgebouwd hebben geeft vertrouwen in de toekomst, niet in het minst door het onverminderde enthousiasme van onze actieve clubleden.

Op het moment dat ik dit schrijf is CitroMobile in Vijfhuizen met als thema ‘25 jaar Citromobile’ net ten einde. En ook daar is gebleken dat de liefde voor Citroën zich niet beperkt tot alleen het door ons geliefde model maar van toepassing is op zo ongeveer alles wat door Citroën in de afgelopen 100 jaar is voortgebracht. Helaas moest onze club het dit jaar met een wat matige stand doen aldaar, maar dat maken we volgend jaar wel weer goed.

Rest mij u nog te wijzen op de Routes D’S Ducs van 11 oktober tot en met 13 oktober aanstaande. Deze classic car rally, met als begin- en eindpunt abdij Rolduc in Kerkrade en uitgezet door de makers van Le Citron Pressé geeft u de mogelijkheid om te ervaren wat het is om een dergelijke rally te rijden in een sportieve en ontspannen sfeer. De inschrijving sluit op 23 juni aanstaande. Voor verdere informatie en aanmeldingen verwijs ik u graag naar onze vicevoorzitter Hans Bohlmeijer: vicevoorzitter@citroeniddsclub.nl

Cees Peek

Loading…
Loading…

Bienvenue