Select your language

4e Editie Rally Routes D’S Ducs

Ervaar hoe het is om een echte classic car-rally te rijden. Samen over achteraf wegen rijden door schilderachtige landschappen. Bocht na bocht doemt er een ander landschap op. Lunch, stops en diners op prachtige locaties. Genieten van de mooie dingen die het leven biedt.

Ook deze vierde editie wordt dit jaar uitgezet door de makers van Le Citron Pressé. Dat betekent dat het adrenalinegehalte weer tot grotere hoogte zal gaan stijgen. Maar let wel! De Routes D’S Ducs is vooral gezelligheid, sportiviteit en ontspanning. De routes zijn fraai, opwindend en soms lastig, maar altijd leuk om te doen. Er wordt behoorlijk wat van auto, bestuurder en navigator gevraagd.

Hoe en wat precies?

Bij deze toerrit gaat het erom dat alle controlepunten worden aangedaan, maar tijd is geen factor. Uw gemiddelde snelheid ligt altijd onder de 50 km/u. Te vroeg aankomen levert strafpunten op. De winnaar is degene die exact op het juiste tijdstip de juiste bestemming bereikt en hiervoor de juiste route heeft gekozen, wat te zien is aan zijn correct ingevulde wedstrijdkaart. Op die kaart staan de juiste controles in de juiste volgorde vermeld. Dat betekent niet dat hij of zij het snelst heeft gereden of de kortste weg heeft weten te vinden. Het betekent wel dat de coureur het routeboek van deze rally nauwkeurig heeft bestudeerd en tot op de letter heeft uitgevoerd. Met bemande en onbemande passagecontroles controleren wij uw snelheid en de juistheid van de door u gekozen route.
Voor diegenen die nu een lichte teleurstelling voelen op komen voegen we daar graag aan toe dat dit veel simpeler klinkt dan het is. Klassieke rally’s zitten meestal zo vernuftig in elkaar, dat het zelfs de meest ervaren rijders niet (meer) lukt om zonder strafpunten aan de finish te komen. Vergis je niet, in de vorige editie zijn beruchte reputaties gebroken en er wordt niet gediscussieerd met de organisatie.

Wat is er nodig om mee te doen?

Een auto, een bestuurder en een navigator. Wie de auto ‘levert’ maakt niet uit. Het allerbelangrijkste is dat u als équipe goed samen kunt werken en daaraan vooral veel plezier beleeft. Op de stoel van een bestuurder moeten nu eenmaal hele andere dingen gebeuren dan op de stoel van de navigator. De bestuurder moet in de regel een goed stel oren hebben (en deze gebruiken als zijn navigator aanwijzingen geeft), een niet te zware rechtervoet en af en toe bereid zijn het rempedaal te beroeren. De navigator zegt niet teveel maar precies de goede dingen, heeft een sterke maag en een heilig vertrouwen in de stuurmanskunst van zijn bestuurder. In de samenwerking ligt het succes, dus u moet vooral samen goed door één deur kunnen. Navigeren is een talent dat zich al doende ontwikkelt.
Er is een tijdschema wat zowel de bestuurder als navigator genoeg tijd geeft om het fraaie landschap te bewonderen, maar ook voor de ervaren en ambitieuze equipes is er een gezonde competitie op het gebied van nauwkeurige interpretatie van het routeboek, kaartleesopdrachten en strenge regelmatigheidetappes.

De auto dient zich in goede technische staat te bevinden, een goed werkende dagteller is voldoende, een geldige W.A. verzekering is voorwaarde, een all-risk verzekering wordt aangeraden. Controleer van te voren uw verzekering dat deze toeractiviteiten niet uitsluit.

Programma

Vrijdag 11 oktober

’s Avonds aankomst in de Abdij Rolduc bij Kerkrade met kennismaking met de équipes in de bar. Hiervoor volgt ook uitleg rally.

Zaterdag 12 oktober

08:00 uur: melding équipes en documenten controle
09:00 uur: start eerste équipe (vervolgens om de eerste minuut)
13:00 uur: lunch onderweg
16:30 uur: aankomst eerste équipes
19:30 uur: diner Rolduc

Zondag 13 oktober

08:30 uur: start eerste équipe (vervolgens om de eerste minuut)
13:00 uur: lunch onderweg
15:00 uur: aankomst eerste équipes
17:30 uur: diner met prijsuitreiking in Rolduc

Deelname

De Routes D’S Ducs is een jubileumevenement van de Citroën ID/DS Club Nederland voor en door clubleden. Deelname is alleen mogelijk voor clubleden en met een Citroën ID/DS. Deelname kost € 485,- per équipe en is inclusief twee overnachtingen (vrijdag en zaterdag) en de diners zaterdag en zondag, maar ook de lunches en koffie onderweg zitten in de prijs. Overige dranken ook tijdens het diner zijn wel voor eigen rekening. De accommodatie is een simpele tweepersoonskamer. Luxere accommodatie is mogelijk tegen extra kosten (zie website).

Aanmelden

Download hier het inschrijfformulier, vul het in en mail het naar dit adres: vice-voorzitter@citroeniddsclub.nl.
LET OP: Schrijf in en betaal tijdig want de aanmelding is beperkt tot maximaal vijftig équipes.
Nadere informatie is te verkrijgen bij Hans Bohlmeijer, e-mail: vice-voorzitter@citroeniddsclub.nl.

Loading…
Loading…

Bienvenue