Select your language

Traditionele voorjaarstoerrit

Zondag 21 mei

De traditionele voorjaarstoerrit, georganiseerd door de Snoekenvrienden onder auspiciën van de Citroen ID/DS Club Nederland (regio Midden- en Zuid-Limburg). De rit wordt gereden op zondag 21 mei, heeft een lengte van ca. 95 kilometer en voert ons door een mooi gedeelte van Midden-Limburg (m.n. Roerdalen en Maasgouw omgeving) waar wij met onze toertochten (volkomen onterecht) niet vaak komen.
Startpunt is ‘t Sjpaorhutje Lunch Restaurant, Limbrichterstraat 20 in Nieuwstadt (bekend van de nieuwjaarsrecepties) waar vanaf 11:00 uur koffie of thee (met eventueel een lekker stukje vlaai) voor ons klaarstaat.

Rond 12:00 uur kunnen we vertrekken om via een korte route door Duitsland, de route door oostelijk Midden-Limburg te rijden.

Leuke tussenpunten zijn onder meer:
De Hompensche molen, mooi rustpunt voor koffie met vlaai?
De Sluis Maasbracht, met veel bedrijvigheid van binnenvaartschepen op weg naar Rotterdam of naar België of Frankrijk, met eventueel een bezoekje aan het binnenvaartmuseum.
De Basiliek van St. Odiliënberg.
Het Kasteel Montfort en aantal molens die wij onderweg zullen passeren.

Er is ook voldoende tijd ingeruimd om even te stoppen bij de diverse terrassen in de dorpjes die we doorkruisen. Eindpunt is Hotel St. Ludwig https://www.stludwig.nl/ in de directe nabijheid van het voormalig klooster St. Ludwig wat nu het paleis is van de Maharishi (midden in het bosgebied van Meinweg). Bij Hotel St. Ludwig is op voorhand een reservering gedaan om hier gezamenlijk te dineren, zo rond 17:30 uur.

Hier heeft men voor ons een driegangenmenu samengesteld:
Voorgerecht: drie soorten soep (tomatensoep, groentesoep en aspergesoep) geserveerd in terrines op tafel.
Hoofdgerecht:
– Biefstuk met champignonsaus
– Varkenshaas met champignon roomsaus
– Zalm met hollandaise saus
Met daarbij diverse soorten groenten (bloemkool, sperziebonen, asperges) en frietjes & aardappeltjes
Dessert: vanille-ijs met fruit of met chocoladesaus.

De prijs per persoon bedraagt €32,50, exclusief drankjes. Voor de drankjes wordt een drankenkaart verstrekt.
Aanmelden voor deze voorjaarsrit kan vanaf nu door een e-mail te sturen naar Huub en Paula Reulen (huub@ds-limburg.nl), die de route hebben samengesteld waarvoor onze hartelijke dank! Gaarne in de e-mail vermelden of je gebruik wil maken van het driegangenmenu, met hoeveel personen en de keuze voor het hoofdgerecht per persoon.
Let op: door de unieke afgelegen ligging zijn de internetmogelijkheden beperkt, met soms problemen met pinnen.

Opgave voor de routebeschrijving en gezamenlijk diner tot uiterlijk 13 mei 2023. De deelnemers ontvangen enkele dagen voor de rit de routebeschrijving in pdf via e-mail. Gaarne zelf afdrukken. Wij hopen op mooi weer en een mooie opkomst.

Snoekenvrienden Limburg
Citroën ID/DS Club Nederland
Regio Midden- en Zuid-Limburg

Wil je alvast een beetje in de stemming komen, kijk dan (nog) eens naar de impressie van onze Cottesserit in 2019, georganiseerd door Theo en Marianne. Met dank aan Bart Rijvers voor de drone-opnames.

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue