Select your language

Afgelast: The Day of The Jackal

25 februari 2021

AFGELAST. Er volgt een nieuwe datum.

Vertoning van de film The Day of the Jackal van regisseur Fred Zinneman (1973)
Locatie: Laurentz Uit & Eten/De Culturele Cirkel
Anthonie Verherentstraat 1, 1961 GD Heemskerk
Aanvang 20:00 uur
Zaal open vanaf 19:30 uur
Let op: in verband met de coronapandemie  is aanmelding vooraf noodzakelijk via dit e-mailadres: regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl

De DS in de hoofdrol. Wie kent niet die oude film van Louis de Funès over Rabbi Jacob, waarin hij met een boot op het dak het water inrijdt, waarna de DS op zijn kop drijvend in de boot naar de kant wordt getrokken. (Zie ook YouTube onder Rabbi Jacob) Of beelden van generaal Charles de Gaulle die staand in een DS zonder dak door Parijs rijdt. Op deze manier komt de DS in haar gouden jaren zeer regelmatig voor in documentaires en films. Op het moment van schrijven van dit regionieuws is Nederland in lockdown en kan er niets plaats vinden. Hopelijk is het in de maand februari weer wat beter en daarom wil het team evenementen u graag uitnodigen om op 25 februari een film bij te wonen waarin de DS een prominente rol speelt. We hebben de film: The Day of the Jackal uit 1973 hiervoor uitgekozen.

Omschrijving: Zinnemans verfilming van de bestseller van Frederick Forsyth heeft in de slotscènes veel weg van een spannend documentair verslag. Een waardige afsluiting van een strak geregisseerde film waarin Edward Fox de rol speelt van de Jackal, een huurmoordenaar die De Gaulle moet omleggen. Ook al is op voorhand bekend dat de aanslag zal mislukken, toch weet Zinnemann er de spanning tot in de laatste minuten goed in te houden. In een rumoerige remake uit 1997 van Michael Caton-Jones neemt Bruce Willis compleet met computergestuurd wapentuig de rol van Jackal voor zijn rekening. (Bron: VPRO gids)

Indien de maatregelen van november in februari nog gelden, mogen er maximaal 30 personen in de zaal en is er geen mogelijkheid om wat te gebruiken uit de bar. Maar omdat we nu (half december) geen voorspellingen kunnen doen over eind februari, gaan we ervan uit dat de film gewoon door kan gaan. Een en ander zal plaats vinden in Laurentz Uit & Eten, een gezellig Grand Cafe in Heemskerk. We hopen op een gezellig samenzijn deze eerste keer in 2021.

Loading…
Loading…

Bienvenue