Select your language

Techneutennieuws

Ook in 2018 organiseert de Technische Commissie weer een aantal interessante cursussen en workshops. In onderstaand overzicht staan de verschillende data vermeld.

Nieuw is de cursus ID/DS Technique, hierin wordt kennis gemaakt met de verschillende vormen van techniek van de Citroën ID/DS en het is de idéale opmaat voor onze eventueel te volgen andere cursussen.
Verder gaan in samenwerking met de Regio Midden twee sleuteldagen plaatsvinden in de Technische Ruimte naast het clubmagazijn, die in deze winterse periode vooral dienst doet als stallingsruimte. Hier hebben we de beschikking over een goed geoutilleerde werkplaats voor cursus en instructie, voorzien van onder meer een werkplaatsbrug, bandenbrug, banden(de)montage- en balanceerapparaat, een hydraulische pers, et cetera.

Iedere dinsdagavond zijn leden van de TC bij de clublocatie aanwezig. Je kunt bij hen terecht met allerlei Citroën ID/DS-gerelateerde vragen of voor adviezen. Ook kan een ID/DS op de brug voor bijvoorbeeld een inspectie. Verder kun je langskomen om bijvoorbeeld stuurhuishoezen te vervangen, op een los meegenomen stuurhuis uiteraard. Hetzelfde geldt voor de hoezen van een aandrijfas. We beschikken over al het mogelijke speciaal gereedschap, diverse kleine ingrepen zijn met onze assistentie mogelijk. Informeer bij de TC, wij helpen je graag verder!

De cursussen Technique, Électrique en Hydraulique worden gegeven in De Salon, de vergaderruimte bij de clublocatie boven het onderdelenmagazijn in Tull en ’t Waal.

Het komend jaar zullen leden van de TC ook weer op verzoek bij verschillende regio’s lezingen verzorgen. Is er een onderwerp waar je meer van wilt weten? Overleg het met de regiocoordinator en wij komen! Wellicht kun je onderstaande

Noteer alvast:
24 februari               Cursus Technique
3 maart                     Cursus Électrique
10 en 17 maart        Cursus Hydraulique
7 april                        Workshop 10.000 km beurt in het Noorden van het land
21 april                      Sleuteldag ism. Regio Midden in Tull en ’t Waal
22 en 29 sept.          Cursus Hydraulique
29 september          Workshop 10.000 km beurt in het Zuiden van het land
13 oktober                Sleuteldag ism. Regio Midden in Tull en ’t Waal

Opgeven voor cursussen en workshops alsmede voor het stellen van technische vragen of informatie: technischecommissie@citroeniddsclub.nl

We zien u graag komen en wijzer en tevreden weer gaan!

De Technische Commissie: Harry de Bliek, Wim de Bruin, Albert-Jan Bulder, Herman Huis in ’t Veld, Dago Langen, Joris Mulder en Marco Schrijver.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue