Select your language

Slagbomen Péage verdwijnen op termijn

In Frankrijk is een begin gemaakt met de volledige elektronische manier van tol heffen. Als je met de auto een portaal passeert waar boven in camera’s zijn gemonteerd, wordt het kenteken geregistreerd. Dat heet op z’n Frans péage en flux libre.

De A79 tussen Montmarault en Digoin is de eerste snelweg in Frankrijk waar op volledig elektronische manier tol wordt geheven, de péage en flux libre. Daarnaast betaal je ook elektronische tol op de A4 bij de afslag Boulay (afrit 38). Als je dat niet weet en dus geen tol betaald hebt, kun je achteraf met een boete geconfronteerd worden die varieert van 90 tot 375 euro. Ter bevordering van de doorstroming zullen de tolpoorten met slagbomen op termijn gaan verdwijnen en wordt de tol alleen nog maar op een elektronische manier geheven boven de weg (péage en flux libre oftewel free-flow toll). Het is gedaan met het trekken van een ticket en het betalen bij het verlaten van de snelwegen van Sanef. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je tol kunt betalen op deze trajecten.

Volledig elektronisch tol betalen: hoe doe je dat?

Betaling voor de A79 kan op verschillende manieren:

  1. Met een tolbadge. Deze kun je kopen in ANWB-winkels.
  2. Online betalen op www.aliae.com (van 7 dagen van tevoren tot 72 uur na de rit)
  3. Binnen 72 uur bij een betaalautomaat op een parkeerterreinen langs de weg. Zie hier voor meer informatie en betaling binnen 72 uur na passage.

Betaling voor de A4 kan op verschillende manieren:

  1. Met een tolbadge. Die koop je in de ANWB-winkels.
  2. Binnen 72 uur bij een betaalautomaat op een parkeerterreinen gelegen aan uitrit 38.
  3. Achteraf een online betaling doen. Let op: dit is niet de meest toegankelijke manier, want er moet via een externe website een account worden aangemaakt. Meer informatie vind je hier.

Loading…
Loading…

Bienvenue