Select your language

Quatorze Juilliet in Geulle aan de Maas

Vrijdag 14 juli

14 juli is een Franse nationale feestdag. Op deze dag wordt de bestorming van de Bastille-gevangenis gevierd, waarmee in 1789 de Franse Revolutie begon. Maar niet alleen in Frankrijk is het die dag feest, ook in Geulle aan de Maas (Geulle-sur-Meuse) is op deze dag -na Maastricht- de meest Franse stad van onze meest zuidelijke provincie. Dit dankzij Pascal en Pascalle Keulers die wonen in dit knusse gehucht. Zij organiseren een gezellige namiddag en avond voor hun dorpsgenoten. Hierbij zijn Citroën ID/DS-clubleden en Snoekenvrienden welkom. Het zal dit jaar ijs en weder dienende de tweede keer zijn.

Pascal en Pascalle kleden voor deze dag het pleintje gezellig aan met onder meer een HY-bus van een dorpsgenoot, een bar, leuk tuinmeubilair, Franse muziek en verlichting voor in de late uurtjes. Het feest is geheel ongedwongen en op eigen initiatief van beiden. Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd, zoals meters stokbrood, Franse kazen, wijn in alle kleuren, fris, bier en wat al niet meer. Dit alles onder de leuze liberté et joie.
Het feest duurt zolang het de 14e is. Je mag hun na afloop een vrijwillige gift in het daarvoor bestemde potje doen voor de gemaakte kosten voor het organiseren van deze avond.
De locatie is op een karakteristiek en gezellig dorpspleintje Geulle, Aan de Maas (dit is de straatnaam), ter hoogte van de huisnummers 22-23 op het weideveldje waar het gebeuren zal plaats vinden. Wij zijn welkom vanaf 17:00 uur.
Naast het feestlocatie is een ruime parkeergelegenheid voor onze godinnen, ook is er een jeu de boules baan aanwezig. Dus: neem je eigen pétanque-ballen mee. Is er iemand die zich geroepen voelt om een competitie op te zetten? Laat het horen.
Aanmelden is niet nodig, maar we stellen het wel op prijs als je even laat weten als je wilt komen via Leo van Valen, snoekenvrienden-limburg@ziggo.nl wel zo handig voor de inkoop.

We hebben een zoete inval voor iedereen die de godinnen in een Franse ambiance op een gezellige zomeravond lief is. Dus tot Quatorze Juilliet in Geulle.

Locatie: Geulle
Aan de Maas, ter hoogte van de nummers 22-23
Inloop vanaf 17:00 uur

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue