Select your language

Nieuwsbrief Regio Noord-Holland

Reserve onderdelen

 

Een paar jaar geleden ging ik met mijn vrouw in de DS een dagje naar Leeuwarden. Vanuit Den Helder is dat slechts de Afsluitdijk over en ben je er bijna. In drie kwartier zit je dan in een leuke stad met winkels, terrasjes en een mooi museum. De DS reed prima en met mooi weer reden we richting Den Oever om de oversteek te maken naar Friesland. Bij Hippolytushoef ging de auto wat vreemd doen. Het geriefelijke zweven over de weg maakte plaats voor een bonkend rijden. Ik was mijn vering kwijt. Gelukkig hebben ze daar flinke grote bermen en daar ben ik in gereden. Het euvel was snel gevonden. Er liep LHM aan de achterkant bij het linker wiel naar beneden. En dan is de ANWB bellen de enige oplossing. Na niet al te lange tijd kwam die aan en inspecteerde de olielekkage bij het achterwiel, waar ik het scherm al vanaf had gehaald. “Er loopt flink wat olie uit en de lekzak kan dat niet verwerken”, was zijn conclusie. Omdat hij het niet ter plekke kon verhelpen, heeft hij geprobeerd de lekkage wat te stoppen en er flink wat olie bij gedaan. Zijn advies was om zo snel mogelijk naar huis te gaan en een garage op te zoeken. Dicht bij huis begon het bonken opnieuw en zelfs andere automobilisten wezen al toeterend op de lekkage aan de achterkant. Ik haalde maar net mijn garagebox, waar de DS altijd staat. De auto is later opgehaald door de DS garage met een autoambulance. Wat bleek: bij de vering was een schilfer chroom losgekomen en die had een keerring doorgesneden. Tja, daar is onderweg niet veel aan te doen. Ik heb wel wat reserve onderdelen in de kofferbak, maar dit soort zaken niet.

Maar reserveonderdelen zijn wel handig onderweg en zeker als je veel onderhoud zelf verricht aan je auto. Dan kan het geen kwaad wat zaken op voorraad te hebben. In de garage waar je auto staat is altijd wel een plekje voor een stelling met de belangrijkste zaken voor de auto. En, dit soort onderdelen zijn volop aanwezig bij Citrotech in Oldebroek. Op hun site zeggen ze:“Wat ruim twintig jaar geleden als hobby begon – het opknappen van een Eendje en het sleutelen aan eigen Citroëns groeide in vrij korte tijd uit tot een volledige dagtaak, omdat steeds meer mensen van onze diensten gebruik wilden maken. Niet lang daarna werd dan ook de bedrijfsnaam Citrotech bedacht en de stap naar de Kamer van Koophandel gemaakt. Ons pand van ruim 1000 vierkante meter is verdeeld in onder meer een ruime reparatie- en een revisie werkplaats. Verder vindt u in het magazijn een imposant assortiment van nieuwe en gebruikte Citroën-onderdelen, en in de showroom een mooie collectie klassieke Citroëns. Citrotech is een bedrijf dat gespecialiseerd is in revisie van hydraulische- en  mechanische onderdelen voor de Citroën DS, SM en HY. Naast revisieonderdelen kunt u bij Citrotech terecht voor een groot aantal onderdelen voor de Citroën DS, SM, HY en CX. In onze uitgebreide webshop kunt u 24 uur per dag onderdelen zoeken, bekijken en eventueel bestellen.” Voor een DS bezitter is het dus een el dorado van onderdelen (zie ook https://citrotech.nl/shop/product-categorie/citroen-ds/)”

Hoewel de zaak op zaterdag en zondag gesloten is, hebben we toch de afspraak kunnen maken om het bedrijf op zaterdag 14 september te kunnen bezoeken. We worden om 10.00 uur verwacht en na een presentatie en een rondleiding is er volop gelegenheid om de nodige onderdelen aan te schaffen. Vanwege die vroege tijdstip organiseren we geen rit ernaar toe, maar vragen we u op eigen gelegenheid te gaan en uiterlijk 10.00 uur aanwezig te zijn. Een mooie gelegenheid om naast het aanschaffen van onderdelen, gezamenlijk te ervaren wat een gespecialiseerd bedrijf allemaal kan betekenen voor de DS.

Wat natuurlijk ook kan is een bezoek aan de sleutelwerkplaats in Kudelstaart. Bollen testen of vullen, een doorsmeerbeurt geven, een adviesje vragen of gewoon voor de gezelligheid langs komen, dat kan allemaal in Kudelstaart in de sleutelwerkplaats. Elke eerste zaterdag van de maand kan dan aan de auto gesleuteld worden. Van 11.00 uur tot 16.00 uur staan vrijwilligers klaar aan de Kudelstaartseweg 165 in Kudelstaart om u met raad en daad bij te staan. Naar beneden rijden en helemaal achterin vind je dan de werkplaats. Het kan niet missen!

Op de site van IDDS club zullen regelmatig terugblikken te zien zijn van activiteiten die in de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. Zie hiervoor https://citroeniddsclub.nl/. Met uw mailadres en lidnummer kunt u inloggen als lid op de site.

 

Agenda:

 

7 september:   Sleutelen in de sleutelwerkplaats in Kudelstaart. Van 11.00 uur tot 16.00 uur aan de Kudelstaartseweg 165 in Kudelstaart

14 september: Bezoek aan Citrotech. Elzenweg 18, 8096 RV Oldebroek. Telefoon: 0525-633691. Aanvang 10.00 uur.

 

Om er zeker van te zijn dat u de juiste informatie krijgt, kunt u vlak voor de activiteit een herinnering krijgen. Het enige wat u moet doen is een mailtje te sturen naar: regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl.

 

Tot ziens op een van de komende activiteiten!

 

Contactpersoon team evenementen:

Bert Spuij,

Telefoon:0223-632366,

E-mail: regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl

Loading…
Loading…

Bienvenue