Select your language

In Memoriam: Leo Brom (1948-2017)

Afgelopen middag bereikte ons het trieste bericht dat Leo Brom op dinsdag 19 september rond het middaguur is overleden. Leo was al geruime tijd ernstig ziek.

Leo begon in 1985 als ‘regiocommisaris’ van de regio Utrecht en was medeorganisator van de eerste grote landelijke evenementen van onze club. Naast aanvankelijk redacteur van La Bombe Citroën te zijn geweest, was Leo medeverantwoordelijk voor de enorme kwaliteitssprong die ons landelijk clubblad maakte. Niet alleen inhoudelijk, ook heeft hij jarenlang de grafische opmaak van La Bombe Citroën verzorgd.
Uiteindelijk heeft zijn inbreng er mede toe geleid dat ons clubblad in 1999 door de RAI werd uitgeroepen tot het beste en fraaist vormgegeven clubblad van dat moment.

Toen zo’n 15 jaar geleden de toenmalige redactiecoördinator aankondigde zijn werkzaamheden per direct te stoppen, zat het bestuur met de handen in het haar. Al die duizenden leden waren immers gewend dat La Bombe Citroën stipt op iedere 1e van de maand op de mat viel. Dat leek opeens heel onzeker, ook omdat bleek dat er eigenlijk vrijwel geen redactie meer over was.

De schrik was groot, totdat Leo aanbood die werkzaamheden er ‘ook nog wel eventjes’ bij te doen, tot aan het moment dat een geschikte vervanger zou zijn gevonden. Dat ‘eventjes’ werd bijna een jaar. Een jaar waarin Leo de facto een eenmansredactie vormde en ook de opmaak van het blad perfect verzorgde. Maar Leo klaagde niet. De club en het clubblad gingen hem aan het hart en hij heeft ervoor gezorgd dat geen enkel lid weet heeft gehad van deze crisis binnen de club.

Hoe groot Leo’s betrokkenheid was, blijkt wel uit het feit dat hij in 2015 ook nog eens een van de initiatiefnemers was achter de vernieuwing van de website van onze club. Ook dit keer ging het Leo vooral om de inhoudelijke kwaliteit van het medium, gekoppeld aan een verantwoorde esthetische uitstraling. Het resultaat is dat de Citroën ID/DS Club Nederland nu beschikt over een buitengewoon complete, fraaie en actuele website, waar informatie over de Citroën DS wordt afgewisseld met clubnieuws, actualiteit op klassiekergebied, techniek en human interest verhalen.

Leo hield er niet van zich op de voorgrond te dringen. Het liefst verzette hij al die bergen werk in stilte.

In Leo verliezen wij een gedreven, maar altijd bescheiden man. Een onmisbare vernieuwer, stimulator én motivator waaraan de club heel veel verschuldigd is.

Wij wensen Leo’s familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Leo, heel veel dank voor alles wat je voor jouw club hebt betekend. Rust zacht!

19 September 2017
Chris Hulsbus
(Voorzitter)

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue