Select your language

La Bombe Citroën 10/22

Nr. 422, oktober 2022

Editorial: De schuur in

Het wordt weer tijd om de DS’en te stallen. Het aantal auto’s dat nog doorrijdt of zelfs de hele winter door blijft karren slinkt met het verstrijken van de jaren. Afgelopen zomer was prima voor grote en kleine ritten. De herfst en winter staan voor de deur. Een knusse periode waarin we mooi allerlei sleutelklusjes kunnen oppakken en hopelijk ook afvinken. De DS-beleving gaat gelukkig gewoon door. Evenementen, lezingen, cursussen, van alles en nog wat staat op de agenda om niet tot de lente in winterslaap te moeten. In dit oktobernummer blikken we terug op het najaarsevenement in Zeeland. Het weer was goed, evenals de sfeer zoals je op de foto’s ziet. Verder laten we een kort fotoverslag zien van een bijeenkomst in Duitsland en zet coverfotograaf Koen van der Lee de DS weer neer midden de maatschappij van nu. Poets en sleutel ze!

Gerald Willemsen

 

Nieuws van de website

Het is al weer zeven jaar geleden dat de website van de Citroën ID/DS Club Nederland in zijn huidige vorm online gegaan is. Intussen is er veel aan de website gesleuteld en is de service ingrijpend verbeterd. Kortom: het is tijd om de leden en aspirantleden te informeren over de huidige stand van zaken en de service die de webpagina’s bieden.

Van de FEHAC: Is een elektrische oldtimer nog wel een oldtimer?

Onder deze titel kwam De Volkskrant op 29 mei 2022 met een groot artikel over het ombouwen van oldtimers naar elektrische aandrijving. Een antwoord op deze vraag in de kop kwam er niet, maar met de ‘volhardende romantici vinden dat erfgoedvernietiging’ werd de toon wel gezet.

Fotosouvenirs: Saint-Bonnet-près-Riom 1967

Saint-Bonnet-près-Riom is een dorpje in het Franse departement Puy-de-Dôme (regio Auvergne-Rhône-Alpes). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Riom. Dit is de Place de la Liberté. Clermont-Ferrand is de dichtstbijzijnde grote stad. Dit is op het eerste gezicht geen bijzondere ansicht, maar nadere beschouwing leert dat er veel op te zien is.

En verder

Een boekpresentatie, een DS domino puzzel-trouvaille, een vraag over het archief van Karel Suyling, terugblikken op evenementen, regio- en miniaturennieuws.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue