Select your language

La Bombe Citroën: het aprilnummer

La Bombe Citroën , nr. 377 april 2018

Edito: All season?

Had je in de hoogtijdagen van de DS rond deze tijd van het jaar de opgave om de winterolie te wisselen voor zomerolie, kon je de banden laten voor wat ze waren. Tegenwoordig is dat omgedraaid: all season motorolie maar wel autobanden die alleen voor de zomer of de winter geschikt zijn. Mij lijkt het aantal DS’en dat een winterbandenwissel ondergaat uiterst klein. Het merendeel is immers tot zomerauto gedegradeerd. Dus geen wintergrill, sneeuwkettingen of ruitkrabber meer in de DS. Mijn zomer-DS lag een beetje onaangeroerd in haar winterstalling. Zou ze het nog doen? Vroeg ik mezelf af. Op contact en starten dan maar. De startmotor had erg veel moeite om de motor rond te tornen. Maar na drie trage draaitoeren sloeg de viercilinder gewoon aan. Het seizoen kan beginnen.

In dit lentenummer beschrijft Rob Hoen een frisse lentekleur. Marcel ten Hoove legt ons de stelling voor of restaureren nog wel van deze tijd is. En natuurlijk maken we ons op voor de komende sterrit naar de SS-Rotterdam.

Gerald Willemsen

Cover

De ID19 van Hans Bohlmeijer in de kleur Gris Sable voor de serie Kleur Bekennen. (Foto Rob Hoen)

Zaterdag 26 mei: ALV

Algemene Leden Vergadering, open dag en officiële opening op zaterdag 26 mei om 11:00 uur. De Algemene Leden Vergadering van onze club wordt dit jaar gehouden op zaterdag 26 mei op onze clublocatie in Tull en ’t Waal. Aanvang is om 11:00 uur. Nadere informatie volgt in de mei-uitgave van
la Bombe Citroën en via de website: www.citroeniddsclub.nl. Na de ALV staat er een lunch voor u klaar en houden we een feestelijk open huis. Het magazijn en de clubshop zijn geopend, er is levende muziek door onze huismuzikant Ed Citroen en de Technische Commissie staat voor u klaar met advies en informatie. Rond 13:30 uur zullen wij onze technische ruimte, waar de afgelopen jaren door zoveel mensen hard aan is gewerkt officieel in gebruik nemen door middel van een naamgevingsceremonie. Mis het niet, zorg dat je erbij bent! We zien ernaar vooruit iedereen te mogen begroeten op deze feestelijke dag.

Inloggen website en gegevens muteren

De inlogprocedure op de website is veranderd. Voortaan log je in met je lidnummer. Heb je reeds een actieve account op de website, dan is de inlognaam gewijzigd met het lidnummer en kan je het huidige wachtwoord blijven gebruiken. Heb je een nieuwe account gekregen van ons via mail, dan is het noodzakelijk met de bijgeleverde gegevens op de site in te loggen. Met de bijgevoegde link kan je dan het wachtwoord wijzigen of een nieuw wachtwoord aanmaken. Adreswijzigingen doorgeven Na het inloggen vindt je onder je naam (rechts boven aan de pagina) een menulijst, waar je bij ‘gegevens wijzigen’ de mogelijkheid bestaat om je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en de gegevens van je auto aan te vullen of te wijzigen. Vanaf nu is dit ook dé manier om adreswijzigingen door te geven, omdat de gewijzigde en aangevulde gegevens nu automatisch verwerkt worden in de ledenadministratie, zodat bijvoorbeeld la Bombe Citroën per direct op het nieuwe adres bezorgd wordt!

Workshop 10.000km-beurt op locatie!

Op zaterdag 7 april vindt er weer een workshop 10.000 km-beurt plaats. Ditmaal zijn wij te gast in Groningen bij de DS-salon aan de Koldingweg 29 in de stad Groningen. Een heel leervolle, maar vooral ook gezellige dag. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. Opgave en informatie via een e-mail naar: technischecommissie@citroeniddsclub.nl

15 april 2018 voorjaarsevenement in Rotterdam

Zie ook verder op deze website en kijk in de agenda welke regio’s een gezamenlijke rit organiseren naar het voorjaarsevenement.

Kleur bekennen: AC103 Gris Sable

Om deze aflevering van Kleur Bekennen hangt een zweem van zuivel. Aanleiding is de kleur Gris Sable. Een gelige kleur, die mij doet denken aan de kleur van boter, kaas, melk en eieren. En niet te vergeten: Hollandse vanillevla. Aan alle denkbare variaties in lichtgeel. Mijn gedachten gaan naar de ouderwetse melk- en kaaswinkel met crèmekleurige tegeltjes aan de muur, waar ik als kind met mijn moeder kwam om kaas te kopen. Die winkel is er nog steeds, maar is nu vooral voor toeristen bedoeld in de categorie nutellashops, wafelwinkels en ijssalons. In die oude zuivelwinkel kun je nu Van Gogh Cheese kopen in plaats van Beemsterkaas. Melk en andere zuivel is uit het assortiment verdwenen. Maar die kleuren, ze zijn bij mij blijven hangen. Gris Sable associeer ik ook met strand, zee, zon en met een heel andere kleur: de diepblauwe luchten van warme zomers en koude winters. Geel en blauw, dat is een fijne combinatie om naar te kijken.

l’ID de mon père

Beste redactie, mijn collega – Bavo Meijer – was zijn kelder op aan het ruimen en wat kwam hij tegen? Een mooie foto van zijn vader en zijn Citroën DS. De vader van Bavo was architect in Eindhoven en heeft op de foto zijn DS op een Noord–Frans strand geparkeerd… (lees verder in la Bombe Citroën)

Wilt u uw DS mét of zonder geschiedenis?

Hoe ver moet je gaan bij de restauratie van een DS? Maak je er een nieuwbouwproject van, dan verliest de auto zijn eigen geschiedenis. Maar soms is dat onontkoombaar om hem op de weg te houden: Terughoudend restaureren? Dat kun je doen, als je niet in die auto wilt gaan rijden. Marcel ten Hooven zocht het grondig voor u uit.

En verder in deze bomvolle uitgave van uw favoriete lijfblad natuurlijk ook nog alle vaste waardes, zoals de agenda, de bestuursmededelingen, het regionieuwd, de columns… En omdat het leven zo mooi is hebben we deze la Bombe Citroën vier pagina’s dikker gemaakt. Gewoon, omdat het kan. Lekker lezen!

Loading…
Loading…

Bienvenue