Select your language

Jubileum 30 jaar Citroen GS-GSA Vereniging Nederland

We schrijven 1988, het jaar dat een aantal hartstochtelijke GS- en GSA-rijders besloten een vereniging op te richten met als doel de GS en GSA op de Nederlandse weg te houden. 3 decenia later blijkt dat ze in hun opzet geslaagd zijn. Nog steeds rijden er Citroëns GS en GSA in Nederland of slapende exemplaren wordt een tweede leven gegeven.

Om als liefhebbers en bezitters van de GS/GSA oor de toekomst te bewaren, is het essentieel dat niet alleen de passie en enthousiasme maar ook de kennis over het model wordt gedeeld met andere autoliefhebbers. Om bij het 30-jarige bestaan van de vereniging stil te staan is er een tweedaags evenement in Heinkenszand op 15 en 16 september a.s. Het evenement is breed opgezet, ook leden van andere (Citroën)verenigingen zijn van harte welkom om kennis te maken met de onvolprezen Citroën GS en GSA. Het weekendprogramma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 14 september

Vanaf 16:00 uur aankomst bij camping Stelleplas. De vroege vogels kunnen hun kampement al opslaan.

Zaterdag 15 september

10.30 uur:  Opening evenement met welkomswoord door de voorzitter van de Citroën GS/GSA vereniging, gevolgd door een presentatie over de geschiedenis van GS/GSA.-13.00 uur.

13.00 uur: Start activiteitenmiddag

Motor special: Altijd al een birotor motor van dichtbij willen bekijken? Dat kan, volg de demontage van een birotor motorblok.
Carrosserie special: Ga zelf aan de slag met plaatwerkherstel aan een GS/GSA carosserie.
Fotoraadspel: Bewijs dat je een kenner van de GS en/of GSA bent. Je kunt er zelfs een prijs mee verdienen.
Onderdelenmarkt en occasionmarkt: De mogelijkheid onderdelen aan te bieden, maar een auto verkopen kan natuurlijk ook.
GSA puzzel: Laat de kinderen het maar uitzoek, meer dan 300 stukjes op dejuiste plek leggen.

Als je actief deel wilt nemen aan de sleutel en carosserieactiveiten, neem dan geschikte kleding mee.

19:00 uur: BBQ/Mosselen
21.00 uur. Avondprogramma, met onder meer: muziek uit de jaren 70 en 80. Heb je LP’s/CD’s en cassettes met muziek uit de genoemde periode, neem het mee voor dit avondprogramma.

Kom in Franse sferen met een live spelende accordeonist

Films uit de jaren 70 en 80 met GS/GSA in de hoofdrol. We gaan terug naar de tijd dat de GS en/of GSA figureerde in de film. Heb je zelf een film met de GS/A in de hoofdrol? Neem het mee voor deze avond.

Zondag16 september

10:00 uur: Start toerrit (max, 50 km)
Een rit door “de zak van Zuid Beveland” Duur: circa 1,5 uur (max 50 km ) met een koffiestop.
12:00 uur: Concours d’élégance. Breng je auto en de inzittende(n) terug naar de jaren 70 en 80. Neem bijpassend kleding en accesoires mee. De jury beoordeelt de opgestelde auto’s met de inzittende(n).
13:00 uur: Uitslagen en prijsuitreiking van de activiteitenmiddag en de concours d’élégance door jury.
14:00 uur: Afsluiting evenement.

Zoals je ziet hebben we een weekendvullend programma georganiseerd. Wil je dit jubilieumweekend er bij zijn, ga naar https://gs-gsavereniging.nl/?page_id=1128 en schrijf je in. De inschrijving sluit op 15 augustus!!

Tot ziens op het jubileum-weekend!

 

 

 

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue