Select your language

Herinrichting Espace Technique

Afgelopen maand is gestart met de herinrichting van de Espace Technique Rob Lageveen. Door de grote belangstelling en de vragen waarmee de leden komen is er behoefte aan meer garage equipment en voorzieningen zoals een geluiddichte kast om de compressor, wandborden voor het gereedschap et cetera.

Om dit mogelijk te maken hebben zes vrijwilligers de voorraad versnellingsbakken (die in de Espace Technique was opgeslagen) beoordeeld. Op een workmate zijn de bakken gedeeltelijk schoongemaakt, geopend en beoordeeld. Slechte versnellingsbakken zijn gedemonteerd om bijzondere onderdelen zoals stelringen, bruikbare synchomeshes en lagers te bewaren. Goede versnellingsbakken zijn in het magazijn opgenomen. Een leerzame klus. Hoe ziet een versleten achteruit-tandwiel eruit? Is roest op een tandwiel acceptabel? Hoe ziet een kraaglager eruit? Hoe demonteer je een differentieelhuis En hoeveel typen versnellingsbak zijn er in het magazijn? En wat zijn de verschillen? Kun je een indicatie krijgen van de speling in het differentieel? En hoe krijg je die boutjes met een rechthoekige kop los?

Of meer praktisch: met Dasty en water krijg je de vette meuk van de bakken af. Daarna zijn je handschoenen en overall zwart. Wim, Ger, Arjen, Gerald, Albert-Jan en Dick waren er druk mee.
De volgende fase is het beoordelen van de (te) grote voorraad motoren. Een deel van de motoren komt in het magazijn. De overige blokken worden afgevoerd. Een gewichtige klus waarbij motorunits die nog voorzien zijn van versnellingsbak , remmen etc. gedemonteerd zullen worden.

Daarna kan de opbouw beginnen: andere werkbanken, vaste aansluiting van de brug, verrijdbare kastenwanden, aanbrengen van gereedschapsborden, et cetera. Als alles volgens plan verloopt kan de maandelijkse zaterdagopening in 2020 dan plaatsvinden in de “nieuwe” omgeving.

Ben je nieuwsgierig hoe die techniek eruit ziet, en wil je een woensdag of donderdag helpen, stuur dan een mail naar de technischecommissie@citroeniddsclub.nl.

Loading…
Loading…

Bienvenue