Select your language

Foto-impressie najaarsevenement

Foto’s © Rob Hoen, video © Ralph Wouters

Vrijheid om lekker met je clubje naar een museum te rijden op zaterdagmorgen. Met je Citroën DS naar het Vrijheidsmuseum in het fraaie Groesbeek bijvoorbeeld. Met ook aandacht voor regio’s waar het nog lang niet vrij is, getuige de met kogelgaten doorzeefde Oekraïense ambulance en het stationsbord uit Bachmut.

Daar in dat prachtige groene en heuvelachtige coulissenlandschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum op een steenworp van de Duitse grens. Het museum ligt midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens de Tweede Wereldoorlog: Market Garden en de Slag om het Reichswald. Het is een publiekstrekker voor jong en oud, uit binnen- en buitenland. Op zaterdag 16 september was dit het decor voor het najaarsevenement van de Citroën ID/DS Club Nederland.

Het was een zonovergoten dag bij een temperatuur van 26 graden met een opkomst van circa 225 Nederlandse en Duitse auto’s. Het terrein zelf bood niet genoeg parkeerruimte, maar deze konden worden opgesteld op een grasveld aan de overzijde. Nieuw is dat de Regio Arnhem – de organisator van dit evenement – ervoor gezorgd heeft dat elke bezoekende Citroën DS of ID een grote kartonnen plaat onder de carterpan geschoven kreeg. “Dit gaat de norm voor ieder officieel evenement van de Citroën ID/DS Club Nederland worden”, aldus voorzitter Corstiaan Sonneveld.  “Als club moeten we laten zien dat ook oldtimerclubs aan het milieu denken.” Veelzeggend was een opmerking van een gehelmde passant op een elektrische fiets. “Lekken al die auto’s olie?”, verwijzend naar de reputatie van het hydraulische systeem van de Citroën DS. “Nee, niet allemaal”, antwoordde Rob Hoen diplomatiek. Hij verzorgde voor de club de fotografie in de groene coulissen van het Groesbeekse landschap.

Loading…
Loading…

Bienvenue