Select your language

Basiscursus Techniek

De 3-daagse basiscursus techniek van de Citroën ID/DS Club heeft als doel om de leden van onze club de basisbeginselen van de techniek van de DS bij te brengen. Zoals elke cursus en workshop van het technisch team kan elk lid uit elke regio zich inschrijven voor de basiscursus techniek.

Doel

Met de kennis uit de basiscursus heb je een goede basis om regioavonden en workshops te volgen. Bovendien helpt de cursus je antwoord te geven bij problemen met je auto. Om aan de basiscursus mee te doen is het handig als je handig bent, maar enige vooropleiding of technische basis is niet nodig.

Niveau en inhoud

Informatie wordt vanaf de basis gegeven. Je vertoeft 3 dagen tussen soortgenoten en alle informatie over de DS wordt je gestructureerd aangereikt. Diepgang reikt zover de informatie in 3 dagen kan worden geperst.

De basiscursus in vogelvlucht: Je krijgt 3 volle zaterdagen onderricht in alle basiselementen van de Citroën ID/DS.

Dag één: Met name de motor, de ontsteking, smering en koeling en aandrijving passeren op de eerste dag de revu.

Op de tweede dag wordt aandacht besteed aan hydrauliek, besturing, remmen, carrosserie en het onderhoud van de auto.

Op de laatste dag volgen dan nog start-laadstroom-systeem, boordcircuit, en -afhankelijk van de behoefte- het opsporen van storingen en bijvoorbeeld het verhelpen van een lekke band. Tenslotte gaan we met elkaars auto’s rijden om tot de ontdekking te komen dat elke DS weer anders is dan de andere.

Reacties

Enkele reacties van deelnemers aan de basiscursus:

‘deze cursus heeft bij de lunch op de eerste dag zijn geld al opgebracht.’

‘ongelooflijk, dat ik niet eerder aan deze zeer informatieve dagen heb meegedaan’

Een deelenemer op de derde dag:

‘ik ben afgelopen week al druk bezig geweest, je leert je auto zo goed kennen’

Werkwijze

De theorie van de DS wordt in het cursuslokaal gegeven. Aan de hand van powerpoint-presentaties ontvouwt de werking van de DS zich aan deelnemers. Er wordt in het theorielokaal klassikaal lesgegeven zoals vroeger in de schoolbanken. Ook voor de DS is dit de meest effectieve leermethode gebleken.

Van de meeste systemen zijn onderdelen aanwezig, zodat je de werking in de praktijkruimte nog eens goed tot je door kunt laten dringen.

Op de laatste dag staan het zoeken naar de oorzaak van een storing, de beginselen van het onderhoud en het rijden in elkaars DS op het programma. Vooral dat laatste onderdeel is voor velen een openbaring: kleine storingen komen aan het licht, reparatie-adviezen worden gegeven en je ervaart hoeveel beter of slechter een andere DS rijdt.

Kortom: de cursus geeft heel veel informatie over de DS, in het theorielokaal en in de praktijkruimte. Het is geen echte sleutelcursus; hier wordt wél de basis gelegd. Zodat je voortaan, zoals gezegd, met veel plezier regioavonden en sleuteldagen bezoekt.

Deelnemen:

Voor de eerstvolgend cursus: zie hier voor de details en de landelijke agenda voor de datums van de volgende cursus.

Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk.

Loading…
Loading…

Bienvenue