Select your language

Besturen 02/24

Foto Rob Hoen

Magazijntelling

Vrijdag 5 januari was de magazijntelling. Op de oproep in het clubblad is enthousiast gereageerd, want in de eerste twee weken hadden zich al meer dan 20 mensen opgegeven. Voorafgaand aan het tellen zijn de artikellijsten doorgenomen en zijn de artikelnummers op volgorde gezet, voor zover dit nog niet was gebeurd. Als de artikelen op nummervolgorde liggen maakt dat het zoeken een stuk eenvoudiger. De medewerkers kennen het magazijn en weten waar ze iets kunnen vinden, maar dat geldt natuurlijk niet voor de vrijwilligers.

Het totaal aantal onderdelen bedraagt circa 10.000 stuks, waarvan bijna 1500 specifieke onderdelen. Dit laatste met dank aan Citroën die bijna elk jaar weer een nieuwe variant van een onderdeel wist te verzinnen. Het lijkt een onmogelijke opgave maar soms gaat het tellen snel, bijvoorbeeld bij 360 handremblokken. Het was hard werken voor de 13 vrijwilligers en de 5 man van het magazijn, maar het is gelukt! De klus is uiteindelijk in één dag geklaard.

Milieukeuring bij het clubmagazijn

Bij een milieukeuring zullen de meeste mensen aan hun auto denken, maar ook het clubmagazijn is (net als ieder bedrijf) milieuplichtig en krijgt soms te maken met een milieu inspectie. Deze keer werd er gecontroleerd op het naleven van de voorschriften uit het Activiteitenbesluit Milieubeheer. Dan wordt er gekeken welke activiteiten wij in het magazijn en Espace Technique uitvoeren en of wij aan de milieu eisen voldoen. Je moet dan denken aan het opslaan van gasflessen, afvalverwerking, apparatuur en onderdelen die opgeslagen zijn of dat er auto’s buiten staan (lekkage). Volgens de vergunning van de club worden hier bodem bedreigende activiteiten uitgevoerd. Dus wordt er kritisch gekeken naar bijvoorbeeld de vloer. En hoe onderdelen zoals bijvoorbeeld olie bevattende motoren en versnellingsbakken en andere onderdelen zijn opgeslagen. Zijn er bijvoorbeeld lekbakken van voldoende kwaliteit en capaciteit? Het ging om in totaal 40 punten die allemaal – dankzij de hulp van het magazijn – glansrijk zijn doorlopen.

Aankondiging voorjaarsrit museum Visscher Classique (Buren)

Waan je even terug in de jaren zestig en zeventig! Zondag 14 april belooft een mooie dag te worden. Waarschijnlijk qua weer, maar ook qua inhoud. Henk Visscher zet met zijn nieuwe museum Visscher Classique de tijd eventjes stil. Het straatbeeld uit je jeugd herleeft dankzij ruim 140 tentoongestelde auto’s uit de periode 1926 – 2018. Nadere informatie volgt.

Loading…
Loading…

Bienvenue