Select your language

Allerlei André’s en anderen

Allerlei André’s en anderen, wat is er zoal gebeurd met het DNA van Citroën DS, lezing door Victor Benschop op donderdag 23 januari 2020.

Onze nieuwjaarsborrel en een lezing. Victor Benschop is op zoek gegaan naar het DNA van de Citroën DS en vraagt zich af wat de tand des tijds heeft overleeft. Wat in veel boeken onderbelicht blijft zijn de wortels in Aviations Voisin, de ontwikkelingen van concurrenten op het gebied van voorwiel- en achterwielaandrijving en natuurlijk ook de vering. Van hydreauliek naar luchtvering en zelfs ook elektromagnetische vering. Michael Schumacher komt voorbij (of eigenlijk wordt voorbij geraasd) en de meest innovatieve Renault blijkt een cognac te zijn.
Een avond vol foto en film van DS DNA met een het geluid van schuivenmotoren en de elegantie van de 30 aerodynamische ontwerpen waar de DS een duidelijke nazaat van is. Zijstappen zijn de Citroën vering in de Rolls Royce en de Mercedes. Verder diverse uitstappen naar ambulances (hij kan het niet laten). De GS GSA blijkt een hele eigenzinnige parel met topcomfort voor Jean Modal. En dus opvallend veel André’s, u kunt turven.

Deze keer hebben wij de nieuwjaarsreceptie weer in het Duurzaamheidscentrum van Assen. Onder het genot van een hapje en een drankje wensen we elkaar op deze avond natuurlijk het allerbeste toe voor het nieuwe jaar.

Aanvang 20:00 uur
Locatie: Duurzaamheidscentrum Assen
Gebruik voor je navigatiesysteem, het adres is Stadsbroek 11a 9405 Assen, dan kun je parkeren op het parkeerterrein aan de Stadsbroek aan de bosrand. Vanaf daar nog stukje naar/langs het bos lopen.

Loading…
Loading…

Bienvenue