Select your language

Bestuursberichten februari

foto Rob Hoen

Onze maatschappij is haastig, de tijd om te genieten gunnen wij onszelf nauwelijks en dat is jammer. Zeker als wij beschikken over zo’n prachtig stukje mobiel erfgoed als de Citroën DS. Daar moet je in alle rust van genieten, heerlijk rijden over de binnenwegen met 80 km/u en liefst een zonnetje erbij. Net zo als afgelopen jaar velen met mij via binnenwegen naar La Ferté-Vidame reden, prachtig tussen de korenvelden door of met bomen omzoomde wegen.

Dat is het echte DS-rijden voor mij. Maar ook het in goede staat houden van het erfgoed door zelf te sleutelen. In maart organiseert de Technische Commissie weer een workshop 10.000 km beurt, nu in samenwerking met onze Belgische vrienden van de DS/SM Club België. Wij zijn dan te gast bij de DS Store in Antwerpen. Zelf vind ik dat prachtig: die verbinding tussen het oude erfgoed en de nieuwe creaties van DS Automobiles.
Maar soms werkt de tijd tegen ons, ook dat is zoals het is. Bij een club die inmiddels al meer dan 40 jaar bestaat, komt er een tijd dat de leden van het eerste uur inmiddels een leeftijd bereikt kunnen hebben dat het sleutelen niet meer wil en zelfs het autorijden niet meer echt verantwoord is. Iets waar wij niet graag aan willen denken maar het is een realiteit. Op dat moment komen wij erachter dat onze auto’s langer meegaan dan wijzelf en er een tijd aanbreekt dat wij afscheid moeten gaan nemen van het door ons gekoesterde stuk erfgoed.
Het bestuur van de ID/DS Club onderkent dit probleem en wij willen de leden die wellicht komend jaar er over nadenken om hun auto te moeten verkopen graag helpen door de eventuele koper (en aspirant DS-rijder) een jaar lang gratis lidmaatschap aan te bieden van de Citroën ID/DS Club Nederland als u -als lid- dit aspirant lid bij ons aanbrengt. Informatie via uw ledenadministrateur op ledenadministratie@citroeniddsclub.nl. Wellicht is dit aanbod een extra stimulans om een DS te kopen?
Uiteraard hopen wij dat u als lid van de Citroën ID/DS Club Nederland nog heel lang (met DS) lid blijft van onze club, maar onherroepelijk komt de tijd dat het niet meer gaat en dan is het goed om te weten dat dit aanbod er ligt. Maar als u de DS ooit moet verkopen is dat overigens zeker nog geen reden om het lidmaatschap op te zeggen.

Richard Schmüll
Externe relaties

Loading…
Loading…

Bienvenue