Select your language

15e Franse autodag (Visscher Classique)

Zondag 21 mei

Attention, liefhebbers van Citroën, Peugeot, Renault, Simca en andere merken uit La douce France! Omcirkel zondag 21 mei 2023 in de agenda, want dan is de vijftiende Franse Autodag op de nieuwe locatie, bij automuseum Visscher Classique in het Gelderse Buren.

De Franse Autodag is een ongedwongen, sfeervol samenzijn voor zowel bezitters als fans. Een dag tussen honderden fraaie automobielen, met verder heerlijke dranken en hapjes in Franse stijl, muziek en een heus concours d’élégance. Ontstaan in 2006 ontvangt de Franse Autodag liefhebbers van heinde en ver voor hun gedeelde passie. Dat kan zijn een Panhard uit de jaren 60, een Talbot van twee decennia later en evengoed een gepimpte Peugeot 205 GTi van de jaren 90. Kortom, het is dé dag in het jaar dat oldtimers, youngtimers en specials met een Frans paspoort van harte welkom zijn.

Nieuwe vaste plek

Na steeds wisselende locaties bij dealers in het land, werd de Franse Autodag in 2015 voor het eerst gehouden bij Henk Visscher in Culemborg. Hij was destijds dealer van onder meer Peugeot en Citroën. Het evenement werd daar ook de jaren erna gehouden, tot de wereld voorjaar 2020 tot stilstand kwam. In de periode die volgde besloot Henk Visscher zijn bedrijfsmatige activiteiten te beëindigen. Maar zijn indrukwekkende collectie Franse automobielen bleef intact en die vormt het hart van het eind 2022 geopende automuseum Visscher Classique in Buren. Dat wordt vanaf nu de vaste locatie voor de Franse Autodag. Een wandeling door Buren is beslist ook de moeite waard. Daar wordt bovendien op 21 mei de 25ste Kunstmarkt gehouden.

Toegang museum

De deelnemende auto’s worden in de directe omgeving van Visscher Classique opgesteld. Voor bezoekers is de toegang tot de Franse Autodag gratis, terwijl voor het museum een gereduceerd tarief geldt van 10 euro per volwassene (5 euro t/m 18 jaar). Wie met zijn/haar auto wil deelnemen, betaalt 15 euro (inclusief toegang museum). De Franse Autodag duurt van 11 tot 16 uur.

Er is een gelimiteerd aantal tickets. Die zijn te koop via www.franseautodag.nl

Loading…
Loading…

Bienvenue