Select your language

Veiligheidskeuring Citroën DS

Veiligheidskeuring Citroën DS: donderdag 10 maart

Auto’s ouder dan 50 jaar zijn vanaf 2021 vrijgesteld van de APK. Deze oldtimers worden doorgaans heel goed onderhouden en rijden gemiddeld zo’n 1.500 km per jaar. Bovendien ontbreekt het de APK-keurmeester vaak aan specifieke kennis over deze oldtimers. De eigenaar mist daardoor wel het keuringsbewijs dat de auto weer veilig wordt verklaard en dat noodzakelijk uit te voeren reparaties worden gesignaleerd.
De FEHAC, BOVAG en KNAC zijn daarom bezig met het ontwikkelen van een vrijwillige veiligheidsinspectie. Deze inspectie is gericht op veiligheid, milieu en behoud. Per aangesloten club wordt vervolgens voor het type auto een specifieke aanvullende lijst opgesteld waar de auto op nagekeken moet worden. De inspectie kan worden uitgevoerd door gespecialiseerde klassiekerbedrijven maar ook door de club zelf.
Garage de All-Timer deed in het verleden al APK-keuringen voor onze DS’en. Eigenaar Jeroen ten Hove wil graag meewerken aan deze veiligheidskeuring. Vooruitlopend op de definitieve inhoud van de veiligheidskeuring geeft hij op deze avond een voorzet welke aandachtspunten er volgens hem in moeten zitten.
Lijkt het je interessant? Kom dan naar deze bijeenkomst op donderdag 10 maart over een veiligheidskeuring voor Citroën DS’en door Jeroen ten Hove van Garage de All-Timer, Industrieweg 38a in Grootebroek. De inloop is vanaf 19:30 uur. Neem in verband met COVID-19 wel je coronatoegangsbewijs (QR-code) mee.

Abonneren op updates

Leden van de regio Noord-Holland kunnen zich abonneren op updates van de agenda van deze regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Noord-Holland aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Noord-Holland. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

Loading…
Loading…

Bienvenue