Select your language

Lezing Embouteillage de Lapalisse

Woensdag 8 november

We ontvangen Bert Zantinge, die ons gaat vertellen over de Embouteillage de Lapalisse, ofwel de mooiste file in Lapalisse. Hij is daar in 2023 zelf ook bij geweest en vertelt ons daar graag over. In de jaren 50 en 60 was dit een beruchte vakantiefile op de RN7. Met de komst van de tolwegen werd het stiller in Lapalisse; ook de plaatselijke middenstand had daaronder te lijden. Het jaarlijkse evenement Embouteillage de Lapalisse doet oude tijden herleven, natuurlijk met klassiekers uit die tijd.

De achtste editie van de Embouteillage de Lapalisse – Les dĆ©parts en Vacances des AnnĆ©es 50 – 60 (vrij vertaald ‘De grote vakantiefile uit de jaren 50 – 60’) vond plaats op zaterdag 9 oktober jongstleden in de Allier. Meer dan ooit spatte het enthousiasme van deelnemers en publiek er vanaf. De sfeer is nauwelijks te beschrijven: nieuwsgierig en vooral geduldig. Deze keer waren er eigenlijk te veel deelnemers. Officieel mocht je alleen inschrijven met een auto van voor 1965. Maar velen wisten hun recentere oldtimer de volledig afgesloten stad binnen te smokkelen. Voor het eerst in haar bestaan kwam de file enkele uren volledig tot stilstand, zo druk was het. Ga voor een impressie naar de website van Embouteillage de Lapalisse N7.

Deze avond is er natuurlijk ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten en informeel bij te praten. Alle bijgewerkte informatie over de clubavonden van onze regio kun je vinden op clubsite.

Inloop vanaf 19:30 uur
Start om 20:00 uur

Locatie:
Citrotech
Oude Dijk 18
Oldebroek

Navigatie via Google Maps.

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Zwolle kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Zwolle aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Zwolle. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue