Select your language

Inbouw injectie/motormanagementsysteem

9 februari 2023

Inbouw injectie en motormanagementsysteem door Jan Bak.
Het adres is Noordervaart 198 in Stompetoren.
Inloop vanaf 19:45 uur, we starten om 20:00 uur.

Waar wij het over gaan hebben op 9 februari is natuurlijk injectie met benzine. Van fabriekswege is bij de DS elektronische injectie in combinatie met een ander spruitstuk voor het eerst geïntroduceerd op het model DS21 1970 (model september 1969). De belangrijkste reden hiervoor was de toename van het vermogen. Een bijvangst was dat de uitlaatgassen wat schoner werden. De potentiële kopers van Citroëns DS konden dat ook waarderen, de verkoop ging 15 jaar na het verschijnen van de eerste DS naar grote hoogte.

De presentatie van deze avond gaat over het inbouwen van een motormanagementsysteem voor de injectie en de ontsteking. Het is een algemene en serieuze technische lezing. Het totale systeem en het proces in de motor komt aan de beurt, theoretisch behandeld met middelbare school natuur- en scheikunde. Hoe de verbranding plaatsvindt en waarom de ontsteking nou juist op dat tijdstip moet staan. Ook praktische zaken komen aan de orde zoals: hoe pak je een ombouw aan, waar moet je op letten, wat is niet relevant, welke componenten heb je nodig en wat zijn de kosten. Om je voor te bereiden alvast enkele vragen: Wat is de massa van een kubieke meter lucht? En hoeveel kubieke meter lucht heb je nodig om een liter benzine te verbranden? Wat is het verband tussen de Algemene Gaswet en de motor in jouw auto? Waarom hebben veel auto’s een vacuümvervroeging en waarom heeft de brandstofretourleiding een grotere diameter dan de aanvoerleiding?
Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar deze lezing op 9 februari.

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Noord-Holland kunnen zich abonneren op updates van de agenda en de nieuwsbrief van deze regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Noord-Holland aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item toegevoegd wordt. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen.

Loading…
Loading…

Bienvenue