Select your language

Bonnes vacances

Collectie Rob Hoen

We zitten met zijn allen weer midden in het evenementenseizoen en dat is te merken. Afgelopen Citro-Classica was een groot succes. Het was de tweede keer dat het evenement op Vliegveld Twente werd georganiseerd en de belangstelling was veel groter vergeleken met vorig jaar. Het illustreert dat de reputatie van een nieuw evenement langzaam groeit en die grotere belangstelling doet hopen dat het zich een vaste plaats op de agenda gaat verwerven. Uiteraard was er ook ons voorjaarsevenement dat weer goed bezocht werd. Voor de algemene bezoekers aan Fort Vechten was onze aanwezigheid iets bijzonders. Het pad naar de ingang werd aan beide kanten geflankeerd door DS’en, een kers op de taart. Als ik de regio agenda’s lees dan wordt daar heel veel georganiseerd. Er komen een paar weekenden aan waarin je kan kiezen tussen twee of zelfs drie activiteiten. Dat is prachtig! Na een aantal jaren van winterslaap komt langzaam het oude elan weer terug. En dat zien we allemaal maar al te graag, een bruisende club met activiteiten voor elk wat wils.
We hebben het voorjaarsevenement nog maar net achter de rug of het najaarsevenement wordt alweer aangekondigd. Het najaarsevenement wordt dit jaar door regio Arnhem georganiseerd. Zij hebben voor het vrijheidsmuseum in Groesbeek gekozen. Dat is een heel interessante, actuele locatie met een educatief historisch element. De inleidende zin van de aankondiging van hun evenement zegt veel: Wij leven en zweven in vrijheid in onze ID/DS godinnen. Daar mogen we best wel eens bij stilstaan.
Met dit juni-nummer luiden we de zomer weer in. Een periode waarin we volop van onze auto’s kunnen genieten, met prima temperaturen als er nog het een en ander moet worden gesleuteld. Voor een aantal rijders betekent het dat er plannen gemaakt gaan worden voor een vakantiereis met de DS. Dat begint zo langzamerhand een puzzel te worden vanwege milieuwetgeving. Waar mag je wel en niet rijden met je Citroën DS? Een lastig te beantwoorden vraag want informatie is niet zo makkelijk te vinden en daarnaast ook nog eens onderhevig aan veranderingen en aanpassingen. Zomaar een oud pittoresk dorpje binnen rijden vereist nu een voorstudie of dat wel mag en onder welke voorwaarden. Er zijn helaas geen centrale regels en lokale overheden in binnen- en buitenland hebben zo hun eigen ideeën. We hebben een pagina op onze website ingericht met links naar relevante websites. Uiteraard is dat geen garantie en blijft het je eigen verantwoordelijkheid, maar het is wel een manier om jullie als club te kunnen helpen. Aanvullingen en verbeteringen zijn welkom.

Bon voyage!

Corstiaan Sonneveld, voorzitter

Loading…
Loading…

Bienvenue