Select your language

Belevenissen van een DS rally-rijder

Donderdag 18 april

Dat de DS jarenlang successen oogstte in rally’s is al een keer mooi beschreven door Rob Hoen op de website van de club.

Zelf heb ik, Frits Hoff, in 2021 onbedoeld met mijn DS meegereden met de Eiffel Marathon Rally die 450 kilometer lang door de Ardennen en Eiffel scheurt. De Peugeot 504 coupé V6 van een vriend die zou rijden was op het laatst kapot en dus gingen we met de DS. Ondanks dat het geen echte rally was werd er (veel te) stevig doorgereden over de vele bochtige weggetjes. Als je tussen vijftig sportauto’s zit ga je vanzelf harder rijden. Niet slim als je je banden niet harder opgepompt hebt, ik kwam met 4mm minder profiel terug aan de randen, duur grapje. Maar ik had wel een beetje ervaren wat het “sportief” rijden teweeg brengt in een mens. En hoe snel een DS injectie is ten opzichte van de Porsches et cetera.

Mischa Bart (l) Foto Rob Hoen

Mischa Bart komt ons vertellen over zijn belevenissen als rallyrijder. Hij is een zeer ervaren navigator/rijder en heeft met zijn partner(s) diverse prijzen in de wacht gesleept.

Hij heeft niet alleen meegedaan aan Le Citron Pressé en de Drie Provinciën Rally maar ook aan rally’s dichter bij huis zoals De Woeste Noord-Wester en de Midwinterclassic. Mooie uitdagende ritten door bekend gebied met toch weer veel onbekende weggetjes in Noord-Holland. De kennis over navigatietechnieken, de voorbereiding van een DS en ‘tips en trics’ wil hij graag met ons delen. Zeker nu de Routes D’S Ducs dit najaar door de Citroën ID/DS Club Nederland georganiseerd wordt.

Wederom een interessante lezing in ons nieuwe stamcafé/eetcafé ‘t Gaols Heukske, in het centrum van Geulle. Met voor wie dat wil vooraf een gezellig diner, gratis koffie bij binnenkomst, een pauze met een vers getapt (alcoholvrij) biertje en na afloop nog even napraten.

Wil je mee eten meld dat dan per omgaande aan Mieke! Vlees, vis of vegetarisch. E-mail: miekevannieuwenborg@home.nl

Tijden
18:00 uur: voor wie wil mee eten een tweegangen menu.19:30 uur: zaal open voor de anderen, ontvangst met gratis koffie of
thee. Met een bonnetje om het overzichtelijk te houden voor de kassa.
20:00 uur: aanvang lezing.
Rond 21:00 uur: korte pauze.
Na afloop nog gelegenheid voor bijpraten.

Locatie: Hulserstraat 77 (!), Geulle, 5 minuutjes vanaf de A2. Gratis parkeren er tegenover, op de markt.

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

Loading…
Loading…

Bienvenue