Workshop versnellingsbak

foto Dick Esselink

Dit is een workshop voor liefhebbers!

Zaterdag 23 en 30 oktober
Espace Technique
Waalseweg 35a
Tull en ’t Waal

We gaan uit van enige basiskennis. Bijvoorbeeld: wat is een prise-as? Wat is het koppelingshuis of waarvoor dient het differentieel? In de workshop maak je kennis met de versnellingsbak van onze godin. Samen met één collega-deelnemer – onder begeleiding van een mentor – neem je op de eerste dag een versnellingsbak in (hoofd-)onderdelen uit elkaar. Je zoekt (en vindt) slijtage aan lagers en tandwielen. Je bepaalt aan de hand van de onderdelen welk type versnellingsbak het betreft en begint met het in elkaar zetten van de versnellingsbak.
Op de tweede dag ga je verder met de versnellingsbak, controleert de afstellingen en leert hoe deze zijn te corrigeren.
Na afloop weet je hoe de versnellingsbak van de ID/DS in elkaar steekt, wat mogelijke oorzaken van klachten (een gierende versnelling, krakend schakelen) kunnen zijn en hoe deze zijn te verhelpen. Ook is dan duidelijk dat het soms lang zoeken is naar de oorzaak van klachten.

 Met in acht nemen van vigerende Covid-maatregelen zal deze workshop wordt gehouden op zaterdag 23 en 30 oktober in de Espace Technique Rob Lageveen in Tull en ’t WaalBij inschrijving ontvang je een werkinstructie, waarin voor de details is verwezen naar het garage handboek. Deze handboeken zijn in de clubwinkel te koop.

Speciaal gereedschap is aanwezig, neem wel je eigen gereedschap mee.
De kosten zijn € 75,- ( inclusief koffie en thee). Lunch zelf meenemen.

Aanmelding via technischecommissie@citroeniddsclub.nl

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue