Select your language

Straatbeeld: New York 2013

Tekst Rob Hoen
Foto Jesse Shafer/Greg McHale

Deze foto stond ooit op de website van On the Real New York City. Deze webpagina’s zijn intussen offline en werden gemaakt door twee makelaars in New York, die tijdens hun werk allerlei dingen op straat tegenkomen. Ze bloggen over en fotograferen alles wat deze metropolis zo dynamisch en interessant maakt. Mensen, karakters, dingen, curiositeiten, winkels, gebouwen, straatbeelden en… auto’s.

Zoals deze Citroën DS21 Pallas uit 1972 op 5th Street, East Village, New York City. Gefotografeerd op een regenachtige dag in 2013 bij een oude school en niet echt in showroom-staat. Geroest, gebutst en gedeukt. Het noodlot van een DS, 6.000 kilometer van de plek waar die ooit gebouwd is: Parijs. Een auto met geschiedenis, ook al is er geen aankoopfactuur, zijn er geen onderhoudsboekjes. De auto wordt gewoon gebruikt. De huidige eigenaar heeft veel moeite moeten doen om ander plaatwerk te vinden in de Verenigde Staten. Maar hij staat er nog. Gewoon op straat, op 5th Street.
Het is één van de 35.000 geïmporteerde DS’en in de Verenigde Staten. 1972 is het laatste jaar dat de Citroën DS officieel geïmporteerd wordt in de Verenigde Staten.
Vaak komen deze auto’s met Amerikaanse specificaties niet via Amerikaanse dealers, maar rechtstreeks uit de Citroën-fabriek; Amerikanen huren tijdens een Europese vakantie een DS met recht van koop. Bevalt de auto, dan wordt de auto verscheept naar de Verenigde Staten. Of dat ook zo met de auto op de foto gegaan is?

Loading…
Loading…

Bienvenue