Select your language

Tolheffing voor oude auto’s in Londen

In Londen is een extra tolheffing ingegaan voor automobilisten die doordeweeks met een oude, vervuilende wagen het centrum in willen rijden. Bestuurders van zulke auto’s moeten vanaf vandaag tien pond per dag extra betalen. Een ritje door London met een oude auto kost daarmee 21,50 pond per dag.

De nieuwe T-Charge geldt grofweg voor alle auto’s en vrachtwagens die vòòr 2006 zijn gemaakt en die tussen 07:00 uur en 18:00 uur in het centrum komen. De heffing geldt ook voor klassieke auto’s, zo meldt de Britse website Octane. Naar verwachting treft de heffing elke maand ongeveer 34.000 automobilisten.

Burgemeester Khan wil met de maatregel de slechte luchtkwaliteit in de stad aanpakken, maar hij stuit op veel kritiek. Veel mensen vinden dat op deze manier relatief arme automobilisten te hard worden aangepakt. Milieuorganisaties zijn ook niet tevreden, zij vinden dat de maatregel niet ver genoeg gaat. Khan wil de komende jaren nog meer regels invoeren om de lucht in de Britse hoofdstad schoner te krijgen.

In de stadskern van Londen geldt sinds 2003 al een tolsysteem voor alle personenauto’s, de London Congestion Charge. Bestuurders betalen 11,50 pond per dag, zo’n 13 euro. De opbrengsten ervan worden geïnvesteerd in het openbaar vervoer in Londen. De T-Charge komt hier dus nog bovenop.

Loading…
Loading…

Bienvenue