Select your language

Terugblik, of toch niet…

Foto Nico Hartog

La Bombe Citroën is niet het medium waar we snelle nieuwsgaring van hoeven te verwachten. Daarom ga ik terug in de tijd.
September is een mooie maand geweest met tal van clubactiviteiten zoals cursussen, sleuteldagen en nog veel meer. Enkele activiteiten wil ik er graag uitlichten. Natuurlijk het najaarsevenement op Neeltje Jans. Harry heeft er met zijn team een mooie gebeurtenis van gemaakt. Een bonte verzameling bijzondere DS’en, de marktkramen met handelaren en een parkeerplaats vol met bezoekende snoeken. We hebben ook een aantal aspirantleden gesproken waaruit ik op maak dat het voor de continuïteit van de club belangrijk is om dit soort evenementen te blijven organiseren. Harry heeft dat uitmuntend gedaan en vanaf deze plek nogmaals dank voor hem en alle Zeeuwse vrijwilligers om dit tot een succes te maken. Chapeau!
In Velp verzorgde Dago Langen een boeiende avond geheel gewijd aan het koelsysteem. Daar blijkt veel meer over te vertellen dan de aanwezigen voor mogelijk hielden. Van het allereerste verwarmingssysteem tot een heel zeldzaam accessoire zoals standkachels. In elk geval gingen we in regio Arnhem heel wat wijzer naar huis. Merci Dago!
Voor mij als nieuwe voorzitter was er een verplichte lezing over het ontstaan van de club. Bert Blacquière vertelde er smakelijk over op de regioavond Zwolle bij Citrotech. Sommige clubzaken waren vroeger een issue en zijn dat vandaag de dag nog steeds. Dat zit vermoedelijk in het DNA van de DS-club. L’histoire se répète…
Regio Midden startte het seizoen met een brainstormavond over nieuw te plannen activiteiten. Een leuke en zinvolle avond. Voor mij persoonlijk zeer waardevol omdat ik op deze manier steeds meer leden leer kennen en dat vind ik belangrijk. Met veel enthousiasme werden ideeën uitgewisseld en aan het einde van de avond hadden we met zijn allen een hele lijst met leuke en interessante onderwerpen opgesteld. Heel inspirerend!
Op de avond van regio Midden werd ook een wens geuit en daar wil ik, samen met mijn medebestuurders, graag mee aan de slag. De wens was om wat er leeft onder de leden beter onder de aandacht van het bestuur te brengen. Een ALV leent zich volgens hen niet zo goed voor een uitwisseling van ideeën met het bestuur. Dat idee neem ik graag ter hand en hierbij het aanbod om als bestuur bij jullie langs te komen. Benader je eigen regiocoördinator en organiseer zo’n avond. Dit aanbod is natuurlijk ook gericht aan de regio-coördinatoren. Om maar met een variatie op de slogan van Veronica uit de jaren zeventig te komen: Het bestuur komt naar je toe deze winter!

En dat is niet zozeer een terugblik, maar een vooruitblik.
Corstiaan Sonneveld, voorzitter

Loading…
Loading…

Bienvenue