Select your language

Technisch delen!

In het afgelopen jaar is er door een heleboel enthousiaste mensen hard gewerkt aan het steeds verder op orde krijgen van onze Espace Technique, de technische ruimte in Tull en ’t Waal.

Het resultaat van al die inspanningen mag er zijn! De apparatuur is geïnstalleerd, de bruggen staan op hun plaats en niets staat ons meer in de weg om op volle kracht van start te gaan met de dienstverlening die ons voor ogen staat. Dienstverlening waar u als lid gebruik van kunt maken. Borstklopperij is ons eigenlijk vreemd, maar vooruit, voor één keertje dan…
In onze zeven man sterke Technische Commissie is een unieke hoeveelheid kennis verenigd over de DS en dat willen we graag met u delen. De commissie bestaat stuk voor stuk uit mensen die vaak al bijna een leven lang (professioneel) ervaring hebben met het werken aan DS’en en met het oplossen van de meest uiteenlopende (en soms complexe) problemen. Die kennis staat open voor alle leden van onze vereniging en verzamelt zich in elk geval iedere dinsdagavond op onze clublocatie in Tull en ’t Waal (nabij Utrecht).

Wordt u geconfronteerd met een probleem aan uw auto waar u maar niet uitkomt, of wilt u kundig advies, mail dan naar: technischecommissie@citroeniddsclub.nl
Wij bekijken dan wat de beste optie is. Indien noodzakelijk maken wij een afspraak en komt u met uw auto naar onze technische ruimte. Daar analyseren wij uw specifieke situatie en geven u gratis, deskundig advies.

Ook kunt u vanaf nu voor heel andere zaken bij ons terecht. Bij veel lastige klussen kunnen wij u namelijk het nodige werk besparen. Zo helpen wij bijvoorbeeld graag (vaak gratis, soms tegen een geringe vergoeding) bij het volgende:

 • Het wisselen van stuurhuishoezen
 • Het wisselen van aandrijfashoezen
 • Het wisselen van fuseekogelhoezen
 • Het (netjes met ligarex) monteren van lekzakken op de veerstang
 • Het (de)monteren van banden en het balanceren van wielen
 • Het uitvoeren van emissietests en het geven van advies omtrent de afstelling
 • Hulp bij afstellen van de ontsteking
 • Hulp bij het installeren van een 1-2-3-ontsteking
 • Het opsporen van storingen

En nog veel meer.

Wanneer u gebruik wilt maken van deze diensten, meldt u zich dan even via bovenstaand e-mailadres, dan houden we rekening met uw komst. Dat voorkomt onnodig wachten.
Maar we doen meer. Kennis is er namelijk ook om gedeeld te worden! De Technische Commissie verzorgt regelmatig lezingen over diverse onderwerpen, op verschillende plaatsen in het land. Raadpleeg daarvoor de agenda!
Bovendien kunt u als lid ook deelnemen aan een veelheid aan cursussen en workshops die de Technische Commissie organiseert, zodat u op systematische wijze kennis kunt maken met de prachtige techniek die onder de al even prachtige huid van iedere ID en DS schuilgaat. Daar hoeft u geen volleerd sleutelaar voor te zijn. Er zijn namelijk cursussen op elk niveau, ook voor de beginnende DS-eigenaar!

Zo is er de cursus Technique, voor wie op basisniveau meer wil leren over zijn auto. Ideaal voor diegene die (nog) niet aan zijn auto sleutelt, maar wel meer zou willen weten.

Er is een cursus Électrique, die dieper ingaat op alles wat met het elektrisch circuit te maken heeft en de tweedaagse cursus Hydraulique, waarin u inzicht krijgt in de werking van het hydraulisch systeem en kennis maakt met alle componenten waaruit dit systeem bestaat.

Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om zelf de handen vuil te maken tijdens de Workshops 10.000-km-beurt. U gaat dan op een zaterdag -onder begeleiding- zelf aan de slag met het periodiek onderhoud van uw eigen auto. Leerzaam, veilig en vooral heel gezellig!

Op dit moment staat de inschrijving open voor de cursussen die later dit jaar gepland staan.

Het betreft:

 • De Workshop 10.000-km-beurt in Groningen, op zaterdag 7 april
 • De Sleuteldag (i.s.m. regio Midden) in Tull en ’t Waal op zaterdag 21 april
 • De cursus Hydraulique in Tull en ’t Waal op 22 september en 29 september
 • De Workshop 10.000-km-beurt in het zuiden van ons land op zaterdag 29 september
 • De Sleuteldag (i.s.m. regio Midden) in Tull en ’t Waal op zaterdag 13 oktober
 • De cursus Technique in Tull en ’t Waal op zaterdag 10 november
 • De cursus Électrique in Tull en ’t Waal op zaterdag 17 november

Al deze evenementen staan open voor alle leden. Wilt u aan één of meerdere evenementen deelnemen, stuur dan een e-mail naar: technischecommissie@citroeniddsclub.nl U krijgt dan per omgaand nadere informatie en een bevestiging van uw inschrijving. Tot snel in Tull en ’t Waal of op locatie in het land!

De Technische Commissie

Loading…
Loading…

Bienvenue