Select your language

Sterrit SS Rotterdam

Verzamelen: Hogeweg 65 Zaltbommel, Hotel van der Valk
Tijd: 09:15 uur

Mijn ega en ondergetekende hebben een sterrit uitgezet richting Rotterdam, naar het aloude en beroemde stoomschip SS Rotterdam.

 We starten vanuit de regio op de parkeerplaats van Hotel van der Valk in Zaltbommel, zeer goed te bereiken vanaf de snelweg en tik dan in je navigatie in: Hogeweg 65, 5301JL Zaltbommel. Zorg dat jullie er zijn rond 09:15 uur. Tijd voor koffie is er nauwelijks. We vertrekken al om 09:30 uur. Neem eventueel een thermoskan koffie mee in je godin! Kan makkelijk, prop hem anders in de middenconsole in het opbergvak dat ooit is ontstaan doordat Citroën besloot gewoon de motor in de lengterichting in te bouwen waardoor hij praktisch gezien op je schoot komt te liggen… Motorontwerper Bechia werd  hierna bedankt voor zijn diensten om een nieuwe luchtgekoelde zescilinder motor te ontwerpen.
We zweven kilometers lang langs dijken, rivieren, dode rivieren, prachtige villa’s. Als je goed oplet zie je ook allerlei roofvogels. Waaronder valken, buizerds, maar ook ooievaars en andere vliegende gasten, die je niet verwacht in dit volle land. Verder hier en daar een historisch kasteel. We hebben een pauze ingelast bij Fort Altena, onderdeel van de bekende Waterlinie die ooit is aan gelegd om ons land te verdedigen tegen Frankrijk en Pruisen en natuurlijk die eeuwige eigenwijze Spanjaarden die altijd maar de baas wilden zijn in ons rijke landje van moerassen en andere natuurlijke zooi van slechts 40.000 vierkante kilometers  groot.

Bij Fort Altena is wel de mogelijkheid koffie en dergelijke te nuttigen met natuurlijk iets van heerlijk gebak op de kosten van onze regio. Genieten dus! Ook vooral van het uitzicht! Bij goed weer: kijk vooral buiten om je heen! Neem een verrekijker mee! Daarna gaan we richting de SS Rotterdam in een der Maashavens in Rotterdam.

De aankomsttijd is ergens tussen 12:00 uur en 14:00 uur. Mocht je niet geïnteresseerd zijn in dat oude schip, dat intussen is omgebouwd tot een appartementen complex, dan draai je lekker om en zweef je op jouw manier terug.

Namens de regiocommissie Arnhem
René en Ingrid (uitzetters sterrit regio Arnhem)

Loading…
Loading…

Bienvenue